با شروع فصل بهار، وانت فروشندگان سیار میوه با نوبرانههای بهاری سبزپوش شدهاند و گوجه سبز و چغاله بادام پشت آنها چشمنوازی میکنند. اما زمانی که مشتریان جویای قیمت این میوههای محبوب میشوند با قیمتهای عجیبوغریبی مواجه میشوند. چنانکه در مناطقی از شهر تهران گوجه سبز چهار میلیون و چغاله بادام ۱.۵ میلیون تومان قیمت خوردهاند.
این محصولات در بازار تجریش نرخهای بالاتری هم پیدا کردهاند؛ با این حال برای اینکه خریداری داشته باشند معمولاً در بستههای ۱۰۰ گرمی عرضه میشوند. البته این روندی است که هر سال تکرار میشود و نهادهای ناظر هم اعتنای چندانی به آن ندارند.
امسال نیز به روال سالهای گذشته میوههای نوبرانه تا پنج برابر قیمت مصوب نرخگذاری شدهاند. این در حالی است که بنا بر اعلام رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران، مغازهداران بر مبنای فاکتور رسمی تنها مجاز به لحاظ حداکثر ۳۵ درصد سود هستند.
بر اساس اعلام اسدالله کارگر، قیمت هر کیلو چغاله بادام بین ۵۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزارتومان و گوجه سبز ۸۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار تومان است.
البته او بر این موضوع هم تاکید دارد که گوجه سبز چهار میلیون تومانی ارتباطی به فعالان رسمی و تولید داخلی ندارد و دورهگردها آن را به شکل قاچاق عرضه میکنند.
با این حال بررسیهای میدانی نشان میدهد در بسیاری از مغازههای شمال تهران گوجه سبز با قیمتهای بالای سه میلیون تومان به فروش میرسد.
سمفروشی میلیونی با نام گوجه سبز نوبرانه
فارغ از ضعف نظارتی سازمان تعزیرات و سایر نهادهای ذیصلاح، شاید محبوبیت بالای گوجه سبز و چغاله بادام در سوءاستفاده گرانفروشان چندان بیتاثیر نباشد.
گذشته از این مساله، آنطور که کارشناسان میگویند، گوجه سبز در این مقطع از سال اصلاً میوه نیست و تفاوتی با سم ندارد. چراکه مغز آن هنوز تشکیل نشده و مصرف آن در این فصل سلامت افراد را به خطر میاندازد. قیمت گوجه سبز هر چقدر هم که باشد برای تولیدکننده و واسطه صرفه اقتصادی ندارد.
همچنین معمولاً از میانه اردیبهشت با افزایش عرضه و وفور گوجه سبز، قیمت آن در سطح خردهفروشیها تا محدوده ۱۰۰ هزار تومان کاهش مییابد.
در نهایت هم باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از شهروندان در حال حاضر به دنبال تامین کالاهای اساسی خود نظیر نان، برنج، گوشت، روغن و… هستند. از این رو کمتر کسی را میتوان یافت که برای خرید گوجه سبز و چغاله بادام هزینه میلیونی کند.
ثبت دیدگاه