یکشنبه, 25 آذر 1403 Sunday, 15 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44669 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد دیدگاهها : 2502×
برگزاری جلسه گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان
7 دی 1402 ساعت: 22:42
شناسه : 270347
5

،جلسه ۴۴۲ گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان با نقد و بررسی کتاب ” پاری وختان خفس جه آسمان قشنگتره” سروده‌ی شاعر نام آشنای گیلانی “نادر نیک‌نژاد” برگزار شد.

پ
پ

برگزاری جلسه گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان - برگزاری جلسه گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان - خانه فرهنگ گیلان

به گزارش گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ، جلسه ۴۴۲ گروه، اختصاص داشت به نقد و بررسی کتاب ” پاری وختان خفس جه آسمان قشنگتره” سروده‌ی شاعر نام آشنای گیلانی “نادر نیک‌نژاد”.

این جلسه که در عصر زمستانی دوشنبه ۴ دیماه ۱۴۰۲ در خانه فرهنگ گیلان برگزار شد با حضور شاعران و علاقه‌مندان به شعر گیلکی گرمای دلنشینی داشت.

ابتدا “شهرام دفاعی” مجری برنامه ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران در این جلسه در خصوص رویکرد هیئت اجرایی شعر گیلکی در پرداختن به کتابهای تازه منتشر شده‌ی شاعران گیلک و لزوم برگزاری چنین برنامه‌هایی سخن گفت و سپس یکی دو رویداد فرهنگی از جمله انتشار دو کتاب جدید اثر هوشنگ عباسی و همچنین چاپ کتابی جدید از محمد بشرا  و خبری مبنی بر درگذشت “فرهاد پوررضا” فرزند خواننده‌ی فقید گیلانی “فریدون پوررضا” به اطلاع حاضرین رسید.

در ادامه برنامه سه تن از شاعران گرامی حاضر برای گرمتر شدن این محفل شعری اشعار خود را قرائت نمودند.

این شاعران به ترتیب خانم ماهرخ حسنی، آقای فریبرز علی‌نژاد و کاس‌آقای گسکری بودند که مورد تشویق حاضران قرار گرفتند.

در قسمت بعدی از آقای “غلامحسن عظیمی” بعنوان اولین منتقد جلسه نقد و بررسی کتاب “پاری وختان خفس جه آسمان قشنگتره” دعوت شد تا مطالب خود را به سمع و نظر حاضران برساند.

آقای عظیمی نادر نیک‌نژاد را در ابتدا شاعری فارسی سرا معرفی کرد که پس از سال ۹۳ و چاپ کتاب “شاعران هساشعر” اثر رحیم چراغی، اشعاری در  این سبک از خود بجای گذاشت. ایشان در بخش دیگری از نقدشان اشعار نادر نیک‌نژاد را دارای عنصر عاطفه دانستند که تاثیرات خود را به خواننده انتقال می‌دهد.

عظیمی نیک‌نژاد را شاعری موجزگوی معرفی‌می‌کنند که ایجاز در آثارشان بسیار برجسته است.

ایشان وجود کنایات و اصطلاحات کلیشه ای در قالبی تازه را از نقاط قوت شعر نیک‌نژاد دانستند که سبب اتفاق شعری در آثار او گردیده.

استفاده از زبان طنز در شعرهای شاعر، تخیل شاعرانه و صور خیال و لایه‌های پبدا و پنهان در اشعار  مواردی هستند که این منتقد آن را بن‌مایه‌های شعر نادر نیک‌نژاد می‌دانند.

عظیمی گرافیک نوشتار شعر در این کتاب را نیز از ویژگی‌های آن دانست و البته اشاره‌ایی نیز به بسامدهای موجود در اشعار و همچنین عدم همخوانی برخی ترجمه‌ها با مفهوم  کلمات در شعر گیلکی شاعر داشت.

پس از سخنان منتقد اول نوبت به دو شاعر دیگر رسید که اشعار گیلکی خود را برای حاضران بخوانند، ابتدا فرخ آلیانی و سپس رضا پویافر پشت تریبون قرار گرفته و اشعار خود را خواندند.

منتقد دیگر جلسه دکتر بهرام علیزاده بود؛ وی ضمن پرداختن به جایگاه و سبک شعر نیک‌نژاد با اشاره به نظر شاعر در مقدمه به مقایسه آن با بیانیه هساشعر و رویکردهای شعری این شاعر در مجموعه “پاری وختان خفس جه آسمان قشنگتره” پرداخت۰ علیزاده ضمن پرداختن به ادوار شعر گیلکی و بررسی و مدت اشاعه و تاثیر و ارزش هر دوره و ویژگی‌ها و تاریخ ۳۲ ساله هساشعر به کمیت و کیفیت و تاثیر این جریان و مقایسه آن باسایر ژانرها و ادوار نیز پرداخت و ضمن تقسیم هسا شهر به چند مرحله به َشیوه و نوع پیوستن نیک نژاد به این جریان پرداخته و تاثیر ساختار اشعار فارسی او در هسا شعرهایش را تبیین کرد۰  علیزاده به ویژگی‌های شعری نیک‌نژاد از بعد اندیشه، زبان، گزاره‌های پرسشی، امری و خبری درمتن، عاطفه و آشوب، روایت، موسیقی، تصویر و آرایه‌ها و مواردی چون طنز در شعر او همراه با برشمردن این خصیصه‌ها در شعر ورود کرده و به تحلیل این موضوعات در شعر نادر نیک‌نژاد پرداخت۰

در پایان نیز نادر نیک‌نژاد چند شعر از کتاب خود را انتخاب کرده و برای حاضران و علاقه‌مندان جلسه خواند که مورد تشویق قرار گرفت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.