شنبه, 1 دی 1403 Saturday, 21 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44769 تعداد نوشته های امروز : 13 تعداد دیدگاهها : 2503×
آیا تاندون ترمیم می‌شود؟
28 آبان 1402 ساعت: 11:27
شناسه : 267817
3

تاندون‌ها مهم‌ترین ساختار در بدن هستند که نقشی بسیار چشمگیر در تحرک دارند. ترمیم تاندون‌ها زمانی ضرورت پیدا می‌کند که این ساختار مهم تحت شرایط خاصی دچار آسیب شود.

پ
پ

word image 267817 1 - آیا تاندون ترمیم می‌شود؟ - تاندون

تاندون‌ها مهم‌ترین ساختار در بدن هستند که نقشی بسیار چشمگیر در تحرک دارند. ترمیم تاندون‌ها زمانی ضرورت پیدا می‌کند که این ساختار مهم تحت شرایط خاصی دچار آسیب شود. عوامل متعددی می‌تواند اسباب صدمه و آسیب‌دیدگی تاندون‌ها را فراهم کند که مهم‌ترین آن‌ها شاید انجام فعالیت‌های سنگین یا عدم رعایت نکات ایمنی در ورزش باشد. ضمن اینکه گاهی از اوقات ساده‌ترین فعالیت‌های روزمره نیز می‌تواند منجر به صدمه تاندون‌ها شود. اینکه ترمیم تاندون چیست و چگونه انجام می‌پذیرد، موضوعی است که قصد داریم در این نوشتار به بررسی کامل آن بپردازیم. شما نیز اگر کنجکاو هستید بدانید فرآیند ترمیم تاندون چگونه صورت می‌گیرد، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

فرآیند ترمیم تاندون

word image 267817 2 - آیا تاندون ترمیم می‌شود؟ - تاندون

آسیب‌دیدگی تاندون‌ها اشکال مختلفی دارد. گاهی از اوقات این ساختار محکم در بدن دچار التهاب می‌شود که به آن تاندونیت می‌گویند. در برخی از موارد تاندون‌ها بر اثر استفاده مکرر از یک عضو بدن دچار کشیدگی می‌شوند و مواردی هم وجود دارد که ما با پارگی تاندون‌ها مواجه هستیم.

آیا تاندون ترمیم می‌شود؟ این پرتکرارترین سوال افراد در مواجهه با آسیب‌دیدگی تاندون‌هاست. افراد در تمام اشکال آسیب‌دیدگی تاندون‌ها درجاتی خفیف تا شدید از درد، تورم و محدودیت حرکتی را تحربه می‌کنند. فرآیند ترمیم تاندون‌ها با معاینه کامل فیزیکی و گرفتن آزمایشات متعدد آغاز می‌شود. بعد از مشخص‌شدن نتیجه و اطمینان پزشک از تشخیص خود نوبت به اتخاذ راهکار درمانی مناسب می‌رسد. اگر آسیب‌دیدگی تاندون‌ها جزئی باشد احتمالا بهترین روش برای ترمیم تاندون‌ها استراحت یا فیزیوتراپی خواهد بود. در غیر این صورت پزشکان تلاش می‌کنند تا با انجام جراحی آسیب‌دیدگی‌های شدید تاندون را برطرف کرده و سلامتی را دوباره به این ساختار مهم بازگردانند.

طبیعتا فرآیند ترمیم تاندون با اتخاذ راهکار درمانی مناسب تمام نمی‌شود. در تمام روش‌ها سپری‌کردن دوره کامل نقاهت، اصلی بسیار ضروری برای بهبود صددرصدی تاندون‌ها محسوب می‌شود.

عوامل موثر بر ترمیم تاندون ها

ترمیم تاندون‌ها فرآیندی کاملا پیچیده و زمانبر است. بنابراین بعد از تجربه هر نوع آسیب‌دیدگی بایستی صبر و حوصله فراوانی را برای رسیدن به نقطه کامل بهبودی از خود نشان دهید. بااین‌حال مجموعه‌ای عوامل وجود دارد که پروسه ترمیم تاندون‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و قادر است سرعتی تند یا کند به فرآِند بهوبدی ببخشد. این عوامل عبارتند از:

  • سن بیمار
  • وضعیت بدنی بیمار
  • زمان تشخیص آسیب
  • شدت آسیب‌دیدگی
  • محل آسیب‌دیدگی
  • سابقه داشتن بیماری‌ها دیگر
  • مهارت و تجربه پزشک معالج در تشخیص و درمان آسیب‌دیدگی تاندون‌ها

روش های درمانی ترمیم تاندون

word image 267817 3 - آیا تاندون ترمیم می‌شود؟ - تاندون

همان‌طور که گفته شد روش درمان ترمیم تاندون‌ها بسته به نوع آسیب و شدت آن از استراحت تا جراحی کاملا متغیر است. این پزشک معالج فرد است که با ارزیابی کامل وضعیت بدنی بیمار اقدام به اتخاذ راهکار درمانی مناسب آن می‌کند. در ادامه همراه ما باشید تا رایج‌ترین روش‌های ترمیم تاندون‌ را به شما معرفی کنیم.

جراحی

غالبا جراحی آخرین گزینه درمانی در آسیب‌دیدگی تاندون‌ها به حساب می‌آید. از جراحی زمانی بیشتر استفاده می‌شود که آسیب‌دیدگی تاندون‌ها آنقدر شدید باشد که فرد فاقد هرگونه توانایی برای انجام حرکات ساده روزانه باشد. جراحی تاندون آسیب‌دیده معمولا به دو صروت انجام می‌پذیرد:

جراحی باز

در فرآیند ترمیم تاندون از روش جراحی باز زمانی استفاده می‌شود که آسیب‌دیدگی بسیار شدید بوده و بخش‌های وسیعی از بدن را درگیر کرده است. این نوع روش جراحی غالبا دوره نقاهت طولانی‌تری دارد.

جراحی بسته

نوع دگیری از جراحی تاندون جراحی بسته است که با نام عمل آرتروسکوپی بیشتر شناخته می‌شود. در آرتروسکوپی که یک نوع جراحی کم‌تهاجمی و ایمن است جراح با ایجاد برش‌هایی بسیار کوجک اقدام به ترمیم آسیب‌دیدگی‌های خفیف تا متوسط تاندون می‌کند. معمولا این نوع جراحی دوره نقاهت کمتری را در مقایسه با جراحی‌های باز دارد.

فیزیوتراپی

اگر از ابتلای افراد به آسیب‌دیدگی تاندون مدت زمان زیادی نگذشته باشد و صدمه واردشده به تاندون کاملا جزئی و خفیف باشد، فیزیوتراپی راهکار درمانی مناسبی جهت ترمیم تاندون خواهد بود. در این روش متخصص فیزیوتراپی با ارزیابی کاملا وضعیت بدنی بیمار یک برنامه ورزشی مناسب را در اختیار فرد قرار می‌دهد تا با انجام آن به بهبودی کامل برسد.

شایان ذکر است که تمرینات بدنی تنها یکی از روش‌های فیزیوتراپی در ترمیم تاندون شانه است. الکتروتراپی، شاک‌ویوتراپی، لیزرتراپی، ماساژدرمانی، تکارتراپی، گرمادرمانی و یخ‌درمانی و اولتراسوندتراپی از دیگر روش‌های مورد استفاده در فیزیوتراپی تاندون است. هدف از انجام تمامی این روش‌ها کاهش درد، التهاب و تورم تاندون و بهبود دامنه حرکتی در افراد است.

استفاده از محافظ و پانسمان

از دیگر روش‌های کاملا محافظه‌کارانه در ترمیم تاندون‌های آسیب‌دیده، استفاده از محافظ و پانسمان است. در این روش پزشک معالج برای سرعت‌بخشیدن به بهبودی و جلوگیری از فشار بیشتر به ناحیه آسیب‌دیده از محافظ و پانسمان استفاده می‌کند.

تزریق سلول بنیادی

ترمیم تاندون با تزریق سلول بنیادی نیز از یکی دیگر از روش‌های بسیار موثری است که پزشکان جهت بهبودی آسیب‌دیدگی مختلف تاندون مورد استفاده قرار می‌دهند. طبق مطالعات و تحقیقاتی فراوانی که انجام شده است تزریق سلول بنیادی اثربخشی بسیار بالایی در بهبود صدمات متعدد تاندون دارد. در این روش که آن را می‌توان یک نوع درمان بیولوژیکی دانست، پزشک از قابلیت مکانیسم‌های ترمیمی در خود بدن جهت درمان و بهبودی کامل صدمات تاندون بهره می‌برد. از ترمیم تاندون با تزریق سلول بنیادی بایستی به عنوان یک روش درمانی احیاکننده یاد کرد که در مقایسه با سایر روش‌ها اثربخشی چشمگیری در سرعت‌بخشیدن به فرآیند درمان و بهبودی تاندون‌ها دارد.

یکی از پزشکان حاذق و باتجربه در درمان ترمیم تاندون با تزریق سلول بنیادی دکتر براتی هستند که با برخورداری از دانش، تخصص و تجربه کافی در این زمینه موفق به درمان بسیاری از افراد شده‌اند. ایشان با تکیه بر یافته‌های علمی جدید و با بهره‌مندی از تجربه و تخصص بالا بیماران را در سریع‌ترین زمان ممکن به بهبودی و درمان کامل می‌رسانند. فرآیند ترمیم تاندون با تزریق سلول بنیادی توسط ایشان طی برداشت سلول‌های بنیادی از مغز استخوان و تزریق آن به ناحیه آسیب‌دیده صورت می‌پذیرد.

برای ترمیم تاندون چقدر زمان نیاز است؟

word image 267817 4 scaled - آیا تاندون ترمیم می‌شود؟ - تاندون

مدت زمان ترمیم تاندون به عوامل متعددی بستگی دارد. محل آسیب‌دیدگی، شدت آسیب و نوع درمان از فاکتورهای بسیار اثرگذار در تعیین مدت زمان ترمیم تاندون به‌شمار می‌رود. غالبا در آسیب‌دیدگی‌های شدید که نیاز به انجام جراحی ضرورت پیدا می‌کند، ما با زمان طولانی‌تری از ترمیم و بهبودی مواجه هستیم. به میزانی که از شدت آسیب کاسته شود و روش‌های دم‌دستی‌تری در درمان مورد استفاده قرار گیرد، مدت بهبودی نیز کاهش پیدا می‌کند. در حالت کلی بهترین و کامل‌ترین زمان برای بهوبدی و ترمیم کامل تاندون در جراحی چیزی حدود 6 تا 12 هفته تخمین زده شده است. قاعدتا مراقبت‌های اولیه بیمار نظیر داشتن استراحت کامل، کاهش فعالیت‌های روزمره و جلوگیری از ایجاد فشار به ناحیه آسیب‌دیده می‌تواند روند بهبودی را در افراد سرعت ببخشد.

روش‌های ترمیم تاندون؛ از استراحت تا جراحی

تاندون‌های ساختارهایی محکم در بدن هستند که هدایت حرکات مختلف را برعهده دارند. تاندون‌ها نیز مانند هر ساختار دیگری در بدن مستعد آسیب و صدمه هستند. عوامل متعدد یمی‌تواند منجر به بروز آسیب در تاندون‌ها شود که انجام فعالیت‌های تکراری یا سنگین مهم‌ترین آن‌هاست. خوشبختانه روش‌‌های درمانی مختلفی برای ترمیم تاندون‌ها تعریف شده است که پزشکان بسته به نوع و شدت آسیب از یکی از این روش‌ها در درمان تاندون آسیب‌دیده بهره می‌برند.

دکتر براتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با دشاتن سال‌ها تخصص و تجربه بهترین مرجع و بهترین جراح ارتوپد برای درمان اشکال مختلف آسیب‌دیدگی تاندون‌ها هستند. شما می‌توانید جهت دریافت نوبت حضوری یا آنلاین به وبسایت ایشان مراجعه کنید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.