یادگیری زبان انگلیسی در دنیای امروز از مزایای زیادی برخوردار است. قرار گرفتن در مسیر یادگیری فرصت های متعددی را برای افراد ایجاد می کند و همچنین یاد گرفتن این زبان فرآیند جذابی است که ادامه دادن آن نیازمند تلاش، صبر و حوصله است. یکی از بخش هایی که در یادگیری زبان مورد بحث قرار می گیرد گرامر است. گرامر پایه و اساس یادگیری زبان انگلیسی است زیرا بدون درک درست از گرامر نمی توانید جملات صحیح و قابل فهم بسازید. ما در این مقاله به آموزش گرامر زبان انگلیسی می پردازیم. پس اگر شما هم به دنبال یادگیری این زبان هستید تا پایان مقاله همراه ما باشید.
روش های یادگیری گرامر زبان انگلیسی
یادگیری گرامر به روش های مختلفی امکان پذیر است. از شرکت در کلاس های خصوصی گرفته تا استفاده از کتاب های آموزش زبان. همه این روش ها آموزش گرامر را از مبتدی تا پیشرفته شامل می شود که این بستگی به شما دارد تا از کدام روش استفاده کنید. در ادامه به بررسی روش های یادگیری گرامر می پردازیم.
1. شرکت در کلاس های آموزشی
در کلاس های آموزشی چه آموزشگاه ها و چه کلاس های آنلاین، گرامر زبان انگلیسی به صورت کامل ارائه می شوند. به عنوان مثال دوره های آموزشی با استاد کامران کروژدهی دارای مطالب کاملی از آموزش زبان از جمله گرامر، مکالمه و لغت است. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم سری به وبسایت اصلی این مدرس به آدرس kamrankoroozhdehi.com بزنید.
2. استفاده از کتاب های آموزشی
انتخاب یک کتاب مناسب برای یادگیری گرامر به سطح زبان شما ربط دارد در ادامه تعدادی کتاب در سطوح مختلف اشاره می کنیم که می توانید با توجه به سطح زبان خودتان آن ها را انتخاب کنید.
سطح مبتدی
English Grammar in Use
کتاب گرامر انگلیسی کاربردی، منبعی جامع و کامل برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی در سطح مبتدی است.
Oxford Learner’s Grammar
از دیگر کتاب های آموزش گرامر در سطح مبتدی می توان به کتاب زبان آموزان گرامر آکسفورد اشاره کرد. این کتاب شامل تمرین ها و مثال های کاربردی است که شما را در یادگیری گرامر پایه انگلیسی راهنمایی می کند.
سطح متوسط
English Grammar in Use Intermediate
این کتاب ادامه English Grammar in Use است که برای زبان آموزان سطح متوسط مناسب می باشد.
Intermediate English Grammar
این کتاب شما را در یادگیری گرامر پیچیده تر در سطح متوسط زبان راهنمایی می کند.
سطح پیشرفته
از کتاب هایی که می توان به عنوان سطح پیشرفته برای آموزش گرامر به آن ها اشاره کرد Advanced English Grammar و Oxford Advanced Learner’s Grammar است.
3. استفاده از مقالات و متون انگلیسی
با مطالعه متون انگلیسی می توانید با کاربرد واقعی گرامر در زبان انگلیسی آشنا شوید. از دیکشنری و منابع آنلاین برای فهم کلمات و اصطلاحات موجود در این مقالات استفاده کنید. اینگونه شما با ساختار جملات و قواعد گرامری در زبان انگلیسی آشنا شده و می توانید در مکالمات خود از آن ها استفاده کنید.
4. استفاده از منابع آنلاین
وب سایت ها و اپلیکیشن های متعددی وجود دارد که گرامر زبان انگلیسی را به صورت آنلاین ارائه می دهند. شما می توانید از این منابع به عنوان یادگیری گرامر به صورت خودخوان استفاده کنید. در اینجا چند نمونه از این منابع را معرفی می کنیم.
وب سایت BBC Learning English، منابع آموزشی متعددی برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی ارائه میدهد. و همینطور وب سایت British Council که شامل دوره های آنلاین و آفلاین متعددی برای آموزش گرامر زبان انگلیسی است. غیر از این وب سایت ها از دو اپلیکیشن memrise و duolingo هم می توان برای یادگیری گرامر استفاده کرد. همچنین از ویدئو ها و پادکست های موجود در این منابع نیز غافل نشوید.
5. تمرین و تکرار
از مهم ترین نکات در استفاده از روش های بالا تمرین و تکرار است. به جرات می توان گفت مهم ترین اصل یادگیری نه فقط گرامر بلکه کل زبان انگلیسی تمرین و تکرار منظم است. با ریختن یک برنامه ریزی منظم تمرین های گرامری را در آن جای داده و به صورت مکرر چندین بار در هفته آن را انجام دهید. در طی این مسیر از اشتباهات خود نترسید بلکه سعی کنید آن ها را تکرار نکنید.
حال که با انواع روش های یادگیری گرامر آشنا شدید وقت آن است که بخشی از گرامر مبتدی را به شما آموزش دهیم تا ذهنتان آماده پذیرای این بخش مهیج از زبان انگلیسی شود.
بخش های گفتاری در زبان انگلیسی یا Parts of speech
گرامر زبان انگلیسی شامل 8 بخش اصلی است که به صورت زیر بیان می شود.
1. اسم (Noun): برای نامیدن افراد، مکان ها، اشیاء، مفاهیم و … استفاده می شود.
2. ضمیر (Pronoun): جایگزینی برای اسم هاست که از تکرار آن ها در جمله جلوگیری می کند.
3. صفت (Adjective): برای توصیف اسم ها به کار می رود.
4. فعل (Verb): برای نشان دادن عمل، حالت یا رویداد استفاده می شود.
5. قید (Adverb): برای توصیف فعل ها، صفات و دیگر قیدها به کار می رود.
6. حرف اضافه (Preposition): برای نشان دادن رابطه بین اسم ها و دیگر کلمات در جمله به کار می رود.
7. حرف ربط (Conjunction): برای اتصال عبارات و جملات به کار می رود.
8. حرف ندا (Interjection): برای بیان احساسات و عواطف به کار می رود.
در ادامه، به شرح مختصری از مهم ترین بخش های گفتاری می پردازیم:
Nuon
اسم ها به طور کلی به دوسته عام و خاص تقسیم می شوند. اسامی عام مانند school ، country ، human . از این نوع اسامی برای نامگذاری چیز های کلی استفاده می شود اما برخلاف اسامی عام ، اسامی خاص برای نامگذاری مکان ها ، اشخاص یا گروه ها استفاده می شود مانند Kamran ، Tehran ، Angry . هر کلمه ای که در اول جمله بیاید با حروف بزرگ شروع می شود به استثنا اسامی خاص که در هر کجای جمله باشند باید با حروف بزرگ شروع شوند. از نظر نقش کلمه در جمله هم می تواند فاعل، مفعول یا متمم باشد.
Pronoun
ضمایر در انواع مختلفی همچون ضمایر شخصی، ملکی، اشاره ای، تعجبی، پرسشی و ….. وجود دارند. در نقش های دستوری جمله نیز ضمایر فاعلی و مفعولی وجود دارند که به ترتیب در جایگاه فاعل و مفعول در جمله برای جلوگیری از تکرار اسم می نشینند. ضمایر فاعلی در زبان انگلیسی به صورت زیر است.
I , You , He , She , It , We , You , They
Verb
افعال در جمله با توجه به زمان (گذشته، حال، آینده) شامل گرامر خاص خود است. و همچنین مفرد یا جمع بودن فاعل در جمله روی تغییر شکل آن تاثیرگذار است. به افعال زیر و معنی آن ها توجه کنید.
Ask پرسیدن | Walk راه رفتن | Eat خوردن |
Try امتحان کردن | Think فکر کردن | Sleep خوابیدن |
Adjective
همانطور که گفتیم صفات برای توصیف اسم ها استفاده می شوند. همینطور صفت ها می توانند برای مقایسه بین دو چیز به کار روند. اکثر صفت ها در زبان انگلیسی برای ما آشنا هستند مانند Happy , good , Big و ….. . اما پیشوند هایی مانند im , un , dis و پسوند هایی مانند ful , less , able به ترتیب صفات را منفی و مثبت می کنند که استفاده از این ها دایره واژگان را افزایش می دهد.
این ها مهم ترین بخش های گفتاری در زبان انگلیسی بود که به آن اشاره کردیم.
جمع بندی
در این مقاله به اهمیت یادگیری گرامر پرداختیم و بخش هایی از آن را به شما آموزش دادیم امیدواریم برای شما مفید بوده باشد. در پایان به چند نکته اشاره می کنیم که خوب است برای یادگیری گرامر به آن ها توجه کنید.
● گرامر را به عنوان یک فرایند یادگیری ببینید، نه یک سری قواعد خشک و غیرقابل فهم.
● سعی کنید گرامر را در زبان واقعی و در موقعیت های مختلف استفاده کنید.
● از اشتباهات خود نترسید. اشتباهات بخشی از فرایند یادگیری شما هستند.
● در طی این مسیر صبوری داشته باشید چرا که یک شبه نمی توان تمام گرامر را یاد گرفت.
ثبت دیدگاه