جمعه, 30 شهریور 1403 Thursday, 19 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 43583 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2451×
کوکوسبزی یک غذای خوشمزه
22 مرداد 1403 ساعت: 23:41
شناسه : 286985
2

کوکوسبزی یکی از آن غذاهای خوشمزه است که مصرف آن فواید بسیار زیادی دارد و تهیه ی این غذا با برنج فواید خاص خودش را دارد.

پ
پ

 کوکو سبزی با سبزیجات مختلف مانند اسفناج، تره، شوید و گشنیز تهیه می‌شود.کوکو سبزی یک غذای ایرانی خوشمزه و پرخاصیت است که در تهیه آن از برنج نیز استفاده می شود که در ادمه مقاله به طرز تهیه و مواد لازم برای پخت آن می پردازیم.

 

کوکوسبزی یک غذای خوشمزه

این غذا خوشمزه شامل سبزی‌های خوش طعمی مانند اسفناج، تره، شوید و گشنیز، تخم مرغ، آرد و ادویه جات است.در برخی از دستور پخت‌ها، از موادی مانند سیب زمینی، پیاز در کوکو سبزی استفاده می کنند.شیوه رایج پخت این غذا، سرخ کردن آن در روغن است.

مواد لازم:

  • 500 گرم سبزی معطر (اسفناج، تره، شوید، گشنیز)
  • 4 عدد تخم مرغ(بستگی به تعداد افراد)دارد
  • 2 قاشق غذاخوری آرد
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1/4 قاشق چایخوری زردچوبه
  • روغن به مقدارمورد نیاز

البته مقدار استفاده از این مواد به تعداد افراد بستگی دارد و استفاده از برخی مواد در تهیه این غذا سلیقه ای است.

کوکو سبزی با برنج

خواص کوکوسبزی چیست

  • ویتامین‌ها و مواد معدنی:

کوکو سبزی منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های A، C، E و K، و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم است.این ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامت کلی بدن ضروری می باشند و به تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و چشم‌ها کمک می‌کنند.

  • آنتی‌اکسیدان:

سبزیجات معطر در کوکو سبزی، مانند اسفناج، تره، شوید و گشنیز، دارای آنتی‌اکسیدان هستند.آنتی‌اکسیدان‌ها باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد در بدن می شوند.

  • منبع فیبر:

کوکو سبزی منبع بسیارخوبی از فیبر می باشد.فیبر باعث هضم غذا می شود، مقدار کلسترول را در خون کاهش می دهد.

  • تقویت سیستم ایمنی:

ویتامین‌های A و C که در کوکو سبزی هستند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کنند و بدن را در برابر عفونت‌ها مقاوم‌تر می‌کنند.

  • بهبود سلامت گوارش:

فیبری که در کوکو سبزی می باشد باعث  بهبود سلامت گوارش می شود و از یبوست و مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند.

  • سلامت پوست و مو:

ویتامین‌های A، C و E که درکوکو سبزی هستند برای سلامت پوست و مو مفید می باشند.این ویتامین‌ها باعث حفظ شادابی و طراوت پوست و مو می شوند واز پیری زودرس جلوگیری می کنند.

در بین برنج های ایرانی ، برنج عنبر بو بانوی بختیاری و برنج فوق اعلا شوشتر بانوی بختیاری  جزء محبوب ترین برنج های ایرانی بوده که به دلیل داشتن عطر و طعم عالی و پخت آسان و قیمت مناسب ، طرفداران خاص خود را دارند .

معایب احتمالی کوکو سبزی

  • کالری بالا:

کوکو سبزی به دلیل داشتن تخم مرغ و روغن، کالری بالایی برخوردارمی باشد.مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود پس افرادی که اضافه وزن  دارند باید در مصرف کوکو سبزی احتیاط کنند

  • نفخ:

سبزیجاتی  مانند اسفناج و تره، می‌توانند در برخی افراد نفخ به وجود می آورند.اگر مستعد نفخ می باشید، می‌توانید از مصرف زیاد این سبزیجات در کوکو سبزی خودداری کنید.

  • حساسیت:

بعضی از افراد ممکن هست به تخم مرغ یا سبزیجات موجود در کوکو سبزی حساسیت داشته باشند.

 

images 1723406093 66b9170db5516 - کوکوسبزی یک غذای خوشمزه - برنج

 

تهیه کوکوسبزی بابرنج:

کوکو سبزی با برنج یک غذای خوشمزه ایرانی می باشد که به راحتی می‌توان آن را در خانه پخت و سرو کرد.این غذا از ترکیب سبزیجات معطر، برنج پخته شده، تخم مرغ و ادویه جات تهیه می‌شود.کوکو سبزی با برنج را می‌توان به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو کرد.

 

مواد لازم:

 

  • 2 پیمانه برنج
  • 4 پیمانه آب
  • 500 گرم سبزی معطر (اسفناج، تره، شوید، گشنیز)
  • 4 عدد تخم مرغ
  • 1/2 پیمانه برنج پخته شده
  • 1/4 پیمانه پیاز رنده شده
  • 1 قاشق غذاخوری سیر رنده شده
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1/4 قاشق چایخوری زردچوبه
  • روغن به مقدار مورد نیاز

مقدار مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا باتوجه به تعداد افراد تغییرمیکند.

 

طرز تهیه کوکو سبزی

 

1.برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه در آب خیس بنماید.در یک قابلمه آب و نمک بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید.برنج را به آب جوش اضافه نمایید و حرارت را کم کنید.برنج را به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید.

2.سبزی‌ها را پاک کرده و بشویید.سبزی‌ها را ساطوری خرد نمایید.

3.در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را در آن تفت بدهید

4.سیر را به پیاز اضافه نمایید و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت بدهید.

سبزی‌های خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت بدهید تا سبزی‌ها نرم شوند.

5.تخم مرغ‌ها را در یک کاسه میکس کنید.

6.نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و برنج پخته شده را به تخم مرغ‌ها  باهم مخلوط کنید.

7.مایه تخم مرغ را به سبزی‌هایی که تفت داده اید.اضافه نماید و به آرامی هم بزنید تا مواد باهم  مخلوط شوند.

8.در یک تابه به قطر 20 سانتی‌متر روغن گرم نمایید.مایه کوکو را در تابه بریزید و سطح آن را صاف نمایید.روی تابه را درب بگذارید و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. وقتی کوکو سفت شد حالا کوکو را برگردانید و به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر بپزید؛کوکو را از تابه خارج کنید و سرو کنید.

برنج عنبر بو خوزستان و نیم دانه که در استان خوزستان وجود دارد که در شهرهای شادگان و شوشتر که از شلتوک های با کیفیت و بو دار هستند استفاده می شود وطی این چند سال به دلیل کیفیت و قیمت مناسبی که دارد مورد استقبال بسیاری از خانواده های ایرانی قرار گرفته است.

جمع بندی:

کشور عزیز ما دارای انواع غذا های خوشمزه وخوش طعم می باشد.کوکوسبزی یکی از آن غذاهای خوشمزه است که مصرف آن فواید بسیار زیادی دارد و تهیه ی این غذا با برنج فواید خاص خودش را دارد.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.