از سازمان ثبت احوال کشور ، بر اساس گزارش های آماری مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال میزان نرخ خام فوت کل کشور در سال ۱۴۰۲ برابر با ۵.۳ در هزار نفرجمعیت بوده است که استان گیلان با نرخ ۷.۴ در هزار نفر جمعیت بیشترین نرخ فوت و استان کهگیلویه و بویر احمد با نرخ ۳.۹ در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ فوت را در بین استانها داشتهاند.
در این گزارش تاکید شده است بیشترین تعداد فوت شدگان مربوط به گروه سنی ۸۹-۸۵ سال است، به طوری که ۹.۹ درصد از کل فوت شدگان مرد و ۱۲.۵ درصد از کل فوت شدگان زن مربوط به این گروه سنی بودهاند.
همچنین سازمان ثبت احوال کشور در آمار ۶ماهه نخست سال گذشته نیز اعلام کرده بود ۲۰۷ هزار و ۶۶۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ازآن (۱۴۰۱) ۲۰۸ هزار و ۱۴۵ فوتی ۰.۲ درصد کاهش را نشان میدهد که از تعداد فوت های ثبت شده در ۶ ماهه نخست سال گذشته۵۶.۸ درصد مرد و ۴۳.۲ درصد زن بودند و در مقابل هر ۱۳۱ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شدهاند و فوت مردان ۶ درصد بیشتر از زنان بوده است.
بر اساس اطلاعات موجود در ۶ ماهه نخست سال گذشته مردان ۵۶.۸ و و زنان ۴۳.۲ درصد از ثبت فوت ها را به خود اختصاص داده اند که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۵۶.۹ درصد برای مردان و ۴۳.۱ درصد برای زنان بوده است و همچنین در مقایسه ۶ ماهه سال گذشته با مدت مشابه سال قبل ازآن (۱۴۰۱) ثبت فوت مردان ۰.۳ درصد و زنان ۰.۰۴ درصد کاهش داشته است.
ثبت احوال در این گزارش تصریح کرده است؛ مرگ و میر از عوامل موثر حرکات جمعیتی است، آمار مربوط به وفات برای تهیه تخمینها و پیشبینیهایی از جمعیت کل کشور و برای سطوح مختلف نواحی جغرافیایی در داخل یک کشور ضرورت دارند. زمان وقوع دقیق مرگ در جمعیتشناسی از اهمیت بهسزایی برخوردار است.
ثبت دیدگاه