وزیر تعاون؛ باید بیاد خیابون!
خبرهای کارگری این هفته با خبر تجمع صنفی بازنشستگان فولاد و تامین اجتماعی که با درخواست ملاقات با احمد میدری وزیر کار در محل وزارت کار حاضر شده بودند، پرسروصدا شد. بازنشستگان که نسبت به تداوم بیتوجهی به مطالبات معیشتی خود معترض هستند، از چند شهر کشور به تهران آمدند تا به گفته خودشان طبق قرار قبلی با وزیر کار دیدار کنند. آنها فریاد میزدند”وزیر تعاون، باید بیاد خیابون” وزیر اما به گفته معاون و اطرافیانش فرصت دیدار با بازنشستگان را نداشت و در میان معترضان حاضر نشد. بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد در زمره گروههای قرار دارند که بیشترین تعداد اعتراضات کارگری را در یک سال گذشته برگزار کردهاند.
اعتراض پرستاران به کم بودن مبالغ پرداختی
اعتراضات پرستاران در یک هفته گذشته هم در قم، کاشان و اصفهان در قالب برگزاری تجمعات اعتراضی در بیمارستانها و در مقابل دانشگاههای علوم پزشکی دنبال شد. آنها به عدم پرداخت مطالبات معوق خود و همچنین کم بودن مبالغ پرداختی که از سوی دولت وعده داده شده است، معترضند.
با وجود اینکه از سه هفته قبل طبق وعده وزارت بهداشت قرار شد مبالغی به حساب پرستاران واریز شود، اما کماکان در گوشه و کنار کشور پرستارانی هستند که از مبالغ واریز شده به حساب خود رضایت ندارند و معتقدند مبالغ پرداختی، بخش کمی از کل مطالبات مزدی معوق آنها را شامل میشود. فعالان پرستاری میگویند پرداخت مطالبات نباید به پرداخت معوقات مزدی محدود شود و قوانین و مقرراتی که به درستی اجرا نمیشود همچون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، فوقالعاده خاص و اضافه کاری باید طبق قانون پرداخت شود و ضمانت اجرایی برای آن وجود داشته باشد.
توقف اعتراضات کارگران واگن پارس با یک صورتجلسه!
سرانجام پس از حدود 40 روز اعتراض و اعتصاب کارگری در شرکت واگنپارس اراک، شورای کارگری کارخانه و مدیران آن به توافق رسیدند که با افزایش دستمزدها، انعقاد قرارداد سه ماهه با کارگران و عدم اخراج کارگران معترض به اعتراضات خود پایان دهند.
🔹کارگران واگنپارس از حدود یک ماه پیش در اعتراض به رفتارهای به گفته آنها توهین آمیز مدیرعامل این شرکت، تبعیض مزدی در شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ مپنا(سهامدار واگن پارس) و همچنین ممنوعالورود شدن دهها کارگر پیمانی این شرکت که سوابق کاری بالایی داشتند، تجمعاتی برگزار کردند و برای روزهای متوالی کار را متوقف کردند.
اعتصـاب کارگران لاستیک بارز کرمان
🔹از هفته گذشته، کارگران لاستیک بارز کرمان در اعتراض به پایین بودن حقوق و کسر مالیات از دریافتیهای ناچیز خود در اعتصاب هستند. عدم افزایش مزایای شغلی از جمله حق شیفت، حق خوار و بار، حق مسکن و حق مسئولیت و عدم در نظر گرفتن حق رفت و آمد از جمله دلایل دیگر این اعتراضات است. با وجود اینکه کارگران فیشهای حقوقی 13 و 16 میلیونی خود را برای اثبات میزان دریافتی رو کردند، اما مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان ضمن «غیرقانونی» خواندن اعتصاب کارگران گفت: کارخانه لاستیک بارز جزو ۲۵ درصد شرکتهایی است که در استان به کارگران خود حقوقی بهتری پرداخت میکند و خیلیها منتظر این هستند که از سایر شرکتها به این کارخانه بیایند!
اعتراض نیروهای نهضت سوادآموزی و نیروهای خدماتی آموزش وپرورش
جمعی از معلمان نهضت سوادآموزی در یک هفته گذشته با تجمع در مقابل وزارت آموزش وپرورش، نسبت به نامعلوم بودن شرایط شغلی خود اعتراض کردند. این معلمان که در مناطق دورافتاده کشور با حقوق ناکافی مشغول به فعالیت هستند، از سال 92 در انتظار تبدیل وضعیت هستند اما علیرغم وعدههای بسیار هیچ اقدامی در خصوص تبدیل وضعیت استخدامی آنها صورت نگرفته است.
علاوه بر نیروهای نهضتی، برخی از سرایداران مدارس هم که حداقل دستمزد را دریافت میکنند در یک هفته گذشته تجمعاتی را برگزار کردند. آموزش و پرورش نزدیک به 51 هزار سرایدار دارد و با کمبود نیرو در این بخش دست و پنجه نرم میکند. فشار کار زیاد و دستمزدهای اندک، بدون در نظر گرفتن مزایای رفاهی باعث شده تا در ماههای اخیر به تناوب شاهد پهن شدن سفرههای خالی سرایداران در خیابانهای منتهی به ادارات آموزش و پرورش باشیم.
ثبت دیدگاه