چهارشنبه, 5 دی 1403 Wednesday, 25 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44858 تعداد نوشته های امروز : 10 تعداد دیدگاهها : 2507×
ایمپلنت دندان و انواع آن
15 مهر 1402 ساعت: 14:33
شناسه : 265222
5

 ایمپلنت دندان یک درمان دندانپزشکی برای جایگزینی دندان است که به کمک انواع مختلفی که دارد، می تواند همه نوع بی دندانی را درمان کند. در این مقاله به بررسی صفر تا صد انواع ایمپلنت دندان ( ایمپلنت دندان و انواع آن ) می پردازیم.

پ
پ

ایمپلنت دندان یک درمان دندانپزشکی برای جایگزینی دندان است که به کمک انواع مختلفی که دارد، می تواند همه نوع بی دندانی را درمان کند. در این مقاله به بررسی صفر تا صد انواع ایمپلنت دندان ( ایمپلنت دندان و انواع آن ) می پردازیم.

ایمپلنت دندان و انواع آن

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان روشی درمانی است که برای از بین بردن عوارض بی دندانی و مشکلات آن استفاده می شود و این روش در حال حاضر بهترین روش درمان بی دندانی می باشد که روزانه در حال پیشرفت است. شرکت های سازنده ایمپلنت روزانه در حال تحقیق و آزمایش برای کوتاه تر کردن طول درمان این ایمپلنت ها هستند تا به این وسیله موفقیت درمان و طول عمر این درمان را افزایش دهند.

هر چند باید بدانید در بسیاری از موارد ایمپلنت دندان روشی دائمی برای درمان بی دندانی می باشد. ایمپلنت دندان تشکیل شده از پایه ایمپلنت و تاج دندان است که پایه ایمپلنت همانند ریشه دندان عمل کرده، از استخوان فک محافظت می کند، مانع از تحلیل رفتن آن می شود و همچنین مانند ریشه دندان تاج دندان را ثابت و مستحکم نگه می دارد تا تاج دندان برای ثابت ماندن به دندان های طبیعی بیمار تکیه نکند و موجب آسیب رسیدن به دندان های طبیعی فرد نشود.

ایمپلنت دندان شباهت بسیار زیادی به دندان های طبیعی هم از نظر ظاهری و هم از نظر آناتومی دارد که همین امر موجب می شود تا مشکلات بی دندانی را از بین ببرد، سلامت را به دهان و دندان فرد باز گرداند و همچنین موجب زیبایی و ترمیم طرح لبخند فرد شود. این ترمیم باعث می شود تا فرد مجددا اعتماد به نفس صحبت کردن و لبخند زدن را به خود باز گرداند. در این روش درمانی پایه ایمپلنت را به وسیله یک عمل جراحی درون استخوان فک قرار می دهند و پس از بهبود آن تاج دندان را به پایه ایمپلنت که همان طور که اشاره کردیم مانند ریشه دندان عمل می کند متصل می کنند.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

اصول این درمان به این صورت است که پایه ایمپلنت را درون استخوان فک و در ناحیه ای که استخوان توانایی پشتیبانی از پایه را دارد قرار می دهند، تا استخوان فک رشد کرده و اطراف پایه ایمپلنت را بپوشاند و یا به اصطلاح با استخوان فک بیمار جوش بخورد. این فرایند ممکن است بین ۳ الی ۶ ماه زمان ببرد تا پایه ایمپلنت به خوبی مستحکم شود. پس از این که پایه ایمپلنت به خوبی با استخوان فک جوش خورد روکش یا تاج دندان را به آن متصل می کنند و معمولا تاج ایمپلنت دندان از جنس لمینت سرامیکی  می باشد.

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

درمان ایمپلنت دندان را به روش های متفاوتی انجام می دهند که بر اساس نوع فرایند به ایمپلنت تک مرحله ای ، ایمپلنت فرو رونده ، ایمپلنت ساب پریو استیل ، ایمپلنت فوری و ایمپلنت دو مرحله ای تقسیم می شوند.

مراحل کاشت ایمپلنت

ایمپلنت دندان دو مرحله ای

ایمپلنت دندان دو مرحله ای همان گونه که از نامش نمایان است در دو مرحله انجام می شود، یعنی در مرحله اول در یک عمل جراحی پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند و سپس بافت لثه را بخیه می زنند. سپس با گذشت مدت زمان ۳ ماه تا حد اکثر ۶ ماه برای اتصال اباتمنت و ترمیم موقت آن بخش جزئی از آن را باز می کنند. سپس تاج ایمپلنت دندان را بر روی پایه نصب می کنند.

ایمپلنت دندان فرو رونده

ایمپلنت دندان فرو رونده نیز یکی از رایج ترین روش های درمان ایمپلنت دندان است که در این روش درمان نیز پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند. این روش از درمان از بهترین جایگزین ها برای دندان از دست رفته و دندان مصنوعی می باشد. ایمپلنت دندان فرو رونده دارای انواع مختلفی از قبیل پیچی یعنی رزوه دار، استوانه ای یعنی صاف یا تیغه دار می باشد.

ایمپلنت دندان تک مرحله ای

در این روش درمان پایه بلند ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند سپس لثه را اطراف آن بخیه می زنند سپس با گذشت زمان بافت لثه با بافت بالای لثه یکی شده و پس از این که بهبود یافت اباتمنت و تاج موقت دندان را روی آن قرار می دهند که این امر بدون این که جراحی انجام شود صورت می گیرد. در این روش درمان ایمپلنت نیاز به جراحی دوم نمی باشد و از همین جهت حد اقل ۳ الی ۶ ماه زمان نیاز است تا پایه ایمپلنت کاشت شده به خوبی با استخوان فک جوش بخورد و مستحکم شود.

ایمپلنت دندان ساب پریو استیل

در این روش درمان ایمپلنت دندان پایه ایمپلنت درون لثه روی استخوان فک قرار داده می شود به طوری که بخشی از پایه ایمپلنت بیرون از لثه باقی میماند. این روش درمان بیشتر برای عمل های تک مرحله ای مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع ایمپلنت‌ها اغلب برای نگهداشتن دندان مصنوعی برای افرادی که دارای ارتفاع کافی استخوان نیستند قابل استفاده  است.

ایمپلنت دندان فوری یا یک روزه

در این روش درمانی ابتدا باید پزشک شراط سلامت جسمانی بیمار را بسنجد و در صورتی که بدن بیمار توانایی پشتیبانی از این روش درمان را دارا باشد پزشک از این روش درمان برای بیمار استفاده می کند. در این روش درمان ابتدا پزشک لثه را برش می دهد، سپس استخوان فک را سوراخ می کند و پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهد، سپس لثه را اطراف پایه ایمپلنت بخیه می کند.

پس از آن تاج دائمی یا همان روکش اصلی را روی پایه ایمپلنت قرار می دهد و نصب می کند، این درمان ایمپلنت تنها در یک جلسه انجام می شود و به دلیل مدت زمان کوتاهی که در طول درمان دارد مورد توجه بسیاری از پزشکان و بیماران قرار گرفته است. فراموش نکنید که این روش از درمان ایمپلنت نیازمند نکاتی می باشد که پزشک متخصص باید این نکات را مورد بررسی قرار دهد زیرا این روش از درمان دارای ریسک بسیار بالایی می باشد و خطر شکست درمان در این روش بالا می باشد. پس استفاده از این روش برای همه افراد توصیه نمی شود مخصوصا افرادی که دارای تراکم استخوان فک پایین هستند باید ابتدا از روش پیوند استخوان یا لیفت سینوس استفاده کنند سپس اقدام به ایمپلنت فوری یا یک روزه نمایند.

روش درمان ایمپلنت کوتاه

این مدل ایمپلنت‌ها دارای اندازه‌ای کوچک‌تر از مدل‌های رایج ایمپلنت‌های دندانی هستند. آن‌ها به‌وسیله تکنیک‌های کم تهاجمی در جای خود گذاشته می‌شوند و در درجه نخست برای ثابت شدن پروتز پایین فک مورداستفاده قرار می‌گیرند.

روش درمان ایمپلنت all on 4

این روش را برای درمان دندان های فک بالا یا یک قوس کامل مورد استفاده قرار می دهند. برای درمان به این روش برای کل فک بیمار ۴ پایه ایمپلنت قرار می دهند و همچنین در این روش درمان پیوند استخوان انجام نمی دهند. برای قرارگیری از جوش‌های به خصوصی استفاده می ‌شود به‌ طوری‌که می ‌توان یک دسته ناپایدار از دندان‌ های جانشین را در یک روز جای گذاشت.

در این روش درمان تا زمانی که بافت لثه بهبود یابد و استخوان فک با پایه ایمپلنت به خوبی جوش بخورد باید از یک رژیم غذایی اصلاح شده استفاده نمایید. با گذشت مدت زمان تقریبا ۶ ماه ایمپلنت های کاشت شده مستحکم می شوند و شما می توانید به رژیم غذایی سابق خود برگردید. آن وقت می توانید هر آن چه دوست دارید را مورد استفاده قرار دهید البته باید دقت داشته باشید هرگز از دندان های ایمپلنت شده استفاده ابزاری نکنید.

کوشا باشید تا پزشکی ماهر، با تجربه و متخصص را برای درمان کاشت ایمپلنت دندان خود انتخاب کنید تا بتواند بهترین روش درمان را برای درمان بی دندانی شما پیشنهاد دهد و بهترین طرح درمان را برای شما برنامه ریزی کند. هرچه پزشک شما ماهر و با تجربه تر باشد می توانید بهترین درمان را تجربه کنید و درمان شما موفقیت آمیز باشد.  فراموش نکنید که انتخاب پزشک ماهر و میزان مراقبت شما از ناحیه ایمپلنت دندان کاشت شده در موفقیت کاشت ایمپلنت شما تاثیر بسیار زیادی دارد.

منبع : انواع ایمپلنت دندان و قیمت ، بررسی تمام انواع ایمپلنت دندان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.