یکشنبه, 25 آذر 1403 Sunday, 15 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44669 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد دیدگاهها : 2502×
تحقیق در مورد میلگرد و انواع آن (کار و فناوری هشتم)
19 آبان 1403 ساعت: 15:42
شناسه : 293393
3

میلگرد یکی از عناصر اصلی در صنعت ساختمان‌سازی به شمار می‌رود‌. در صنعت ساخت و ساز اگر چه مقاومت سازه به مقاومت بتن بستگی دارد، اما در شرایطی مانند وقوع زلزله، این میلگرد است که باعث می‌شود ساختمان از هم فرو نپاشد.

پ
پ

میلگرد یکی از عناصر اصلی در صنعت ساختمان‌سازی به شمار می‌رود‌. در صنعت ساخت و ساز اگر چه مقاومت سازه به مقاومت بتن بستگی دارد، اما در شرایطی مانند وقوع زلزله، این میلگرد است که باعث می‌شود ساختمان از هم فرو نپاشد. اگر شما هم مامور به تحقیق در مورد میلگرد شده‌اید و می‌خواهید مطالب مفیدی در کلاس ارائه دهید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.

میلگرد چیست؟

میلگرد یک مقطع فولادی طویل و توپر است که معمولا از جنس فولاد یا کربن تولید می‌شود. حتما در پروژه‌های ساختمانی نزدیک به محله خود دیده‌اید که ابتدا میلگرد‌ها به هم دوخته می‌شوند و سپس بتن‌ریزی انجام می‌شود. افزودن میلگرد به بتن باعث می‌شود این مقطع فولادی بتواند خواص کششی کم بتن را جبران کند و منجر به ایجاد سازه‌هایی شود که هم از نظر مقاومت کششی و هم از نظر مقاومت فشاری از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

معرفی انواع میلگرد و مشخصات فنی آنها

تحقیق در مورد انواع میلگرد

میلگردها بر اساس ویژگی‌های مکانیکی و نوع آج خود در چهار دسته‌بندی کلی قرار داده می‌شوند. ما در زیر این موارد را برای شما لیست می‌کنیم.

۱. میلگرد نوع a1

میلگرد نوع a1 که با نام میلگرد ساده نیز شناخته می‌شود، به نوعی از میلگرد گفته می‌شود که هیچ‌گونه آجی ندارد و کاملاً ساده است. این نوع از میلگرد از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل در سازه‌هایی استفاده می‌شود که نیاز به انعطاف‌پذیری بالایی دارند.

۲. میلگرد نوع a۲

میلگرد نوع a۲ نوعی از میلگرد آجدار است که نسبت به میلگرد نوع a۱ از مقاومت فشاری بالاتری برخوردار است. از این نوع میلگرد در سازه‌های نیمه سنگین استفاده می‌شود.

۳. میلگرد نوع a3

میلگرد نوع a3 به عنوان پرکاربرد‌ترین نوع میلگرد شناخته می‌شود که دارای آج‌های جناقی یا ضربدری است و معمولاً در ساختارهای باربر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجایی که مقاومت و سختی میلگرد نوع a۳ بسیار بالاست، می‌توان از آن در سازه‌های سنگین استفاده کرد.

۴. میلگرد نوع a4

میلگرد نوع a۴ آنقدر مقاوم و کاربردی است که نمی‌توان در تحقیق در مورد میلگرد به آن اشاره‌ای نکرد. میلگرد a۴ دارای آج‌های مرکب است و در پروژه‌هایی با بالاترین نیاز مکانیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استانداردهای تولید و کنترل کیفیت میلگرد

تادئوس هایت برای اولین بار در سال ۱۸۷۸ استانداردهای تولید و کنترل کیفیت برای میلگرد را در نظر گرفت. پس از آن با توجه به کاربردهای روزافزون آرماتور و بالاتر رفتن نقش میلگرد در صنعت ساختمان‌سازی، استانداردهای مختلفی در جهت تولید و استفاده از میلگردها به وجود آمدند.

پرکاربردترین استانداردهای ساخت میلگرد در کشور ایران استاندارد روسی، آیین نامه بتن ایران (آبا) و استاندارد DIN هستند. تفاوت این استانداردهای میلگرد در شکل ظاهری، ترکیب شیمیایی، مشخصات هندسی و کیفیت مکانیکی میلگردهاست.

کاربردهای میلگرد آجدار چیست؟

تحقیق درباره میلگرد

یکی از مهمترین بخش‌های تحقیق در مورد میلگرد آجدار پرداختن به کاربرد این محصول در صنایع مختلف است. میلگرد آجدار تنها برای صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در واقع آج روی آن برای بتن‌ریزی است.

میلگرد آجدار با توجه به گرید خود برای ساختمان‌های نیمه سنگین، سنگین و حتی ساختمان با سازه‌های خیلی سنگین و بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچگونه استفاده دیگری ندارد. به صورت کلی در تمامی ساختمان‌ها از میلگرد آجدار استفاده می‌شود.

روش‌های تولید میلگرد

روش‌های تولید میلگرد آنقدر گسترده هستند که در این تحقیق در مورد میلگرد کار و فناوری هشتم نمی‌توان تمامی جزئیات هر یک از آنها را مورد بررسی قرار داد؛ اما در این قسمت از مقاله، کلیاتی در مورد روش‌ها در اختیار شما قرار می‌دهیم. به صورت کلی تولید میلگرد به چهار روش زیر انجام می‌شود.

۱. تولید به روش نورد گرم

برای تولید میلگرد به روش نورد گرم در ابتدا میلگرد را تا دمای نرم شوندگی (۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰ درجه سانتیگراد) حرارت می‌دهند و سپس آن را وارد فرایند نورد می‌کنند. طی فرآیند نورد، شمش فولادی نرم شده از بین ۴ تا ۶ غلتک عبور می‌کند تا به شکل دایره‌ای و قطر مناسب برسد.

۲. تولید به روش نورد سرد

در این روش بعد از حرارت دادن به شمش فولادی، شمش فولادی به صورت کامل سرد می‌شود و سپس طی فرایند نورد به میلگرد با ابعاد و قطر مناسب تبدیل می‌گردد. در تولید میلگرد به روش نورد سرد به تعداد غلتک و تعداد دفعات بیشتری برای تولید میلگرد نیاز است، اما مهمترین مزیت استفاده از این روش، این است که در این روش مقاومت و سختی میلگرد افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.

۳. تولید به روش ترمکس

در تولید میلگرد به روش ترمکس در فرایند تولید نورد گرم را وارد محفظه خنک سازی می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود سطح شمش فولادی خنک، اما درون آن گرم باشد. از آنجایی که در این روش سردسازی به سرعت و به صورت سطحی انجام می‌شود، میلگرد سخت و شکننده می‌شود و برای مناطق زلزله‌خیز مناسب نخواهد بود.

۴. تولید میلگرد به روش آلیاژسازی

تولید میلگرد به روش آلیاژسازی یکی از بهترین روش‌ها برای تولید میلگرد به شمار می‌رود. اگر بخواهیم در این تحقیق در مورد میلگردها صادقانه صحبت کنیم باید گفت میلگردهایی که به روش آلیارسازی تولید می‌شوند از مقاومت فشاری و کششی بالایی برخوردار هستند و به همین دلیل برای استفاده در مناطق زلزله‌خیز کاملاً استاندارد و مناسبند.

در فرآیند تولید میلگرد به روش آلیاسازی روند کار مانند تولید میلگرد به روش نورد گرم خواهد بود، اما با افزودن آلیاژهایی مانند مانند وانادیوم، نیوبیوم، تیتانیوم و غیره، خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی میلگرد به صورت قابل توجهی افزایش داده می‌شود و حتی می‌توان میلگرد را برای استفاده‌های مختلف سفارشی‌سازی کرد.

تحقیق در مورد میلگرد و کاربرد آن

مقایسه قیمت میلگردهای موجود در بازار ایران

این سوال شاید برای شما هم پیش بیاید که چرا قیمت میلگردهای کارخانه‌های مختلف تفاوت دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید عوامل مختلفی نظیر کیفیت مواد اولیه و استفاده از تکنولوژی جدید برای ساخت را در نظر داشت. البته علاوه بر این مسائل، نوسان قیمت روز میلگرد به عواملی مثل نوسانات ارز، عرضه و تقاضا و… نیز بستگی دارد. در ادامه ارزان‌ترین و گران‌ترین میلگردهای ایران را برای شما معرفی می‌کنیم.

۱. ارزان‌ترین میلگردهای بازار ایران

به صورت کلی میلگرد شاهین بناب، میلگرد نیشابور، میلگرد میانه و میلگرد کاسپین از ارزان‌ترین میلگردهای بازار ایران هستند.

برای اطلاع از قیمت میلگرد شاهین بناب که در دو گرید A2 و A3 تولید می‌شود، می‌توانید به سایت عصر آهن مراجعه کنید. از طرفی میلگرد نیشابور در گرید A3 و در سایزهای 10 تا 32 تولید می‌شوند و نسبت به کیفیت آن، قیمت میلگرد نیشابور بسیار ارزان و به‌صرفه است.

میلگرد میانه نیز محصول کارخانه فولاد آذربایجان است و در سایزهای 10 تا 32 با گرید A3 تولید می‌شود. شما با استعلام قیمت میلگرد میانه متوجه خواهید شد که قیمت این محصول، ارزان‌تر از بقیه برندهای فعال در این زمینه است.

۲. گرانترین میلگردهای بازار

برخی از کارخانه‌ها، از شمش‌های فولادی بسیار با کیفیت تری برای تولید میلگرد استفاده می‌کنند و همین مسئله باعث بالا رفتن کیفیت و همچنین قیمت محصولات آنها می‌شود. با یک بررسی ساده می‌توانید به این نتیجه برسید که میلگرد آذر امین، میلگرد تیکمه داش و میلگرد اصفهان جزو گران‌ترین میلگردهای بازار هستند.

صنایع آذر فولاد امین، میلگرد آذر امین را در گرید A2 در سایزهای 8 و ۱۰ و در گرید A3، میلگردهای سایز 10 تا 32 را تولید می‌کند. قیمت میلگرد آذر امین با توجه به کیفیتی که دارد، بسیار مناسب است.

کارخانه ذوب آهن اصفهان نیز میلگردهایی با سایز 12 تا 32 را در گرید A3 تولید می‌کند و به دلیل کیفیت بالا در پروژه‌های بزرگ به کار گرفته می‌شوند. قیمت میلگرد اصفهان را نیز می‌توانید از سایت عصر آهن مشاهده کنید.

جمع بندی

ما در این مطلب، تحقیق در مورد میلگرد را از ابعاد مختلف پوشش دادیم تا اطلاعات مفیدی به اشتراک‌ گذاشته شود. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع میلگرد و کارایی آنها از مطالب دیگر موجود در سایت با مردم بهره‌مند شوید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.