مدیرکل ثبتاحوال گیلان از تولد ۱۲ هزار و ۸۴۰ نوزاد از ابتدای امسال تاکنون در گیلان خبر دارد، موضوعی که نشان میشد با توجه به آمار و روند گذشته، احتمالاً تا پایان سال نهایتاً این میزان به آمار ولادت ۱۷ هزار نوزاد برسد.
حتی اگر این پیشبینی محقق شود و شاهد تولد ۱۷ هزار نوزاد در سال ۱۴۰۳ در استان گیلان باشیم، بازهم نسبت به سال گذشته یعنی سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش حدود دو هزار تولد نوزاد در استان خواهیم بود و این بدان معناست که نسبت به سال قبل تراز آن یعنی سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش تولد حدود ۳ هزار نوزاد در گیلان خواهیم بود.
باید بهیقین رسید که سیاستهای کلی جوانی جمعیت غلط بوده و با واقعیت منطبق نبوده است. برای مثال حذف غربالگری نهتنها باعث افزایش جمعیت متولدین نشد، بلکه باعث ایجاد ترس در بین والدین برای تولد نوزاد معلول شده و از اقدام برای بارداری، توسط آنها جلوگیری میشود.
فارغ از اینها عدم تحقق وعدههای دولت مانند اهدای زمین به مادران و موارد اینچنینی هم باعث ایجاد ناامیدی هرچه بیشتر نسبت به حمایت دولت شده و درنهایت دود تمامی این مسائل به چشم آینده گیلان، نیروی انسانی آن، فرهنگ و تاریخ و قومیت گیلک و تالش خواهد رفت.
از سوی دیگر وضعیت اقتصادی کشور عامل اصلی وضعیت موجود است و باید بدانیم که همانطور استاندار گیلان بهدرستی دراینخصوص اشارهکرده است، در گام اول باید سیاستهای اقتصادی را در حل بحران جوانی جمعیت موردتوجه قرارداد.
اما اینها دلیل بر چشمبستن بر عملکرد مجموعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این بحران موجود نیست و با این وضعیت و اعلام هشدار استاندار نسبت به وضعیت بحران جمعیتی و از طرفی نتیجه ندادن سیاستهای تیم مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی، باید منتظر باشیم تا ببینیم آیا تغییرات در رأس دانشگاه علوم پزشکی برای برونرفت از این سیاستهای شکستخورده چه زمان اتفاق خواهد افتاد؟
ثبت دیدگاه