جمعه, 7 دی 1403 Friday, 27 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44876 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2507×
ده معضل اصلی آموزشی حوزه فناوری اطلاعات از زبان محمد نصیری
17 فروردین 1403 ساعت: 23:33
شناسه : 277442
8

این روزها ترند اصلی در حوزه آموزش ، آموزشهای تخصصی حوزه فناوری اطلاعات است . چه بخواهیم در ایران بمانیم و چه برویم ، باید قبول کنیم که داشتن تخصص در حوزه آیتی بدون شک یکی از فاکتورهای مهم در کاریابی است . تقریبا هر فردی که بتواند در حوزه فناوری اطلاعات تخصصی را حتی بصورت نسبی آموزش ببیند ، می توانیم با قطعیت بگوییم که در بازار کار حتما وارد خواهد شد.

پ
پ

اما موضوعی که این روزها باعث شده است از یادگیری کمی ترس داشته باشیم ، معضلاتی است که در حوزه آموزش وجود دارد و این روزها بصورت آفت برای حوزه یادگیری فناوری اطلاعات از آنها یاد می شود. امروز می خواهیم با مهندس محمد نصیری که یکی از شناخته شده ترین افراد در حوزه آموزش فناوری اطلاعات کشور است ، بنیانگذار انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران و وب سایت توسینسو که در حال حاضر یکی از برترین برندهای آموزشی تخصصی آیتی در کشور است در خصوص مشکلاتی که در مسیر یادگیری این حوزه وجود دارد صحبت کنیم . پس تا انتهای مصاحبه با ما باشید.

سوال اول : لطفا خودتان را معرفی کنید

البته که افرادیکه حتی چند سال در حوزه آیتی باشند ، قطعا بنده را می شناسند اما برای دوستانیکه اولین بار است که من را از این طریق می شناسند عرض می کنم. من محمد نصیری هستم ، متولد 1364 و تخصص اصلی من امنیت سایبری و تست نفوذ است . بنا به نیاز این حوزه فوق تخصصی در حوزه های دیگری اعم از شبکه های کامپیوتری ، سیستم عامل لینوکس ، برنامه نویسی ، بانک های اطلاعاتی و … هم مجبور به کسب تجربه شدم. در حال حاضر مقیم کشور ترکیه هستم و مشغول به فعالیت بین المللی در حوزه بازرسی امنیت و آموزش ، اما در ایران در قالب مجموعه آموزشگاهی توسینسو مشغول به فعالیت هستم . بیشتر از 20 سال در بیش از 70 سازمان و شرکت بزرگ ایرانی و بین المللی به انجام پروژه های مختلف پرداخته ام و فکر می کنم همینقدر برای این معرفی کافی باشد.

برای ورود به دوره آموزش نتورک پلاس ( مبانی شبکه ) وارد این لینک شوید

سوال دوم : بزرگترین معضل آموزش آیتی در کشور چیست؟

بزرگترین معضل آموزش آیتی در ایران ، مهاجرت کردن متخصصین حرفه ای و ورود افراد تازه کار و غیر حرفه ای با اهداف صرفا مالی به حوزه آموزش است ، متاسفانه هر کسی که از جایی بیکار می شود و قابلیت ترجمه انگلیسی به فارسی را داشته باشد ، این روزها خودش را به عنوان مدرس به جامعه آیتی کشور معرفی می کند و متاسفانه بازاریابی یا مارکتینگ هم به این دسته از افراد کمک می کند که بیشتر دیده شوند . ناخودآگاه حرفه ای ها کمتر دیده می شوند و این دسته از افراد سودجو شروع به تخریب کردن روند یادگیری و آموزش کشور می شوند. به همین دلیل است که همه روزه تعداد کارشناسان حرفه ای کم و کمتر می شود و سواد دانشجویان هم روز به روز در حال پایین آمدن است.

سوال سوم : چرا مدت زمان آموزش ها مرتب در حال کوتاه شدن است؟

شاید این خواست اکثریت جامعه باشد ، مردم سختی کشیدن را دوست ندارند . نزدیک به 99 درصد مردم قرار نیست که موفق شوند. تنها یک درصد می توانند موفق باشند و سختی ها را به جان بخرند ، متاسفانه اکثریت مردم به دنبال رسیدن به مقصد بدون صرف وقت و انرژی و هزینه هستند و دنبال میانبر برای رسیدن به اهداف خودشان هستند. در این میان افرادی سودجو با وعده های ورود سریع به بازار کار در یک هفته !! رسیدن به فلان قدر درآمد در ده روز و … دست به رویا فروشی می زنند و با ساخت آموزشهای سطحی و کوتاه ، مردم ساده را فریب می دهند. اینگونه است که به جای یادگیری یک آموزش 200 ساعته ، دانشجو را مجاب می کنند که دوره 20 ساعته را ثبت نام کند. البته بیشتر این موضوع در بحث برنامه نویسی ، طراحی وب و مباحثی به این شکل وجود دارد و در بحث شبکه های کامپیوتری کمتر چنین نکاتی دیده می شود.

برای ورود به دوره آموزش لینوکس ( مقدمات لینوکس ) وارد این لینک شوید

سوال چهارم : آیا وضعیت بازار آموزش آنلاین را مناسب می بینید؟

مهم است که در کجا آموزش ببینید اما بصورت کلی برای ایران خیر ، متاسفانه همانطور که در پاسخ سوال قبلی خدمت شما عرض کردم ، متخصصین حرفه ای زیادی در کشور باقی نمانده اند و آنهایی هم که هستند تمایل چندانی به حوزه آموزش ندارند چون درآمد قابل توجهی برای آنها در این حوزه وجود ندارد که بخواهند با انگیزه اینکار را انجام دهند. اما ما در مجموعه توسینسو با فیلترهای کیفی که بر روی جذب مدرسین قرار داده ایم ، سعی کردیم تا حد امکان کیفیت آموزش آنلاین را بالا ببریم و در حال حاضر واقعا در حوزه آموزش آنلاین در حوزه فناوری اطلاعات می توانیم مدعی باشیم اگر بهترین نباشیم ، قطعا جزو بهترین ها هستیم.

سوال پنجم : چرا هر کسی به خودش اجازه ورود به دنیای آموزش را می دهد؟

دسترسی ساده به ابزارهای ترجمه ، کمبود درآمد اشتغال تخصصی ، سهولت دسترسی و جذب دانشجو در فضای مجازی ، نداشتن مکانیزمی برای ساماندهی و فیلترینگ مدرسین این حوزه و ده ها دلیل دیگر باعث می شود که تمایل به آموزش آنلاین برای هر کسی جذاب باشد ، شاید حتی چند میلیون تومان درآمد بیشتر هر کسی را وسوسه کند که به این حوزه ورود کند. خلاصه وضعیت مطلوبی در حوزه آموزش انلاین وجود ندارد و متاسفانه وجود اعتقادات ضعیف فکری هم باعث شده هر کسی به خودش اجازه دهد با آینده افراد به وسیله آموزش نادرست بازی کند.

برای ورود به دوره آموزش LPIC ( مدیریت لینوکس ) وارد این لینک شوید

سوال ششم : توصیه شما به عنوان یک فرد شناخته شده در حوزه آموزش آیتی فارسی چیست؟

من بیشتر از 18 سال است که کار آموزش انجام می دهم. هیچوقت کارم را صرفا آموزش قرار نداده ام که بتوانم تجربیات کاری خودم را در کنار آموزش به آنها منتقل کنم. بنیانگذار توسینسو و انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران هستم که هر کسی که در حوزه آیتی بوده باشد از کیفیت این مجموعه قطعا تعریف خواهد کرد. توصیه من به دوستان این است که حتما و حتما سعی کنید قبل از اینکه با هر کسی شروع به یادگیری کنید ، از آن شخص رزومه و سابقه کاری بخواهید ، بررسی کنید که آیا این فردی که قرار است به من آموزش بدهد که چگونه کاریابی کنم ، خودش کار کرده است یا نه؟ خودش در این حوزه تخصصی دارد یا نه؟ از تخصص مهمتر ، تجربه ای دارد یا نه … خجالت نکشید از پرسیدن و جستجو کردن در خصوص افراد ، این حق شماست که بابت چیزی که می خواهید بابت آن پول پرداخت کنید اطلاعات داشته باشید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.