چهارشنبه, 28 آذر 1403 Wednesday, 18 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44726 تعداد نوشته های امروز : 10 تعداد دیدگاهها : 2502×
آشنایی با سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب
28 آذر 1403 ساعت: 20:02
شناسه : 296327
0
رپورتاژ آگهی؛

آشنایی با سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب ،دو نوع سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب تفاوت‌های زیادی با هم دارند. سرامیک در واقع به عنوان نوعی ماده سخت محسوب می‌شود که ساخته دست بشر است و از آن برای پوشش دادن دیوار و کف منازل استفاده می‌کنند.

پ
پ

انواع سرامیک بر اساس لعاب کدامند؟

سرامیک لعابدار و سرامیک بدون لعاب چیست؟

آشنایی با سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب ،دو نوع سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب تفاوت‌های زیادی با هم دارند. سرامیک در واقع به عنوان نوعی ماده سخت محسوب می‌شود که ساخته دست بشر است و از آن برای پوشش دادن دیوار و کف منازل استفاده می‌کنند. این محصول در حال حاضر به دو صورت لعاب‌دار و بدون لعاب تولید و به بازار عرضه می‌شود، از طرفی نیز کاربرد هر دو نوع سرامیک ذکر شده بسیار متنوع است، یعنی شما می‌توانید هر کدام را برای قسمت‌های مختلف ساختمان‌ها به کار بگیرید.

بیشتر بخوانید : روشویی سنگی

اما سوال این است، کدام یک از دو نوع سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب گزینه مناسب‌تری هستند؟

در این مقاله تفاوت‌های بین دو نوع سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب را بررسی می‌کنیم که انتخاب را برای خریدار آسان‌تر می‌ کند.

آشنایی با سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب

اگر قصد خرید هر کدام از دو نوع سرامیک لعاب‌دار و بدون لعاب را دارید و در انتخاب کردن نوع مناسب آن دچار تردید شده‌اید، این دو نوع سرامیک را به طور جداگانه برای شما توضیح می‌ دهیم:

سرامیک لعاب‌ دار

در وهله نخست فراموش نکنید که هر دو نوع سرامیک ذکر شده بر اساس پختن خاک رس و فشرده سازی آن، سیلیس و بعضی مواد طبیعی و تحت شرایط دمایی بسیار بالا ساخته می‌شوند. گرمای شدید و چگالی بالا موجب انجماد شیشه خواهد شد، از همین رو سرامیک در برابر هر گونه آلاینده و آب مقاوم است.

سرامیک لعاب‌ دار معمولاً تحت این فرایندهای مازادی جهت تولید سرامیک قرار می‌گیرد، یعنی یک لایه اضافی در آنها وجود دارد که از شیشه مایع می‌باشد و ضخامت آن نیز حدود ۵ الی ۷ میکرون است. این لایه را به سطح سرامیک اضافه می‌کنند، پس باید گفت که این نوع سرامیک‌ها در مقایسه با سرامیک‌های بدون لعاب چگالی کمتری دارند و نازک‌تر هستند. لایه اضافی که بر روی سرامیک لعاب‌دار قرار می‌گیرد آن را به یکی از بهترین و مقاوم‌ترین متریال‌ها در برابر رطوبت و نم تبدیل کرده است، چون میزان تخلخل آن از ۰.۵ کمتر است.

برخی مواقع تصور می‌شود که این سرامیک‌ها به صورت براق هستند، اما اینطور نیست و اصطلاح لعاب‌دار به این دلیل به کار می‌رود که این سرامیک‌ ها دارای یک روکش هستند. همین روکش ممکن است مات یا براق باشد، پس به خاطر داشته باشید که تنها شرط لعاب‌دار بودن سرامیک براق بودن آن نیست.

سرامیک بدون لعاب

از نام این نوع سرامیک‌ها مشخص است که هیچ گونه لعابی ندارند، یعنی رنگ‌های آنها لکه‌دار یا ثابت و بدون هیچ گونه درخشندگی است. سطوح خام این نوع از سرامیک‌ها کمک می‌کند تا مقاومت خوبی در برابر لغزش داشته باشند. این سرامیک‌ها معمولاً کمیاب هستند و از آنجایی که رنگ آمیزی آنها خاص می‌باشد و چگالی ویژه‌ای دارند، از سرامیک‌های لعاب‌دار گران‌تر هستند. اما فراموش نکنید که نوع سرامیک‌های لعاب‌دار دوام کمتری نسبت به سرامیک‌های بدون لعاب دارد. در بیشتر مواقع انتخاب کردن نوع لعاب‌دار و بدون لعاب سرامیک‌ها به کاربرد آنها بستگی دارد، بنابراین معمولاً برای کاربردهای تجاری با میزان ترافیک سنگین یا زیاد نوع سرامیک‌های بدون لعاب مناسب هستند، اما به علت در دسترس بودن نوع سرامیک‌های لعاب‌دار و از طرفی ارزان بودن آنها استفاده از آنها نیز رواج بیشتری دارد.

ویژگی‌ های مثبت و منفی سرامیک لعاب‌ دار

سرامیک لعاب‌دار نسبت به نوع بدون لعاب نور را بیشتر می‌تاباند، بنابراین در قسمت‌هایی از منزل که نیاز به نور بیشتری داریم، از جمله آشپزخانه و حمام استفاده می‌شوند. روکشی که در این نوع سرامیک‌ها به کار می‌رود با وجودی که ممکن است به مدت طولانی در معرض هر گونه عامل خارجی از جمله نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد، اما همچنان از الگوها و رنگ‌های آن سرامیک مورد نظر محافظت خواهد کرد، یعنی هیچ گونه محو شدگی در این سرامیک‌ ها دیده نمی‌ شود.

سطح آنها غیر متخلخل و صاف است، بنابراین در صورت هر گونه لک یا آلودگی با استفاده از یک پارچه نرم، آب گرم و صابون قابل تمیز کردن هستند. امروزه طیف وسیعی از این سرامیک‌ها مطابق با طرح‌ها، الگوها و رنگ‌های متنوع تولید می‌شوند. این در حالی است که سرامیک‌های بدون لعاب خاکی‌تر و طبیعی‌تر هستند.

از آنجایی که سرامیک لعاب‌دار هیچ گونه تخلخلی ندارد، بنابراین نسبت به گرفتن لکه و جذب آن مقاوم‌تر است، حتی نسبت به خش نیز مقاومت دارد. پس در مکان‌هایی که شما با تردد زیاد مواجه هستید، گزینه‌های خوبی هستند. از طرفی چون این سرامیک‌ها نسبت به نوع بدون لعاب نازک‌تر هستند، پس ظاهر زیباتر و ظریف‌تری را نیز ایجاد می‌کنند، هر چند که تراکم کم آنها ممکن است موجب شکنندگی بیشتر آنها نسبت به نوع بدون لعاب باشد.

ویژگی‌ های مثبت و منفی سرامیک بدون لعاب

سرامیک کاری معمولا متناسب با نوع منطقه ای انجام می‌شود. شما با توجه به زیبایی که در طراحی خود مدنظر دارید، می‌توانید نوع بدون لعاب را انتخاب کنید، اما توجه کنید که در این حالت مجبور به پرداخت قیمت‌های بیشتری خواهید بود. این سرامیک‌ها غیر لغزنده هستند، بنابراین در مناطق دارای رطوبت بالا، محیط‌های بیرونی، فضاهای تجاری و غیره و مکان‌هایی مانند استخرها مناسب هستند. از طرفی چون ظاهر آنها طبیعی‌تر است، پس جهت زیباسازی محوطه‌های بیرونی نیز ایده آل هستند، یعنی می‌توانند طراحی آرام و بسیار طبیعی را به وجود بیاورند.

مضاف بر اینکه دوام بیشتری نیز دارد، اما در برابر رطوبت و لکه‌ ها آسیب‌ پذیر هستند و بهتر است پس از نصب کردن برای آنها درزگیر استفاده کنید تا غیر متخلخل شوند.

سخن پایانی

در این مقاله سرامیک لعاب‌ دار و بدون لعاب را معرفی کردیم. سرامیک نوعی سازه دست بشر محسوب می‌ شود که به دو صورت لعاب‌ دار و بدون لعاب تولید می‌ شود. هر کدام از دو نوع ذکر شده ویژگی‌ های مثبت و منفی بی‌ شماری دارند و بر همین اساس کاربرد آنها نیز گاهی مواقع با یکدیگر متفاوت است. اینکه کدام نوع سرامیک برای استفاده مناسب‌ تر است، به محیط و منطقه‌ای بستگی دارد که قصد به کارگیری سرامیک در آنجا را داریم. در سایت بیشتر با سرامیک‌ های لعاب‌ دار و بدون لعاب، کاربردهای مختلف آنها و دیگر ویژگی‌ های مثبت و منفی این نوع سرامیک‌ ها آشنا شوید.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.