جمعه, 7 دی 1403 Thursday, 26 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44876 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2507×
تاکید دکتر آزاد ارمکی و عباس عبدی به اهمیت پذیرش «حقیقتِ زن» در مراسم «جایزهٔ فریده ماشینی»
11 خرداد 1403 ساعت: 14:45
شناسه : 281477
11

دکتر آزاد ارمکی و عباس عبدی در مراسم «جایزهٔ فریده ماشینی» به اهمیت پذیرش «حقیقتِ زن» در جامعه تأکید کردند.

منبع : امتداد
پ
پ

دومین دورهٔ «جایزهٔ فریده ماشینی» برگزار شد.فریده ماشینی پژوهشگر فعال حوزهٔ زنان و عضو شورای مرکزی جبههٔ مشارکت بود که به ریاست کمیسیون این حزب نیز منصوب شد. اهتمام ویژه به تقویت و توسعه نهادهای مدنی به ویژه در حوزهٔ زنان و جوانان از دغدغه‌های اصلی او بود و در همین موضوعات از او چهارجلد کتاب و ده‌ها مقاله و طرح‌های پژوهشی‌ بر جای مانده. این جایزه به پاس گرامی‌داشت خاطر خانم ماشینی به افراد برگزیده‌ای که در این حوزه‌ها فعالیت داشته‌ و آثار خود را به دبیرخانه ارسال کرده‌اند تعلق می‌گیرد.

دکتر آزاد ارمکی استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران به عنوان اولین سخنران مراسم به نکاتی پرداخت:

این چه مرضی است که همهٔ مسئولین و مدیران کشور به آن دچارشدند که متخصص همه چیز هستند؟ ما برای رسیدن به چالش‌های اساسی، خصوصاً در حوزهٔ زنان و خانواده باید از این موارد اجتناب کنیم.

جامعه‌شناس باید پیش از هرچیزی یک ویژگی داشته باشد و آن‌هم شجاعت است، شجاعت به معنای خضوع برابر حقیقت. در بحث زنان هم باید خضوع پذیرفتنِ واقعیتِ عریانِ زن را در جهان ایرانی در یک متن فرهنگی و تاریخی داشته باشیم.

چه کسی گفته طلاق موضوع اساسی آسیب شناسی جامعه ایرانی‌ست؟ چالش اساسی بیشتر ازدواج است تا طلاق! مسئلهٔ بنیادی کشور (در حوزهٔ خانواده) ازدواج هست که ما آن‌را درست نفهمیده‌ایم.

امروزه زن‌های ایرانی در مجلس مثل مردها و بعضاً از مردان رادیکال‌تر هستند. و در اجتماع هم چنین است، حفظ زن در خانه و به حاشیه بردن او و فقط و فقط به دید تولید کننده نسل به او نگریستن و نه غیر از این، اساساً اشتباه است؛ پس باید در پی عبور از این موانع و دید جنس دوم و نابرابری در سطح اجتماعی باشیم؛ نه این که (سهم زنان از برابری تنها این باشد که) تا دیروز در پی دستگیری مردان بوده باشیم و امروز به دنبال دستگیری و محاکمه زنان.

پس از آن عباس عبدی به سخنرانی پرداخت:

سیستم سیاسی ایران مسئله زنان را نپذیرفته، واقعیت‌ها را نمی‌بیند و با آن مواجه نمی‌شود، مادامیکه تنها راه حصول راه حل، پذیرش واقعیت است.

رویکرد جمهوری اسلامی به پوشش زنان و فرزندآوری نتیجه عکس داده زیرا نظام اساساً واقعیت‌ها را نمی‌بیند و قبول نمی‌کند و خود را فراتر از واقعیت می‌پندارد.

علی‌رغم وجود صد ساله‌ی قانون مدنی در ایران جامعه و قوانین ما برای یک لحظه هم کوچکترین شباهتی با جوامع غربی ندارد و جامعهٔ امروز هم شباهتی به جامعهٔ صد سال پیش ندارد.

«وقتی واقعیت را می‌پذیرید سعی می‌کنید بهبودش ببخشید اما هرچه بیش‌تر جلوی واقعیت ایستادگی کنید فقط خودتان را فرسوده می‌کنید. واقعیت خواست خداست.»

در پایان با حضور دکتر معصومه ابتکار، دکتر شهین‌دخت مولاوردی، دکتر رحیم عبادی، دکتر روشن‌فکر و دکتر توسلی از برگزیدگان تقدیر شد. .

-آقای میثم صانعی به نمایندگی از آیت الله صانعی
-دکتر مهریزی
-خانم دکتر معصومه ریعان (پایان نامهٔ برگزیده)
-آقای علیرضا رحمانی(برگزیدهٔ بخش مطالعات و تحقیقات زنان)
-مهندس عباس عبدی (به نمایندگی از گروه پژوهشی)
-خانم لیلا فلاحتی (جایزهٔ محققان برگزیده)
-خانم اشرف گرامی‌ زادگان(اشخاص و کنشگران فعال حوزهٔ زنان)
-خانم شهناز سجادی (کنشگری و فعالیت در تدوین لوایح متعدد در حوزهٔ زنان)
-آقای توانا به نمایندگی از مرحومه خانم زهرا شجاعی (پیش‌گامی و کنشگری در راستای حقوق زنان)

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.