ستاد بحران شهرستان لاهیجان شامگاه چهارشنبه به ریاست فرماندار این شهرستان تشکیل و با توجه به تجربه بارش سنگین برف پنجشنبه چهاردهم بهمن ماه سال جاری، تمام ظرفیت های لاهیجان برای مقابله با کاهش مشکلات ناشی از بارش برف پیش بینی شده در روزهای جمعه و شنبه پیش رو بکار گرفته می شوند.
به گزارش «بامردم»، فرماندار لاهیجان در این جلسه اظهارداشت: پیش بینی ها نشان می دهد که برفی که از شب جمعه در گیلان آغاز خواهد شد شدید است و شدت آن در شرق و مرکز گیلان بیشتر خواهد بود و این بدین معنی نیست که مردم دچار استرس و ترس شوند و اصلا اینطور نیست، می خواهیم واقعیت ها را بر اساس پیش بینی ها بیان کینم.
سیدمحمد احمدی گفت: بر اساس این پیش بینی ها بارش برف فراگیری بوده و نسب به برف اخیر شهرستان مدت زمان بیشتری را شاهد بارش خواهیم بود و آماده باش کامل تجهیزات و امکانات در شهرستان ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: توسط هواشناسی استان ارتفاع این برف در شهرستان لاهیجان تا حدود 70 سانتی متر تخمین زده شده است که با طوفانی با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت همراه خواهد بود و این طوفان در حاشیه دریای خزر از شدت بیشتری برخورداراست.
وی با اعلام آماده باش کامل تمامی تجهیزات و نیروهای شهرستان بر استفاده از توان بخش خصوصی نیز تاکید کرد و افزود: علاوه بر دستگاه های عملیاتی در بخش مرکزی و رودبنه از ظرفیت های بخش خصوصی و گروههای مردم نهاد نیز باید استفاده شود.
احمدی تصریح کرد: دراین برف بازگشایی راه های اصلی، فرعی و روستایی به ترتیب در اولویت هستند و تمام فعالیت ها در مدیریت بحران متمرکز خواهدشد و مدیران از تصمیم گیری بصورت بخشی خودداری کنند.
وی با بیان اینکه برخی از راه های فرعی همچون راه لاهیجان به رودبنه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، افزود: اگر این راه های فرعی نیز در همان ابتدا بازگشایی نشوند قطعا به مشکل برخورد می کنیم و بازگشایی این مسیر ها نیز از الویت های ما می باشد.
نماینده دولت در شهرستان لاهیجان عنوان کرد: در برف اخیر شوراهای اسلامی، دهیاران و بخشداران ورود کردند و بسیاری از راه های روستایی را با تلاش های ویژه خود بازگشایی کردند و پس از آن در روز دوم با برنامه ریزی ویژه انجام شده و تجهیز امکانات توسط فرمانداری، بر اساس یک برنامه منسجم اقدام به بازگشایی تمامی راه های روستایی کردیم که این برنامه هم اکنون برای سراسر استان به عنوان الگو معرفی شده است.
وی ادامه داد: اصل مدیریت بحران تمرکز است، با تمرکز توانستیم طوری برنامه ریزی کنیم که این برنامه ریزی الگوی سایر شهرستان های استان شود، ما توانستیم با تقسیم بندی و بررسی دقیق نقشه 5 دهستان شهرستان در اسرع وقت نسبت به بازگشایی راه های روستایی اقدام کنیم.
احمدی عنوان کرد: چند موضوع وجود دارد که رسانه ها نیز باید به آن نگاه ویژه ای داشته باشند، مهمترین آن ها مدیریت افکار است، یعنی واقعا در انجام امور کمک کنیم و به مردم خدمت بکنیم، یعنی همه ما برای رفع مشکلات پای کار بیاییم.
فرماندار شهرستان لاهیجان خاطرنشان کرد: تمامی پمپ بنزین ها، بیمارستان ها، نانوایی ها و مراکز خدمت رسانی عمومی در مدت بارش برف باز خواهند بود و هیج وسیله نقلیه ای نباید در خیابان های اصلی شهر پارک شود که اگر خودرویی در خیابان اصلی و فرعی پارک شود بر اساس مصوبات هرگونه خسارتی وارد شود هیچ مرجعی رسیدگی نخواهد کرد و هیچ اداره ای مسوولیتی در قبال آن نخواهد داشت.
وی افزود: در رابطه با شاخه های درختان خطرآفرین از دو روز گذشته اقداماتی در دست انجام است، با توجه به اینکه بر اساس گزارشات وزش باد نیز شدید خواهد بود اگر بازهم ضرورت دارد شاخه های درختان خطر آفرین هرس شوند تا خدای ناکرده مشکلاتی را برایمان به وجود نیاورند.
احمدی ارایه خدمات رسانی عمومی را در راس برنامه ها دانست و باز بودن مساجد و همکاری هیات های امنای مساجد و بقاء متبرکه را خواستار شد.
وی یادآورشد: مدیران باید در روزهای بحرانی به مردم و شهروندان پاسخگو باشند و به تلفن ها حتما پاسخ دهند و روسای ادارات در کمک رسانی حضور فعال داشته باشند .
وی افزود: اعضای شورای شهر اگرچه در کار اجرا ورود نخواهند کرد اما انتظار داریم تا مردم را به رعایت نکات ایمنی و … تشویق کنند تا شهروندان تا حد امکان از تردد غیر ضروری در خیابان ها پرهیز کنند.
فرماندار لاهیجان به پخت نان به عنوان ضرورت اولیه مردم تاکید کرد و یادآورشد: هیچ نانوایی حق بستن نانوایی را ندارد و به هر مقدار آرد مورد نیاز باشند از سوی فرمانداری تحویل نانوایی ها خواهدشد .
احمدی تصریح کرد: روابط عمومی های ادارات و ارگان ها اخبار و اطلاعات را جریانی نکنند، واقعیت ها را به مردم بگویند و اخبار را اطلاع رسانی کنند، در برف قبلی فقط چند روابط عمومی فعال بودند و سایر روابط عمومی ها فعالیتی از آن ها دیده نشد.
وی از مسوولان ادارات خواست حتما مسیر ادارات خود را باز نگهدارند و انتظار نداشته باشند که به آنها کمک رسانی شود.
کاوه مجاوری رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان لاهیجان نیز گفت: 17دستگاه برفروب که هفت دستگاه آن مربوط به بخش خصوصی است و سه گروه نمک پاشی نیز آماده است که عملیات را همزمان در سطح شهر انجام دهند و یکصد کیلومتر راه های اصلی را بازگشایی کنند و از مسدود شدن آن جلوگیری بعمل آورند.
رییس اداره گاز شهرستان لاهیجان نیز گفت: تدابیر و اقدامات قبل از بحران برای مقابله با برف سنگین انجام شده است ، ایستگاهها ، تجهیزات و نیروی انسانی بررسی شده است تا برای روزهای برف سنگین و یخبندان مشکلی بوجود نیاید.
رضا حیدرنژاد افزود:مناطقی که در شهر لاهیجان دارای اوج مصرف هستند شناسایی شده و برای اینکه در روزهای برفی برای مردم مشکلی ایجاد نشود توزیع گاز در این مناطق افزایش داده شده است .
وی تصریح کرد: در جریان بحران برف قبلی 2 هزار و 68 رگلاتور گاز قطع شد و 250شیر گاز نیز در حین عملیات برفروبی آسیب دید که بیشترین این خسارت بر اثر برخورد خودروهای عملیاتی با علمک ها بوده است.
ثبت دیدگاه