کبد از اعضای مهم بدن است که وظایف تجزیه غذا، ذخیره مواد مغذی و ویتامینها و مبارزه با عفونتها و بیماریها را برعهده دارد. کبد مهمترین وظایف بدن را برعهده دارد که برای ادامه فعالیت و حفظ خود به ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها نیاز دارد. دلیل اصلی بیماری در کبد رعایت نکردن اصول تغذیهای و عوامل ژنتیکی در بدن است موجب افزایش آنزیمهای ترشحی در کبد و بروز بیماری میشود.
وظایف کبد و آنزیم های کبدی چیست؟
کبد وظیفه سمزدایی و پاکسازی را در بدن برعهده دارد. کبد پروتئینهایی را در بدن ترشح میکند که به لخته شدن کمک میکند، و مواد زائد سلولی را در بدن مدیریت میکند. کبد مواد مغذی را پردازش میکند، ویتامینها را ذخیره و به بدن در ساخت گلوکز کمک میکند. آنزیمهای کبدی از پروتئین ساخته شدهاند که به واکنشهای شیمیایی خاص کمک میکنند. سلولهایی که در کبد ملتهب یا آسیب دیده باشند بیشتر از مقدار طبیعی از آنزیمهای کبدی را ترشح میکنند. برای بررسی میزان سلامت کبد و اندازه گیری مقدار ترشح آنزیم کبدی میتوانید چکاپ کامل کبد آزمایشگاه متا را انجام دهید.
دلایل افزایش آنزیم کبدی چیست؟
کبد انسان از هزاران آنزیم ساخته شده است که انواع خاصی از سلولهای پروتئینی هستند. آنزیمهای کبدی فعالیت سلولهای بدن را تحریک میکنند و واکنشهای بیوشیمیایی طبیعی را تسهیل میکنند. موارد بسیاری میتواند منجر به افزایش آنزیمهای کبدی شود که در ادامه تعدادی از آنها را میآوریم.
- داروهای استاتین برای کلسترول بیماری سلیاک و کم کاری تیروئید
- استامینوفن، سیروزکبدی و سرطان کبد
- عفونت مونونوکلئوز سیتومگالوویروس و نارسایی قلبی
- هپاتیت A و B و C درماتومیوزیت پانکراتیت
- بیماری کبد چرب پلی میوزیت ویروس اپشتین بار
- چاقی، التهاب کیسه صفرا و هپاتیت سمی
- هپاتیت الکلی، حمله قلبی و بیماری ویلسون
- هپاتیت خودایمنی و هموکروماتوز
چه غذاهایی آنزیم های کبدی را پایین میآورد؟
غذاهایی هستند که با مصرف آنها میتوان آنزیمهای کبدی را در بدن کاهش داد، که در ادامه آنها را میآوریم. آزمایشگاه متا با داشتن متخصصین حوزه سلامت خدمات آزمایشگاهی را به شما ارائه میدهد.
سبزیجات دارای برگ سبز
کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم پیچ، گلوتاتیون دارند که آنزیمهای پاککننده سموم کبد هستند. خوردن این سبزیجات باعث افزایش تولید گلوکوزینولات در کبد میشود که به دفع مواد سرطانزا و سایر سموم کمک میکند.
روغن زیتون
با اینکه روغن زیتون یک چربی است، اما یک چربی سالم و طبیعی است. این روغن موجب کاهش آنزیم کبدی میشود.
چای سبز
چای سبز دارای فواید بسیاری است. طبق تحقیقات انجام شده در ژاپن نوشیدن 5 الی 10 فنجان چای سبز موجب بهبود نشانگرهای خونی سلامت کبد میشود. در آزمایشگاه متا که بر پایه هوش مصنوعی است میتوانید آزمایش های موردنظر را انجام دهید.
مرکبات
این مرکبات کبد را تحریک میکنند و مواد سمی را به مواد قابل جذب توسط آب تبدیل میکند. گریپ فروت بدلیل داشتن ویتامین c موجب تنظیم آنزیم کبدی و سموم موجود در کبد میشود.
سیر
سیر از گوگرد تشکیل شده است، که آنزیمهای کبدی را فعال میکند. همچنین سیر دارای مقدار زیادی سلنیوم است.
نتیجه گیری
کبد از اعضای مهم بدن است که وظیفه پاکسازی بدن را برعهده دارد. اگر در کبد سلولها دچار مشکل شوند میزان ترشح آنزیمهای کبدی آنها افزایش مییابد.
ثبت دیدگاه