ایمپلنتها کاربرد بسیار وسیعی در پزشکی دارند و ایمپلنت دندانی به طور خاص به شکل گسترده بهمنظور حفظ زیبایی طرح لبخند و سلامت دهان و دندان استفاده میشود.
ایمپلنت بهعنوان دندانهای نسل سوم پس از دندانشیری و دائمی در فک قرار داده میشوند و بادوام قابلتوجه خود جایگزین ایمن دندان طبیعی است. تا به امروز کاشت ایمپلنت را میتوان مطمئنترین و موفقترین روش جایگزینی دندانهای ازدسترفته دانست.
چرا استفاده از ایمپلنت توصیه میشود؟
هر انسان ممکن است در طول عمر خود طی حادثه یا بیماری دندان خود را از دست دهد. خالیشدن جای دندان عوارض قابلتوجهی بر ظاهر و سلامت فرد دارد؛ بنابراین دندانپزشکان همواره به دنبال راهی مطمئن برای جبران فضای خالی ایجاد شده در فک و لثه هستند.
روشهای متنوعی برای پر کردن این فضا وجود دارد؛ اما هیچ یک از متدهای درمانی ماندگاری و اثر موفق ایمپلنت را ندارند. متریال بهکاررفته در این پروتزهای دندانی کاملاً با بدن انسان سازگار هستند و خطری برای افراد محسوب نمیشوند. چرا که پایه فلزی از جنس تیتانیوم طراحی شده و همانند ریشه دندان درون فک جایگذاری میشود. همچنین تاج دندانی کاملاً ظاهری مشابه دندان ازدسترفته دارند و از نظر عملکردی با آن برابری میکنند.
یکی از مهمترین مزایای استفاده از ایمپلنت عدم نیاز به تکیهگاه است در این روش دندانهای اطراف دچار تغییر نمیشوند و ایمپلنت به طور کاملاً مستقل در استخوان فک قرار داده میشود.
مهمترین عوارض عدم جایگزینی دندان ازدسترفته
شاید در ابتدا به نظر برسد که ازدستدادن دندان تنها زیبایی طرح لبخند فرد را تحتتأثیر قرار میدهد؛ اما باید بدانیم که این مورد شاید کوچکترین عارضه ناشی از وجود فضای خالی در فک باشد. در اینجا به بررسی مهمترین عوارض آن میپردازیم.
مشکل در جویدن غذا و صحبتکردن
شاید این مسئله برای افرادی که تنها یکی از دندانهای خود را ازدستدادهاند دغدغه جدی محسوب شود؛ اما فرد با ازدستدادن تعداد بیشتری از دندانهای خود ممکن است توانایی خود برای ادای صحیح اصوات و کلمات از دست بدهد.
ازآنجاییکه دندانها نقش کلیدی در جویدن غذا و هضم غذا ایفا میکند. فرد ممکن است با ازدستدادن دندانهای خود نتواند غذا را بهخوبی بجود و در ادامه دچار مشکلات گوارشی شود به دلیل آنکه جویدن کامل غذا نقش مهمی در هضم غذا ایفا میکند.
بههمریختگی دندانها
با حذف هر دندان از فک بستری برای حرکت سایر دندانها ایجاد میشود که درنهایت میتواند منجر به ایجاد به ریختگی و کجشدن آنها شود؛ زیرا بههمخوردن نظم دندانها اثر مستقیم در ظاهر فرد دارد و در نهایت میتواند اعتمادبهنفس او را نیز تحتتأثیر قرار دهد.
برای اصلاح این بینظمی در ترتیب دندانها فرد ملزم به انجام سایر روشهای درمانی همچون ارتودنسی است؛ بنابراین پرداختن هزینه ایمپلنت دندان در قدم نخست صرفه اقتصادی بیشتری برای او خواهد داشت.
تحلیلرفتن استخوان
با ازدسترفتن هر دندان استخوان اطراف آن به دلیل شکاف ایجاد شده شروع به تحلیلرفتن میکند؛ علت این اتفاق آن است که استخوان در آن محل نمیتواند با دریافت مواد مغذی خود را بازسازی کند. همین امر موجب آسیب به شکل طبیعی فک میشود و ظاهر فرد را تغییر میدهد.
مراحل کاشت ایمپلنت
درصورتیکه دندانپزشک تشخیص دهد که شما نیاز به انجام جراحی برای کاشت ایمپلنت دارید بازه زمانی چندماهه برای تکمیل فرایند درمانی موردنیاز است.
مدتزمان لازم برای پشت سر گذاشتن مراحل ایمپلنت دندان برای هر فرد متفاوت است؛ ولی عموماً پس از جایگذاری پایه فلزی ۳ تا ۶ ماه زمان میبرد که فیکسچر (پایه) به استخوان فک جوش بخورد. پس از این مرحله تاج ایمپلنت به کمک قطعه اتصال دهندهای با عنوان اباتمنت روی آن نصب میشود.
البته باید بدانیم که این سه قطعه پس از پایان پروسه درمان همیشه همراه شما خواهند بود؛ اما در این میان از قطعات دیگری هم استفاده میشود که پس از مدت کوتاهی از دهان شما خارج میشوند.
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت
باوجودآنکه ایمپلنت در حال حاضر مطمئنترین جایگزین دندانهاست و بسیار به انجام آن توصیه میشود؛ اما پیشنیازهایی برای انجام جراحی آن وجود دارد. داشتن حداقل فاکتورهای موردنیاز برای شروع فرایند درمان ضروری است و فقدان هر یک موجب اختلال در تکمیل فرایند میشود.
۳ شرط اصلی که لازمه موفقیت کاشت ایمپلنت هستند شامل موارد زیر است:
- سلامت لثه
- تراکم بالای بافت استخوان
- متعهد بودن بیمار به رعایت اصول مراقبتی
لثه و استخوان فک، اصلیترین پشتیبان دندان هستند. پایه ایمپلنت نیز همچون ریشه دندان باید تحت حمایت قرار بگیرد تا در جای خود ثابت و محکم باقی بماند. به همین دلیل لازم است جراح لثه و ایمپلنت وضعیت سلامت بافت لثه و تراکم استخوان شما را مورد بررسی قرار دهد تا از بروز هرگونه آسیب جلوگیری شود.
طول عمر ایمپلنت تحتتأثیر عوامل زیادی قرار دارد؛ اما میتوان گفت رعایت دستورالعملهای مراقبتی توصیه شده توسط متخصص، کلیدیترین روش افزایش طول عمر آن است. درصورتیکه مراقبتهای لازم توسط شخص انجام شود ماندگاری ایمپلنت تا پایان عمر ادامه دار بوده و فقط نیاز به چکاپهای دورهای وجود دارد.
چه کسانی کاندید ایمپلنت نیستند؟
در برخی موارد استفاده از ایمپلنت توصیه نمیشود؛ زیرا در نهایت نتیجه موفقی به همراه ندارد یا برای سلامت فرد آسیبزاست. درصورتیکه فرد شرایط زیر را داشته باشد از روشهای دیگر استفاده میشود و یا تا رفع آن باید ایمپلنت گذاری به تعویق بیفتد.
- عدم رشد کامل فرد و قرارداشتن در سن رشد
- مبتلایان به بیماریهای انعقادی همچون هموفیلی
- افراد باسابقه پرتودرمانی در ناحیه سروگردن
- افراد دارای اعتیاد به الکل و سیگار
- دیابت
- بارداری
جمعبندی
ایمپلنت بهعنوان یک روش درمانی تأثیری دوجانبه بر ظاهر چهره و حفظ سلامت شما دارد. درصورتیکه متخصص تشخیص دهد که به آن نیاز دارید در انجام آن تردید نکنید. چرا که بهسادگی جای دندان طبیعی را برای شما پر میکند و به دلیل سازگاری بالا با بدن ابداً حس ناخوشایندی به شما منتقل نمیکند.
درصورتیکه به لیست بهترین جراح ایمپلنت در تهران مراجعه کنید نام دکتر محمد امیر علیزاده به چشم میخورد که با مراجعه به کلینیک ایشان از مزایای انجام درمان تخت نظر متخصصی مجرب بهرهمند میشود.
پیش از هر چیز شما با دریافت مشاوره کامل با مشکلات دندان خود آشنا میشوید و سپس تحت درمان قرار میگیرید درصورتیکه نیاز به انجام ایمپلنت یا سایر درمانها داشته باشید میتوانید با خیالی آسوده تمام فرایندهای درمانی موردنظر را در این کلینیک تکمیل نمایید.
ثبت دیدگاه