چهارشنبه, 17 بهمن 1403 Wednesday, 5 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45392 تعداد نوشته های امروز : 9 تعداد دیدگاهها : 2541×
ته لنجی چیست؟
29 بهمن 1402 ساعت: 16:22
شناسه : 274298
2

واردات ته لنجی برای بندرنشینان استان بوشهر که بیش از ۳۰۰ هزار نفر هستند، نقش مهمی در تأمین معاش دارد. اما به دلیل مشکلات و موانع قانونی، فرآیند واردات این کالاها دچار مشکلاتی شده است.

پ
پ

واردات ته لنجی برای بندرنشینان استان بوشهر که بیش از ۳۰۰ هزار نفر هستند، نقش مهمی در تأمین معاش دارد. اما به دلیل مشکلات و موانع قانونی، فرآیند واردات این کالاها دچار مشکلاتی شده است. برخی از قوانین مرتبط با واردات کالاهای ته لنجی، اصلاح شده و بهبود یافته‌اند تا بتوان به بهترین شکل ممکن از این فعالیت‌ها بهره برد. مدیریت و اصلاح قوانین می‌تواند به کاهش مشکلات و موانع مرتبط با واردات ته لنجی کمک کند. همچنین، واردات کالاهای ته لنجی به صورت قانونی انجام می‌شود و این فعالیت‌ها با همکاری دولت و بدون قاچاق انجام می‌گیرد.

کالاهایی که از گمرک ترخیص شوند، به عنوان قاچاق و جرم محسوب نمی‌شوند. این نکته نشان‌دهنده اهمیت رعایت قوانین و اجازه رسمی واردات این کالاهاست. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر نیز تأکید کرده که واردات کالای همراه ملوان و حمل ته لنجی به صورت قانونی انجام می‌گیرد و این اقدامات به نفع افراد فعال در این حوزه است. یکی از افتخارات وانیکس، فعالیت در حوزه‌ی واردات کالاهای ته لنجی است. اگر به دنبال کسب سود در کمترین زمان ممکن هستید، واردات کالاهای ته لنجی گزینه مناسبی است.

images 1708177401 65d0b7f98fca0 - ته لنجی چیست؟ -

اجناس ته لنجی چیست؟

کالای همراه ملوان یا ته لنجی به نوعی واردات کالاها به همراه ملوانان یا جاشو اشاره دارد که عمدتاً در مناطق جنوب ایران، به خصوص در شهرها و بنادری مانند آبادان، اهواز، بندرعباس، گناوه و دیلم رواج دارد. از نام این روش حمل، یعنی “ته لنجی”، می‌توان به این نکته پی برد که این کالاها از طریق لنج‌ها به کشور وارد می‌شوند و ملوانان (جاشوها) مسئول حمل و نقل این کالاها از طریق مرزهای آبی به کشور هستند.

فرآیند ته لنجی بر اساس این متن به این صورت است که ملوان موظف است کالاهای موردنظر را با خود در لنج به مناطق مختلف کشور از طریق حمل دریایی جابجا کند. بازارهای ته لنجی به عنوان مراکز ترخیص و عرضه کالاها عمدتاً در شهرهای آبادان، اهواز، بندرعباس، گناوه و دیلم واقع شده‌اند.

ته لنجی به عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی استان بوشهر مطرح شده است و این استان دارای طولانی‌ترین مرز دریایی با خلیج فارس است. این فعالیت‌ها نه تنها به توسعه اقتصادی منطقه کمک می‌کنند بلکه به اشتغال‌زایی و بهبود شرایط معیشتی ملوانان و جوامع مرزنشین نیز اساسی می‌شوند.

برای فعالیت در حوزه‌ی واردات کالاهای ته لنجی، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان ما در وانیکس مشورت کنید. ما در وانیکس تمام تلاش خود را می‌کنیم تا بازرگانان و تجار تازه‌کار به نتیجه مطلوبی برسند و در زمان مناسب سود لازم را کسب کنند.

واردات ته لنجی و ملوانی چیست؟

واردات ته لنجی یا ملوانی به کالاهایی اطلاق می‌شود که توسط صاحبان لنج و ملوانان وارد می‌شود و به همراه آن‌ها به کشور می‌آید. این نوع واردات، معمولاً در بنادر جنوبی کشور انجام می‌شود و از تخفیف‌ها و معافیت‌های مرتبط با عوارض گمرکی در گمرک‌ها بهره‌مند می‌شود.

کالاهای ته لنجی برای مصرف شخصی ملوانان مناسب هستند و نباید به صورت تجاری در بازار عرضه شوند. میزان واردات ته لنجی توسط آیین‌نامه اجرایی قانون و مقررات صادرات و واردات تعیین می‌شود و در صورت عبور از سقف مشخص شده، به عنوان قاچاق در نظر گرفته می‌شود.

واردات ته لنجی و ملوانی اهمیت زیادی در مناطق مرزی دارد و به مرزنشینان امتیاز ویژه‌ای اعطا شده است. این واردات به توسعه اقتصادی و گردشگری در این مناطق کمک کرده و با فاصله کمتری با کشورهای همسایه، مبادله کالا و تجارت را تسهیل می‌کند. صنعت، معدن و تجارت نیز با هدف اشتغالزایی و کمک به معیشت مرزنشینان از این واردات بهره‌مند شده و برای آن‌ها امکان پیشرفت را فراهم کرده است.

بنابراین، واردات ته لنجی و ملوانی علاوه بر افزایش فعالیت‌های اقتصادی، به توسعه مناطق محروم نیز کمک می‌کند و در جهت بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی این مناطق تاثیرگذار است. برای آشنایی با روند واردات ته‌ لنجی، با وانیکسی‌ها مشورت کنید.

مزیت‌های واردات ته لنجی چیست؟

واردات ته لنجی یا ملوانی در واقع یک امتیاز ویژه برای مرزنشینان و توسعه مناطق محروم در برخی از شهرها و بنادر مرزی ایران است که به آن‌ها اختصاص یافته است. این واردات در این مناطق باعث تحولات اقتصادی و گردشگری چشمگیری شده است.

با ایجاد واردات ته لنجی، زنجیره اقتصادی گسترده‌ای شکل می‌گیرد که شامل ملوانان، کارگران، لنج‌داران، ماشین‌های حمل بار و مغازه‌داران مرتبط با این حوزه فعالیت می‌شود. این زنجیره تأثیرات مثبتی بر اشتغال و رشد اقتصادی در این مناطق محروم دارد.

به طور جالب، آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات اجازه می‌دهد که هر ملوان سالانه تا ۶ بار و به میزان ۱۵۰۰ دلار کالا را بدون هزینه گمرکی وارد کشور کند. این امکان برای ملوانان به عنوان یک منبع امرارمعاش مهم در فعالیت‌های دریایی مانند تجارت، بازرگانی، صید و صیادی، صادرات و واردات کالا مطرح است.

اشتغال و معیشت در سواحل بوشهر به طور مستقیم و غیرمستقیم به حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان وابسته به فعالیت‌های ملوانی است. این نشان از اهمیت بالای فعالیت‌های دریایی برای اقتصاد و اشتغال در این مناطق دارد.

مجوزهای لازم برای واردات ته لنجی

برای انجام واردات ته لنجی یا ملوانی، خود ملوان لنج نیاز به دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد. این مجوز به صورت مجزا برای هر بار واردات صادر می‌شود و مدت اعتبار آن در حدود ۶ ماه است. برای درخواست مجوز، باید فرم مربوطه را از وب‌سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند و پس از تکمیل آن، به همراه مدارک لازم به اداره کل تجارت خارجی این وزارتخانه مراجعه کنند.

مدارک لازم شامل کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی گواهی ثبت شرکت، کپی مجوز فعالیت شرکت، کپی قرارداد خرید و فروش کالا، کپی فاکتور تجاری کالا، کپی بارنامه کالا، کپی مجوز واردات کالا از سازمان‌های مربوطه (در صورت لزوم)، و کپی پرداخت عوارض و حقوق گمرکی می‌باشد.

کالاهای مورد نظر باید در فهرست کالاهای مجاز به واردات ته لنجی قرار گیرند. برخی از کالاهای مجاز به واردات ته لنجی شامل برنج، قند، چای، روغن، دستگاه‌های تصفیه آب، دستگاه بافت تور ماهیگیری، ریش‌تراش، چراغ اضطراری، موتور ژنراتور برق، موتور برای قایق و لنج، قطعات یدکی موتور، بخاری نفتی و گازی، خوراک دام، طیور و آبزیان، قطعات لوازم خانگی، پارچه و… هستند.

سخن پایانی

واردات ته لنجی نوعی واردات کالا به همراه ملوانان است که اغلب در جنوب ایران انجام می‌شود. برای انجام این فرآیند، نیاز به دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارید. مجوز به صورت مجزا برای هر بار واردات صادر می‌شود و مدت اعتبار آن ۶ ماه است. برای درخواست مجوز، باید فرم مربوطه را از وب‌سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت و به همراه مدارک لازم به اداره کل تجارت خارجی این وزارتخانه مراجعه کرد.

برای تسهیل در این فرآیند، بهتر است از خدمات کمپانی وانیکس استفاده کنید که با دانش و تجربه خود در زمینه واردات و امور گمرکی، به شما کمک خواهند کرد تا فرآیند واردات ته لنجی را به بهترین شکل انجام دهید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.