در دیزل ژنراتورها، فیلترهای مختلفی وجود دارد که هر کدام کارایی خود را دارند. انواع فیلتر دیزل ژنراتور که در این دستگاه قرار داده می شوند، باعث می شوند تا کارکرد موتور و دیگر قطعات آن بهتر انجام گیرد. در این مقاله این فیلترها و نحوه تعویض و ساختار فیلتر را بررسی می کنیم.
گرد و غبار، آلاینده ها و مواد اضافی نباید به قطعات و موتور دیزل ژنراتور وارد شوند. به همین علت فیلترهای دیزل ژنراتور در برخی از قسمت های آن کار گذاشته می شوند. این فیلترها شامل موارد زیر هستند:
فیلتر روغن همانطور که از نامش پیداست، برای فیلتر و پاکسازی کردن روغن موتور مورد استفاده قرار می گیرد. این فیلتر باید در بازه های زمانی مشخصی تعویض شود. در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی مانند کاهش انتقال روغن به موتور، ورود آلودگی به درون موتور و… اتفاق افتد.
فیلتر دیزل ژنراتور در محفظه سوخت هم از دیگر فیلترهایی است که در این دستگاه قرار دارد و از ورود آلودگی های موجود در سوخت به سیلندر موتور جلوگیری می کند.
فیلتر آب گیر گازوئیل نیز آبی را که در سوخت ممکن است وجود داشته باشد به خود جذب می کند، فیلتر هوا نیز در قسمتی که ورود هوا به داخل دیزل ژنراتور صورت می گیرد، قرار داده می شود تا ذرات جامد، گرد و غبار و املاح سنگین موجود در هوا به داخل دستگاه وارد نشوند.
زمان های تعویض فیلتر دیزل ژنراتور
این فیلتر ها باید پس از مدتی کارکرد عوض شود. هر فیلتر نیز بازه زمانی مشخصی برای تعویض دارند. البته ممکن است در برندهای مختلف این زمان کم یا زیاد شود. با این حال به صورت عادی بهترین زمان برای تعویض فیلتر های مختلف به صورت زیر است:
- بعد از 50 ساعت کارکرد دستگاه ژنراتور، فیلتر هوای آن باید تعویض شود.
- فیلتر روغن هر 200 ساعت کار با دستگاه باید تعویض شود.
- پس از گذشت 300 ساعت که دستگاه کار کرد، فیلتر سوخت نیز باید تعویض گردد.
نحوه ی تعویض فیلترهای دیزل ژنراتور
باید دقت داشته باشید که خرید فیلتر دیزل ژنراتور باید از محصولی با کیفیت صورت گیرد. نحوه تعویض برای هر یک از فیلترهای موجود در دیزل ژنراتور متفاوت است. به عنوان مثال فیلتر هوا به راحتی باز شده و فیلتر جدید در جای آن قرار می گیرد. همچنین فیلتر سوخت هم بعد از تخلیه کامل سوخت موجود در محفظه، باز می شود و فیلتر سوخت جدید جایگزین می شود. برای تعویض فیلتر دیزل ژنراتور در بخش روغن موتور، ابتدا باید فیلتر قدیمی را با یک آچار مناسب باز کنید، سپس فیلتر جدید را از روغن پر کرده و اورینگ دور آن را هم با روغن کاملاً چرب کنید. این کار سبب آب بندی فیلتر می شود.
ساختار و عملکرد فیلتر روغن دیزل ژنراتور
معمولاً ساختار فیلتر روغن دیزل ژنراتور بدین صورت است که یک کلکتور، فیلتر بزرگ و فیلتر کوچک به صورت موازی یا سری در مسیر روغن موتور قرار می گیرند. برخی از فیلترها نیز از اجزایی مانند کاغذ فیلتر، حلقه آب بندی، شیر سر ریز و شیر سرکوب جریان برگشتی درست شده اند. عملکرد این فیلتر بدین گونه است که در مسیر روغن قرار می گیرد و مواد اضافی بزرگ را در مراحل اولیه و گرد و غبار و آلودگی های ریز را در مراحل انتهایی از روغن جدا می کند. در صورتی که هر کدام از بخش های این فیلتر دچار آسیب شوند، قطعاً کار فیلتر ناقص می ماند. قیمت فیلتر دیزل ژنراتور ممکن است بر اساس ساختار آن نیز تغییر کند.
مراحل تعویض فیلتر روغن دیزل ژنراتور
پس از خرید فیلتر باید برای تعویض این قطعه اقدام کنید. ابتدا باید دستگاه را خاموش کنید. حتی اگر ژنراتور از نوع دائم کار است باید ابتدا خاموش شده و بعد فیلتر عوض شود. اتصال باتری هم قطع شده و سطح روغن بررسی می شود. روغنی که در دستگاه وجود دارد باید کامل تخلیه شده سپس فیلتر تعویض شود. در نهایت نیز در موتور دیزل روغن جدید ریخته می شود. با توجه به مراحل تعویض فیلتر روغن، باید همزمان با تعویض روغن دستگاه، فیلتر بررسی شود تا در صورت نیاز آن را هم تعویض کنید. قیمت فیلتر دیزل ژنراتور خیلی بالا نیست؛ اما در صورت تعویض نکردن به موقع ممکن است آسیب زیادی به دستگاه وارد کند.
ثبت دیدگاه