فصل پاییز از راه رسیده و شبها کم کم طولانی میشوند. ازطرف دیگر هوا نیز سرد شده و احتمال سرماخوردگی نیز وجود دارد. این فصل و فصل زمستان غذاهای خاصی را طلب میکنند و به دلیل سردشدن هوا بهتر است از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنیم. آموزش آشپزی هنری بسیار ارزشمند است و فراگیری آن زن و مرد نمیشناسد؛ گرچه ممکن است برخی افراد تصور کنند که آموزش مهارت آشپزی مخصوص خانمها است.
باید گفت که این تصور نادرست بوده و بسیاری از بهترین سرآشپزهای دنیا مرد هستند. درهرحال قصد داریم شما را با 10 غذای مخصوص فصل پاییز و زمستان آشنا کنیم که بیشتر آنها نیز با روشی ساده آماده میشوند. این غذاها به دلیل مواد غذایی موجود در آنها در این فصل بسیار دلچسب هستند.
غذاهای آسان ویژه پاییز و زمستان
در فصول سرد سال معمولاً انواع آش و سوپ طرفداران زیادی داشته و واقعاً مناسب این فصل هستند. در ادامه به معرفی این غذاها میپردازیم.
1. سوپ گندم
اولین غذای آسان و خوشمزه فصل پاییز سوپ گندم است که غذایی مقوی برای افراد سالم و همچنین افرادی است که دچار سرماخوردگی شدهاند. برای تهیه سوپ گندم از بلغور گندم، برنج نیمدانه، پیاز، هویج، جعفری، ادویهجات، نمک و گوجهفرنگی استفاده میشود. بهتر است به این ترکیبات آب گوشت قرمز یا گوشت مرغ اضافه کنید تا علاوه بر طعم دلپذیر خواص آن نیز بیشتر شود.
2. آش اسفناج
ماده اصلی برای تهیه این غذای مقوی، اسفناج است. مواد لازم برای تهیه آش اسفناج عدس، برنج، اسفناج تازه، نخود، ماش، پیاز، لوبیاچیتی، پیازداغ، نعناع داغ، سیر، نمک، فلفل و ادویهجات مختلف است. برای افزایش خواص غذایی و همچنین طعم بهتر آش اسفناج میتوانید آن را با آب قلم تهیه کنید.
شما با شرکت در دورههای آموزش آشپزی میتوانید با روشهای پخت انواع غذاهای ایرانی و خارجی آشنا شوید. مربیان آشپزی آگهی مربوط به دورههای آموزشی خود را در کلاستور ثبت میکنند تا علاقهمندان با آگاهی از دورهها، دورهای متناسب با شرایط خود انتخاب کنند.
3. شیر برنج
برای فصل پاییز و زمستان شیربرنج غذایی بسیار مقوی و مفید است که میتوان آن را بهعنوان دسر، پیشغذا یا حتی بهعنوان غذای اصلی با نان سرو کرد. در تهیه شیربرنج از برنج، شیر، نمک و اندکی آب استفاده میشود. این غذا غنی از کلسیم بوده و برای تمام گروههای سنی مفید است.
4. خوراک لوبیا
یک غذای گرم و خوشطعم مخصوص پاییز و زمستان خوراک لوبیا است. برای تهیه این خوراک لذیذ باید لوبیا 12-8 ساعت در آب خیس بخورد. برای پخت این خوراک از جو، سیب زمینی یا قارچ استفاده میشود. لوبیا غنی از پروتئین است و غذایی بسیار مناسب برای رژیم غذایی گیاهخواری است.
اگر شما نیز علاقهمند به فراگیری آموزش مهارت آشپزی هستید میتوانید با انواع آموزش در محل تمام مهارتهای آشپزی را فرابگیرید.
5. آش رشته
یک خوراک خوشمزه، دلچسب و زیبا که کسی نمیتواند از آن صرفنظر کند. برای تهیه آش رشته از انواع حبوبات، سبزی آش تازه، نعناع، پیازداغ، کشک و سیرداغ استفاده میشود. به دلیل وجود انواع حبوبات در آش رشته این خوراک منبعی غنی از انواع پروتئین است و کلسیم موجود در کشک نیز فواید زیادی برای بدن دارد.
6. آش ترخینه
یکی دیگر از غذاهای محبوب فصل پاییز و زمستان آش ترخینه است که در استانهای کردستان، لرستان، ایلام، همدان و کرمانشاه آن را تهیه میکنند. برای تهیه این خوراک خوشطعم باید بلغور جو یا درت 10 روز در دوغ ترش خیس بخورد. البته روش دیگری نیز برای تهیه آن وجود دارد و آن خشک کردن بلغوری است که در دوغ پخته شده و به آن پونه خشک اضافه و مخلوط میکنند.
با آموزش مهارت آشپزی و پخت انواع غذاهای سنتی و محلی ایرانی علاوه بر حفظ میراث نیاکان خود از مزایای غذاهای سالم بهرهمند میشویم. در کلاستور شرایط مناسبی فراهم شده است تا آگهی مربوط به انواع دورههای آموزش مهارت، آموزش در محل و… ثبت و به اطلاع علاقهمندان برسد.
7. هویج پلو
یک غذای شیرازی خوشمزه، خوشرنگ و شاد که علاوه بر عطر و بوی آن از دیدن ظاهر زیبای غذا نیز لذت خواهید برد. هویجپلو هم غذایی لذیذ و مناسب برای فصل پاییز و زمستان است که میتوان آن را با گوشت قرمز یا مرغ نیز تهیه کرد. هویجپلو غنی از پروتئین، کلسیم، کربوهیدرات و انواع ویتامینها است.
8. خاگینه
یک غذای آسان برای فصل پاییز و زمستان خاگینه است. برای تهیه خاگینه به آرد و تخممرغ نیاز دارم. برای تهیه خاگینه میتوان از قارچ، کدو، سیبزمینی، فلفلدلمهای و سبزیهای مختلف استفاده کرد. وجود اسیدآمینههای ضروری بدن، فسفر، ید، پروتئین و ویتامینهای آ، ب و ای در خاگینه آن را به غذایی مقوی برای پاییز و زمستان تبدیل کرده است.
غذای آسان
9. عدسی
یک غذای خوشمزه و دوستداشتنی مخصوص فصل پاییز و زمستان که نمیتوان چشم روی آن بست. این غذای مقوی غنی از مواد مغذی فراوانی است که برای بدن فواید زیادی دارد. برای تهیه عدسی دستور پختهای مختلفی وجود دارد که میتوان در انواع رژیمی، رستورانی، پرچرب یا بدون روغن تهیه کرد.
10. سوپ کلم
آخرین غذای ویژه پاییز و زمستان که قصد داریم معرفی کنیم سوپ کلم است. برای تهیه این غذا ابتدا گلکلم را شسته و آن را با ماست یونانی، پنیر خامهای، آب مرغ، بیکن، پوست لیموترش و جعفری مخلوط کنید. سوپ گل کلم شما به همین راحتی آماده شده و میتوانید آن را سرو کنید.
با آموزش مهارت آشپزی در دورههای آموزشی مختلفی که توسط مربیان آشپزی در کلاستور ثبت شدهاند میتوانید مهارتهای خود را بیشتر کرده و فضایی صمیمی و گرم برای خانواده خود خلق کنید.
انتخاب دوره های آموزشی حرفه ای با کلاستور
آموزش آشپزی مهارتی جذاب، خوشآبورنگ و خوشمزه است که میتوان با فراگیری آموزش در محل، روش پخت غذاهای مختلف را فراگرفت. اکنون که وارد فصل پاییز شدهایم میتوانید غذاهای ویژه این فصل را مانند عدسی، شیربرنج، سوپ گندم، آش ترخینه و… تهیه کنید.
مجموعه کلاستور نیز برای افزایش آگاهی و اطلاعرسانی در زمینههای مختلف آماده همکاری با مربیان دورههای آموزشی مختلف است. مربیان میتوانند آگهی دورههای آموزشی خود را در کلاستور ثبت کنند تا علاقهمندان از آنها مطلع شوند. کلاستور پل ارتباطی محکمی بین مربیان و فراگیران است.
ثبت دیدگاه