مقدمه:
زمانی که به دنیای برنامهنویسی و توسعه نرمافزار وارد میشوید، یکی از زبانهای برنامهنویسی که به شما پیشنهاد میشود، پایتون است. به این دلیل که پایتون زبان برنامهنویسی قدرتمندی است که به شما اجازه میدهد تا نرمافزارهای کاربردی، وبسایتها، ابزارهای پرکاربرد در زمینه کار با داده ها را برنامهنویسی کنید. در این مقاله، به شما یاد میدهیم که چگونه با پایتون شروع کنید و مفاهیم اولیه برنامهنویسی را فرا بگیرید.
بخش ۱: نصب و راهاندازی ابزارهای مورد نیاز
برای شروع به کد نویسی، نیاز است که ابزارهای مورد نیاز را نصب کنید. درست دقیقا شبیه به زمانیکه می خواهید یک عکس را ویرایش کنید و به فتوشاپ نیاز دارید، و یا زمانیکه می خواهید فایل متنی را ویرایش کنید نیاز به ابزاری مانند ورد دارید، در اینجا هم نیاز است ابزارهای مورد نیاز مانند Visual Studio Code را به همراه Python نصب و پیکربندی کنید. البته که ابزارهای آنلاین برنامه نویسی پایتون هم به رایگان در دسترس شماست و می توانید استفاده کنید. برای این منظور، کافی است که عبارت Online Python Compilers را در گوگل جستجو کنید. این سه ابزار آنلاین زیر آنهایی هستند که در برنامه نویسی پایتون طرفداران زیادی دارند:
Online Python – IDE, Editor, Compiler, Interpreter (online-python.com)
Online Python Compiler – online editor (onlinegdb.com)
Python Online Compiler & Interpreter – Replit
بخش 2: مفاهیم اولیه برنامهنویسی
بعد از اینکه ابزارهایتان را نصب کردید، می توانید شروع به برنامه نویسی کنید. در این مرحله بایستی با مفاهیم پایه مانند متغیرها، نوع دادهها، عملگرها، شرطیها، حلقهها و توابع شروع کنید. به عنوان مثال، می توانیداز متغیرها برای نگهداری موقت مقادیر در برنامه ها استفاده کنید. از عملگرهای مقایسه ای می توانید برای مقایسه مقادیر یا متغیرها استفاده کنید. از عملگرهای ریاضی برای انجام عملیات ریاضی بر روی مقادیر و متغیرها استفاده می شود. البته که نمی خواهیم تمام این موارد را پوشش دهیم. بنابراین بهتر است با یک دوره مناسب شروع کنید.
بخش 3: اشکالات و خطاها
همینطور در ادامه مسیر یادگیری نیاز است که کدهایی بنویسید که حتی در شرایط پیش بینی نشده هم به درستی کار کنند. برای این مورد نیاز به یادگیری ساختارهای مدیریت خطا مانند try catch دارید. این ساختارها برای مواقعی استفاده می شوند که پیش بینی می کنید ممکن است یک موقعیت پیش بینی نشده در برنامه شما بوجود آید. مثلا نیاز است به اینترنت دسترسی داشته باشید ولی کاربر به اینترنت متصل نباشد.
بخش 4: پکیجها و ماژولها
در این بخش، به شما نحوه استفاده از پکیجها و ماژولها در پایتون را فرا خواهید گرفت. شما با نحوه نصب و استفاده از پکیجهای شخص ثالث یا همان third party و نحوه ساخت ماژولهای خود آشنا میشوید. استفاده از پکیج ها و کتابخانه های شخص ثالث بخش اعظمی از برنامه های شما را در آینده تشکیل خواهد داد. مثلا برای تشخیص چهره نیاز است کتابخانه هایی که این قابلیت را ارائه می دهند به پروژه های پایتونی خود اضافه و از آن بهره ببرید.
بخش 5: مفاهیم پیشرفته
در این بخش، شما باید مفاهیم پیشرفته تری از برنامه نویسی پایتون را پیش بگیرید. البته که نیاز است از بخش های قبلی مدتی گذشته باشد. منظور من این است که نیاز است در بخش های قبلی به قدر کافی تجربه و مهارت پیدا کنید تا بتوانید بخش های پیشرفته را درک و در پروژه های خود استفاده کنید. بنابراین سعی کنید در پروسه یادگیری پایتون، به خودتان زمان بدهید و نخواهید همه مطالب را یکجا یاد بگیرید!
نتیجهگیری:
در این مقاله، به شما یک مرجع جامع برای یادگیری برنامهنویسی پایتون در کد آکادمی ارائه دادیم. با دنبال کردن این مراحل و تمرین کردن مفاهیمی که در آینده خواهید آموخت، میتوانید به عنوان یک برنامهنویس پایتون ماهر شروع به کار در شرکت های برنامه نویسی کنید. همچنین، توصیه میشود که با مطالعه منابع دیگر و پروژههای عملی بیشتری، مهارتهای خود را تقویت کنید. دیدن کدهای دیگران کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
ثبت دیدگاه