بیمارستانها به عنوان نهادهای حیاتی در نظام سلامت، نقش زیادی در ارائه خدمات دارند. این مراکز محل درمان بیماریها و جراحات بوده و به ارتقاء سلامت عمومی کمک کرده و در پیشگیری از بیماریها و آموزش به بیماران و خانوادههایشان نیز نقش زیادی دارند. ما در این مقاله قصد داریم شما را به صورت کامل با بیمارستان، فرق بیمارستان دولتی و خصوصی، فرق آن با درمانگاه و کلینیک و نحوه استخدام در آن آشنا کنیم پس برای آشنایی بیشتر تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
تعریفی از بیمارستان
بیمارستانها پیچیده ترین و بزرگ ترین مراکز درمانی میباشند که برای ارائه خدمات پزشکی فوق تخصصی و تخصصی به بیماران طراحی و ساخته شدهاند و معمولا شامل بخشهای گوناگونی از جمله بخشهای بستری، اورژانس، اتاقهای عمل و بخشهای تخصصی هستند. در واقع بیمارستانها دارای سیستمهای پیچیدهای از تجهیزات پرستاری و پزشکی بوده و برای درمان بیماریهای حاد و نیازمند بستری شدن بیماران، به خصوص در شرایط اضطراری بسیار حیاتی میباشند. به طور کلی در دنیای پزشکی، اصطلاحات گوناگونی برای معرفی مراکز درمانی و خدمات بهداشتی وجود دارد که از مهمترین نهادهای ارائه دهنده خدمات پزشکی میتوان به کلینیک، بیمارستان، مطب و پلی کلینیک اشاره کرد. در هر شهر ممکن است تعداد زیادی مرکز درمانی وجود داشته باشد که خدمات متفاوتی به بیماران ارائه کنند برای اطمینان از انجام خدمات مورد نظر شاید بد نباشد در هر شهری که قصد انجام معاینات پزشکی یا مراجعه به مراکز درمانی را دارید نگاهی به لیست بیمارستان ها و شیفت پزشکان و نحوه انجام مراحل درمانی و رضایت سایر بیماران داشته باشید. شاید با کمترین صرف زمان و جستجوی لیست یا کلمه بهترین بیمارستان تهران یا مثلا بیمارستان اراک در موتور جستجوی گوگل به اسانی متوجه خدمات و نحوه انجام درمان در کلینیک یا مرکز درمانی که قصد مراجعه به ان را دارید خواهید شد.
انواع بیمارستان
انواع بیمارستان بر مبنای سیستم حمایتی عبارتند از:
- بیمارستانهای دولتی
- بیمارستانهای خصوصی
- بیمارستانهای مراکز بیمهگذار
- بیمارستانهای ویژه (خیریه، نظامی، نهادها)
- بیمارستانهای ترکیبی
تاریخچه پیدایش بیمارستان
اولین بیمارستان جهان در سریلانکای امروزی حدود ۴۳۰ سال قبل از میلاد حضرت مسیح ایجاد شده است و پس از آن در قرن اول قبل از میلاد، رومیها یک نوع بیمارستان یا مرکز درمانی جهت ارائه خدمات درمانی به گلادیاتورهای زخمی در شهرها ساختند و نام «Valetudinaria» را بر آن گذاشتند.
فرق بیمارستان دولتی و خصوصی
در واقع میان بیمارستانهای دولتی و خصوصی تفاوتهایی وجود دارد و اولین گزینه ای که از همه مهمتر است هزینههای درمان میباشد، چرا که مقدار هزینههای درمان در بیمارستان دولتی نسبت به بیمارستان خصوصی بسیار بیشتر بوده و باید در قبال درمان بهتر خود هزینه هنگفتی را بپردازید. اما در بیمارستانهای دولتی اینگونه نیست و هزینههای درمان بسیار کمتر است و همچنین کسانی که درآمد بالایی ندارند هم میتوانند از خدمات آن به سادگی استفاده نمایند.
میزان رسیدگی در بیمارستانهای خصوصی بسیار زیاد است و دلیل آن کمتر بودن تعداد مراجعه کنندگان در بیمارستان خصوصی میباشد؛ چون هر چقدر تعداد بیماران زیاد باشد امکان رسیدگی در بیمارستان کاهش پیدا میکند. بیمارستان خصوصی نسبت به بیمارستان دولتی، تعداد اتاقهای VIP بسیار زیادی دارد و بیمارانی که قصد دارند در اتاقی تنها باشند میتوانند از این اتاقها استفاده نمایند. همچنین پزشکان و متخصصانی که در بیمارستان خصوصی مشغول به کار هستند، بسیار حرفهای و باتجربه تر میباشند.
فرق بیمارستان و درمانگاه
درمانگاهها و بیمارستانها هر دو مراکز بهداشتی و درمانی میباشند که در میان آنها نیز تفاوتهای مهمی وجود دارد و آن هم این است که درمانگاهها برای ارائه خدمات درمانی اولیه و پیشگیری ساخته شدهاند و معمولا دارای پزشکان عمومی و متخصصان در حوزههای خاص بوده و همچنین میتوانند خدماتی از جمله تجویز دارو، معاینات فیزیکی، واکسیناسیون و خدمات درمانی سرپایی را به بیماران ارائه دهند. در واقع درمانگاهها بر روی مراقبتهای اولیه و غیر اضطراری تمرکز دارند و معمولا افراد برای مشکلات جزئی به این مکانها مراجعه مینمایند.
اما بیمارستانها، مراکزی بزرگ و پیچیده هستند که خدمات پیچیده تر و تخصصی تر را به بیماران خود ارائه میدهند و دارای بخشهای بستری، اتاقهای عمل و تجهیزات پیشرفته تری میباشند. همچنین بیمارستانها میتوانند به بیمارانی که شرایط حاد و اورژانسی دارند هم خدماتی از جمله جراحیها، مراقبتهای ویژه و درمانهای تخصصی در زمینههای گوناگون پزشکی را ارائه دهند. به طور کلی، بیمارستانها به منظور ارائه درمانهای پیشرفته و نگهداری از بیماران با شرایط جدیتر ساخته شدهاند در حالی که درمانگاهها بیشتر بر روی خدمات اولیه و روزمره تمرکز دارند.
فرق بیمارستان با کلینیک
همانطور که قبلاً نیز ذکر شد بیمارستانها مراکزی بسیار بزرگ میباشند که میتوانند طیف وسیعی از خدمات پزشکی و درمانی را به بیماران خود ارائه دهند. معمولا بیمارستانها دارای واحدهای گوناگونی از جمله اتاقهای عمل، بخشهای مراقبت ویژه، اورژانس، و خدمات بستری بوده و افراد برای درمانهای پیچیده و شرایط حاد میتوانند به بیمارستانها مراجعه نمایند. همچنین، این مراکز دارای تجهیزات پزشکی پیشرفته و کادر پزشکی متخصص هستند که میتوانند به درمان و تشخیص بیماریهای پیچیده کمک نمایند.
اما کلینیکها نسبت به بیمارستانها کوچک تر هستند و به ارائه خدمات تخصصی محدود، خدمات درمانی اولیه و مراقبتهای سرپایی میپردازند و به منظور مشکلات جزئی و غیر اورژانسی ساخته شدهاند. کلینیکها به صورت خصوصی یا عمومی نیز میتوانند فعالیت نمایند و معمولا افراد برای واکسیناسیون، معاینههای روزانه و درمانهای غیر حادی به کلینیکها مراجعه مینمایند.
فرق مرکز جراحی با بیمارستان
مرکز جراحی یک مجموعه کوچکتر از بیمارستان میباشد که واحدهایی مثل اتاقهای عمل، بخش بستری، لاندری، واحد استریل و تاسیسات پزشکی را دارد. مزیت اصلی این مرکز این است که بر فرآیند جراحی تمرکز دارد که با تمرکز بر روی جراحی، سرعت درمان بیشتر شده و احتمال خطا کمتر میشود.
اما بیمارستان یک مجموعه بزرگ تر بوده و خدمات تشخیصی و درمانی را در سطح بیشتری در اختیار بیماران میگذارد. بیمارستان از واحدهای مختلفی مثل بخشهای داخلی، جراحی، اورژانس، ICU، تصویربرداری، CCU و آزمایشگاه و… تشکیل یافته است. بیمارستانها میتوانند کل نیازهای درمانی را برای بیماران به صورت جامع تأمین نمایند.
استخدام در بیمارستان
اولین گزینه برای استخدام در بیمارستان، شناسایی نیازهای این مرکز میباشد. این نیازها میتوانند شامل پرستاران، پزشکان متخصص، کارکنان اداری و تکنسینها باشند. در واقع بیمارستانها طبق حجم خدماتی که ارائه میدهند و همچنین نوع بیماران مراجعهکننده، نیازهای را مشخص مینمایند بعد از شناسایی نیازها، بیمارستانها آگهیهای استخدام را در شبکههای اجتماعی، وب سایتهای رسمی و رسانههای محلی منتشر میکنند و این آگهیها میتوانند شامل جزئیاتی همچون تخصصهای مورد نظر، شرایط شغلی، میزان تحصیلات و دیگر الزامات باشند.
بعد از دریافت رزومهها، بیمارستاها افراد متقاضی را جهت مصاحبه دعوت مینمایند و این مصاحبهها میتوانند شامل توانایی کار تیمی، ارزیابی مهارتهای فنی و تطابق با فرهنگ سازمانی بیمارستان باشند. در بعضی از موارد هم آزمونهای عملی به منظور ارزیابی مهارتهای تخصصی افراد متقاضی برگزار میگردد.
یکی از مراحل مهم استخدام در بیمارستان بررسی نمودن صلاحیتها و مدارک تحصیلی افراد متقاضی میباشد. این مرحله نیز شامل سابقه کاری، تأیید مدارک تحصیلی و گواهینامههای تخصصی مورد نیاز میباشد. بعد از انتخاب نهایی، قرارداد استخدامی در بیمارستان منعقد میشود و افرادی که استخدام شدهاند به دورههای آموزشی مربوط به بیمارستان و پروتکلهای درمانی ملحق میشوند. این آموزشها نیز شامل آشنایی با تکنیکهای درمانی، عملکرد بیمارستان و مسائل ایمنی هستند.
ثبت دیدگاه