داشتن اطلاعات در مورد عمر ایمپلنت دندان و ماندگاری آن اهمیت زیادی دارد. اگر شما دندان خود را از دست دادهاید و باید ایمپلنت انجام بدهید، قطعا این سئوال در ذهن شما مطرح میشود که طول عمر ایمپلنت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟ یا عوامل موثر در افزایش طول عمر ایمپلنت دندان چیست؟ در این مقاله به تمام سئوالات بالا پاسخ داده میشود.
احتمالا ذهن شما به دنبال پاسخی برای سوال طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است، باشد. عمر مفید ایمپلنت چقدر است و متاثر از چه مواردی است؟ ماندگاری ایمپلنت دندان چگونه افزایش پیدا میکند؟
اواسط دهه ۵۰ میلادی بود که اینگوار برنماک متوجه سازگاری استخوان با فلز تیتانیوم شد. حدود ۲۰ سال طول کشید تا هیأت ملی بهداشت سوئد، این درمان را برای دندانهای از دست رفته به رسمیت بشناسد. در حال حاضر ایمپلنت بهعنوان جایگزینی مناسب برای دندانهای از دست رفتهی افراد شناخته میشود. اما در ابتدا مشخص نبود طول عمر ایمپلنت دندان و ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر خواهد بود! امروزه هم با توجه به فرآیند جراحی ایمپلنت، سلامت لثه و هزینه ایمپلنت، افراد تمایل دارند، بدانند طول عمر ایمپلنت چقدر است؟ در این مقاله درباره طول عمر ایمپلنت دندان و راههای افزایش عمر آن صحبت میشود.
ایمپلنت دندان در واقع یک پیچ فلزی است که جایگزین ریشه دندان شده است. این پیچ فلزی به دندانپزشک این امکان را میدهد که دندان مصنوعی را روی آن قرار دهد. جنس پایه ایمپلنت غالبا تیتانیوم است که با بدن انسان سازگاری دارد. اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت کامل در دهان بیمار شامل فیکسچر، اباتمنت و تاج است. از طرفی زیبایی، ثابت بودن و طول عمر ایمپلنت و ماندگاری ایمپلنت دندان باعث محبوبیت هرچه بیشتر این روش شده است.
ایمپلنت دندان، امروزه به یکی از بهترین روشها برای حل معضل بی دندانی، تبدیل شده است. استفاده از روش ایمپلنت دندان علاوه بر جبران دندان ازدسترفته به زیبایی لبخند، بهبود جویدن غذا و همچنین به اصلاح تکلم نیز کمک میکند.
انواع سرویسهای جراحی و کاشت ایمپلنت دندان:
۱. ایمپنت تک دندان
۲.ایمپلنت دندان فوری
۳. ایمپلنت دندان بر مبنای پونتیک
۴. جراحیهای لیفت سینوس
۵. جراحی بازسازی استخوان فک در ایمپلنت دندان
طول عمر مفید ایمپلنت دندان بهطور متوسط چقدر است؟
طول عمر ایمپلنت دندان و عمر مفید ایمپلنت چقدر است؟ ایمپلنتها در بیش از ۹۵% جراحیها به صورت کامل جوش خورده و موفقیتآمیز بودهاند. مهارت جراح، محل کاشت، شرایط استخوان و لثه و مراقبتهای بعد از ایمپلنت در جوش خوردن صحیح ایمپلنت به استخوان موثر است. رعایت این موارد میتواند طول عمر ایمپلنت را افزایش دهد.
عمر ایمپلنت دندان چند سال است؟ ماندگاری ایمپلنت به صورت تقریبی بین ۲۰-۲۵ سال است. هرچند ماندگاری ایمپلنت برخی افراد با بیماریهای خاص مانند دیابت و یا افراد سیگاری ممکن است کمتر از دیگران باشد. اما با چکاپ منظم توسط پزشک حاذق و رعایت بهداشت دهان و دندان میتوان عمر آن را بالا برد.
بسیاری از افرادی که کاندید دریافت ایمپلنت هستند میپرسند : آیا ایمپلنت دندان عمری است؟
دندان پزشکان در جواب میگویند: ماندگاری ایمپلنت نسبت به روشهای دیگر کاشت دندان بیشتر است. میتوان گفت ایمپلنت تقریبا یک نوع روش درمان دائمی است. جنس مقاوم تیتانیوم باعث میشود (در صورتی که درست کاشته شود) عمر مفید ایمپلنت بالا باشد. پیشبینی میشود در صورت مراقبتهای فردی، ایمپلنت دندان تا آخر عمر در دهان بیمار باقی بماند.
چه عواملی بر طول عمر ایمپلنت دندان و ماندگاری آن تاثیر میگذارند؟
عوامل زیادی بر طول عمر ایمپلنت و عمر مفید ایمپلنت تاثیر دارد که رعایت مجموع آنها میتواند عمر مفید ایمپلنت شما را بالاتر ببرد. این عوامل عبارتاند از:
تخصص جراح ایمپلنت و شرایط انجام جراحی:
جستوجو برای جراح مناسب و مشاوره گرفتن از متخصصین در همان ابتدای کار را فراموش نکنید. همانطور که گفته شد بیش از ۹۵% کاشتهای ایمپلنت به درستی انجام میشود اما ۵% از این جراحیها ناموفق هستند. روش درمانی جراح شما میتواند تاثیر بسزایی در افزایش طول عمر ایمپلنت دندان داشته باشد.
جنس ایمپلنت دندان:
شرکتهای مختلفی در حال حاضر ایمپلنت تولید میکنند. اما اینکه طول عمر مفید کدام ایمپلنت بیشتر است، چندان مشخص نیست. در حال حاضر دندانپزشکان، ترجیح میدهند از ایمپلنت شرکتهایی استفاده کنند که بهروز هستند، تاییدیه FDA را دارند و سابقه خوبی در تولید ایمپلنت دارند.
اغلب ایمپلنتها تیتانیومی هستند اما برای برخی از بیماران با تشخیص جراح دندانپزشک از ایمپلنتهای سرامیکی استفاده میشود. جنس این نوع ایمپلنتها از زیرکونیوم است که به علت شکننده بودن طول عمر کمتری دارند.
مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت:
مراقبت از ایمپلنت به اندازه مراقبت از دندانهای اصلی ما مهم و حیاتی است و سبب افزایش طول عمر ایمپلنت و ماندگاری ایمپلنت دندان میشود. پزشک شما ایمپلنت را ارزیابی میکند و بنابر شرایط شما توصیههایی خواهد داشت. اما برخی مراقبتهای عمومی وجود دارد که تمام بیماران باید انجام بدهند. این مراقبتها برای افزایش ماندگاری ایمپلنت دندان به شرح زیر هستند:
- استفاده از نخ دندان و مسواک به صورت منظم.
- نشکستن و باز نکردن چیزی با دندانهای ایمپلنت شده.
- گاز نزدن جسمهای سخت مانند در خودکار.
- خوردن غذا با سمتی از فک که ایمپلنت ندارد تا مدتی کوتاه مثلا دوهفته.
- رعایت بهداشت دندان برای جلوگیری از عفونت.
- عدم استفاده از اجسام نوک تیز برای تمیز کردن دندانها.
بررسی ایمپلنت توسط پزشک:
به طور معمول بهتر است هر ۶ ماه یکبار برای معاینه وضعیت ایمپلنت خود به پزشکتان مراجعه کنید. این امر باعث میشود که شرایط فک و وجود یا عدم وجود عفونت بررسی شود، درمان به موقع از آسیب به ایمپلنت جلوگیری میکند. این مراقبتها در نهایت منجر به افزایش طول عمر ایمپلنت شما خواهد شد.
شرایط بیمار:
بدون شک باید شرایط بیمار و تراکم استخوانها بررسی شود تا در صورت وجود مشکل، قبل از جراحی برطرف شود.
سطح سلامتی بیمار
سطح سلامتی بیمار بر عمر مفید ایمپلنت تاثیر دارد. برای مثال اگر بیماری خاصی در لثه وجود داشته باشد، احتمال شکست ایمپلنت بالا میرود.
تراکم استخوان نیز عامل بسیار مهمیست. اگر فردی تراکم استخوان مناسبی در قسمت فک نداشته باشد ابتدا باید تراکم استخوانهای فک ترمیم شده و بعد ایمپلنت گذاشته شود. این ترمیم با عمل پیوند استخوان به عنوان روشی ایدهآل انجام میگیرد و طول عمر ایمپلنت افزایش مییابد.
ایا ایمپلنت مادام العمر است؟
خیر، ایمپلنت دندان مادام العمر نیست. اما در صورت مراقبت و رعایت بهداشت تا 40 سال عمر میکند.
شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک بهترین خدمات ایمپلنت را با استفاده از متخصصان ایمپلنت باتجربه به مراجعین ارائه میدهد. میخک علاوه بر مشاوره آنلاین و رایگان، طرح ویژه ایمپلنت اقساطی را برای رفاه حال مراجعین در نظر گرفته است.
ثبت دیدگاه