تنها دو شب مانده به جشن نیمه شعبان. این مطلب را در حالی می نویسیم که برق در تهران قطع شده و همسایه طبقه هشتم بعد از ده، دوازده ساعت کار به منزل برگشته است. پله ها را صلوات بر جد و آباد همه به نحوی بالا می رود که طبقه به طبقه از عمق وجود او را درک می کنند. قطعا صدای او به هیچ مدیر و هیچ مسئولی نمی رسد.
در همین شرایط اداره توانیر در خصوص قطع برق در برخی مناطق تهران اعلام کرد که «با توجه به سرمای هوا، افزایش مصرف گاز خانگی و محدودیتهای ایجاد شده در روند تامین و انتقال گاز به نیروگاه ها، برق قطع شده است» در واقع ادعای وزارت نیرو این است که مشکل از وزارت نیرو نیست و این مشکل به وزارت نفت باز می گردد.
اما از آن سو آمارهای وزارت نفت از کاهش ورودی سوخت به نیروگاه ها حکایت نمی کند. با این همه در این خصوص دو نکته حائز اهمیت است:
1 – آنطور که گزارش ها نشان میداد دولت قبل با مین گذاری در وزارت نفت به جای پرکردن مخازن گازوئیل نیروگاه ها، گازوئیل را فروخته بود تا در دسترس نباشد. ناترازی انرژی برق امسال زمستان ریشه در همین اقدام دارد. از این رو سال آینده زمستان طبیعتا نباید با چنین مشکلی روبه رو باشیم. این احتمال که در زمستان با افت فشار، گاز برخی مناطق کشور قطع شود دور از ذهن نیست، اما کاهش تولید برق برای زمستان سال آینده نباید اتفاق بیفتد.
2 – دهه هاست که نیمه شعبان در شهرهای ایران با یک سنت همیشه، یعنی «چراغانی» خیابان ها پیوند خورده است. ده روز گذشته نیز کشور دهه فجر را جشن می گرفت. اگرچه عموما این جشنها توسط گروه های مردمی برگزار میشود اما با این حال و با توجه به وضعیت به وجود آمده، برای جلوگیری از تقابل میان مذهب و زندگی عادی مردم، بهتر این است که شهرداریها و مراکز اداری و مذهبی از انجام چراغانی ها در نیمه شعبان امسال خودداری کنند. لزوما نباید این جشن در شب برگزار شود و می تواند با توجه به تعطیلات آخر هفته در ساعات میانی روز برگزار شود.
فراموش نکنیم که این روزها مانند دهه های قبل نیست که برق تنها مصرف روشنایی داشته باشد. زندگی توده های عظیمی از مردم (به ویژه در شهرهای بزرگ) به برق گره خورده است. از پمپ هایی که آب را به طبقات بالا می برند تا آسانسورها و اینترنت و ده ها وسیله دیگر. در چنین وضعیتی قطع هر دقیقه برق مستقیما بر روی زندگی مردم تاثیرگذار است.
#امتداد
ثبت دیدگاه