چهارشنبه, 19 دی 1403 Wednesday, 8 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45049 تعداد نوشته های امروز : 6 تعداد دیدگاهها : 2526×
روایت یک فعال دانشجویی دانشگاه تهران از وضعیت عجیب درآمدزایی در دانشکده اقتصاد این دانشگاه/ از برگزاری دوره‌های آرایشگری و میکاپ تا استراتژی‌های بازاریابی تتلو در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران!
18 دی 1403 ساعت: 18:51
شناسه : 298113
2

وضعیت مدیریت دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به عنوان یکی از مهم‌ترین جایگاه‌های آموزشی کشور در حوزه علم اقتصاد، این روزها به شکل عجیبی دستخوش اتفاقات گوناگون، تحت عنوان برگزاری دروه‌های مختلف آموزشی خارج از چارچوب دانشگاه شده و اعتراض گسترده دانشجویان و اساتید این دانشکده قدیمی کشور را به دنبال داشته است.

منبع : امتداد
پ
پ

وضعیت مدیریت دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به عنوان یکی از مهم‌ترین جایگاه‌های آموزشی کشور در حوزه علم اقتصاد، این روزها به شکل عجیبی دستخوش اتفاقات گوناگون، تحت عنوان برگزاری دروه‌های مختلف آموزشی خارج از چارچوب دانشگاه شده و اعتراض گسترده دانشجویان و اساتید این دانشکده قدیمی کشور را به دنبال داشته است.

در همین رابطه، یک فعال دانشجویی دانشگاه تهران و از دانشجویان دانشکده اقتصاد این دانشگاه در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به این اتفاقات، اظهار داشت: ما از اوایل ترم قبل یا حتی قبل‌تر از آن-حوالی ۹ ماه قبل-شاهد یک فرآیند عجیب و غریب، تحت عنوان خصوصی‌سازی در دانشکده بودیم. بر همین اساس نیز، مسئولان دانشکده، مدعی شدند که به دلیل عدم تخصیص بودجه کافی برای اداره آن از سوی دانشگاه تهران، مجبور هستند که دست به درآمدزایی از طریق خصوصی‌سازی برخی فعالیت‌های در داخل دانشکده بزنند.

این، مثلا خصوصی‌سازی تا بدان جا پیش رفته که به حقوق دانشجویان و اساتید نیز تعدی شده و به عبارت دیگر؛ آقایان در حال خصوصی‌سازی حقوق مسلم آموزشی دانشجویان هستند.

اتاق انجمن علمی دانشکده به یک شرکت خصوصی برای برگزاری دوره‌های بورس واگذار شده

به عنوان نمونه؛ یکی از فعال‌ترین تشکل‌های ما، انجمن علمی دانشکده اقتصاد بوده که به یکباره، اتاق این انجمن از سوی مسئولان دانشکده گرفته شده و راهروی منتهی به آن از مسیری، مشجر و برای دانشجویان، ممنوع‌الورود شده است!

این بخش از دانشکده به یک شرکت خصوصی واگذار شده که ظاهرا دوره‌های بورس و امثال آن را برگزار می‌کند. به عبارت دیگر، الان ما انجمن علمی در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران داریم که حتی اتاق ندارد!

همینطور، ما یک باشگاه ورزشی داشتیم که با تلاش و پیگیری مستمر دانشجویان بعد از دوره کرونا در اختیار آن‌ها قرار گرفته بود و دانشجویان از امکانات ورزشی آن استفاده می‌کردند. اما این خصوصی‌سازی آقایان به جایی رسیده که حتی باشگاه ورزشی دانشجویان نیز به افرادی، خارج از دانشگاه اجاره داده می‎‌شود.

خصوصی‌سازی به این صورت بود که برخی از افراد و شرکت‌ها، سالن‌های دانشکده را از شنبه تا چهارشنبه اجاره کرده و به برگزاری دوره‌های آموزشی خارج از دانشگاه اختصاص می‌دادند. حال، همین دوره‌ها نیز اگر به مسائل و موضوعات اقتصادی و علمی اختصاص پیدا کند، جای خود دارد اما ما در دانشکده، دوره‌هایی را شاهد بودیم که در موضوعاتی نظیر آرایشگری و اینگونه موارد برگزار شده است!

همینطور، دوره‌هایی نظیر استراتژی‌های بازاریابی تتلو از جمله دوره‌هایی بوده که در دانشکده برگزار شده و واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته است.

اساتید معترض و معتقدند که برگزاری این دوره‌ها باعث اختلال در کلاس‌های درس شده

از سوی دیگر، تعداد افرادی که در دوره‌ها حضور پیدا می‌کنند نیز، بسیار زیاد هستند و همین مسئله باعث شده تا دانشجویان، عملا امکان استفاده از امکاناتی نظیر پارکینگ یا سلف دانشکده را نداشته باشند. همین مسئله در عین حال، اعتراض اساتید را هم در پی داشته و آن‌ها نیز معترضند که سر و صدای این دوره‌ها و همایش‌ها به قدری بالاست که برگزاری کلاس‌های درس را مختل کرده است.

نکته جالب دیگر اینکه، به عنوان مثال، وقتی دانشجویان به محل سلف می‌روند، توسط برگزارکنندگان همین دوره‌ها به بیرون هدایت می‌شوند و صراحتا از سوی این افراد اعلام می‌شود که ما هزینه سلف را هم پرداخت کرده‌ایم!

دانشجویان این درخواست را دارند که شورای چهارنفره، متشکل از دو نماینده از دانشجویان و دو نماینده از میان اعضای هیئت علمی تشکیل شده و ضمن نظارت بر روند گردش مالی دانشکده، مسیر هزینه‌ها را نیز بر اساس نیازسنجی‌ و اولویت‌سنجی مناسب مورد تشریک مساعی قرار دهند.

چه استثنائی باعث انتخاب معاونت مالی دانشکده از افراد غیر از هیئت علمی شده؟

نکته دیگر اینکه، معاونت مالی هر دانشکده باید از میان اعضای هیئت علمی آن انتخاب شوند و این در حالی است که معاون کنونی مالی دانشکده اقتصاد، اساسا مشمول این قاعده نیست. وقتی هم که به ایشان مراجعه کردیم، حکمی از دولت قبل ارائه کرد که بر اساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی، می‌توان در شرایط استثنا، این قاعده را نقض کرد. سوال مشخص ما این است که چه شرایط استثنائی در دانشکده اقتصاد وجود دارد که منجر به این انتخاب و چنین خروجی شده است؟

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.