به فرض محال اگر انتخاب ها به زعم افرادی اشتباه نیز باشند؛ اما باید به اصل قدرت انتخاب وحرمت به خرد جمعی تمکین نمود چون فرصت تغییر درجهت نیل به بهترین ها در چارچوب های قانونی جهت تغییر انتخابها گنجانده شده است.
ابوالفتح فخرمحمدیان، کارشناس ارشد علوم سیاسی و پژوهشگر حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی در یادداشت اخیر خود با عنوان « وجوب انتخاب» نوشت:برهمگان آشکار ومبرهن است که انسان به مثابه موجودی مختار با قدرت انتخاب آفریده شده است وبدین سان امتیاز ویژه ای نسبت به سایر مخلوقات خداوند دارد .
که البته این قدرت انتخاب به همراه مسئولیت خواهد بود؛یعنی توازنی متناسب میان حقوق وتکالیف (وظایف) وجود دارد.
معنایی که از این مهم مستفاد می شود آن است که انسان اگر حقوقی درباب زیست اجتماعی،سیاسی واقتصادی خود داردبه همان میزان نیز دارای تکالیفی معین نیز می باشد.
اما اگر بخواهیم مثالی عینی از وجوب انتخاب در کشور سخن بگوییم باید به دو شعار دوران انقلاب اسلامی که حق آزادی،وجمهوریت واسلامیت بود اشاره نماییم که تبلور عینی آن در اصل بنیادین مردم سالاری دینی به عینیت لازم رسید.
عموما در کشور شاهد انتخاباتهای متعددی در خصوص عالی ترین مقام اجرایی،مجالس مقننه خبرگان،شورا و… برگزار شده است که همگی مثالهایی حاکی از اعتبار بخشیدن به آن اصل (مردم سالاری) می باشد.
وقتی کشور این فرصت مغتنم (انتخاب) را برای شهروندانش ایجاد نموده چه بهتر آن است که بتوان از این فرصت واین اختیار به بهترین نحو ممکن در جهت استیفای حقوق حقه ونیل به پیشرفت کشور بهره بریم.
واز طرفی انتخابات به عنوان وجه مهمی از مشارکت فعالانه سیاسی واجتماعی دراین باب دارای نتایج مناسب وموثری است که چند نمونه از ان به اختصار عنوان خواد شد:
1.ایجاد فرهنگ همزیستی در بین آحاد ملت درعین اختلاف نظر فکری.سیاسی واجتماعی
2.زمینه سازی وفرهنگ سازی مقدماتی در قالب گروه وحزب که مقدمتا منجر به ثبات سیاسی کنشگران امر خواهد شد
3.عینیت یافتن وجوه نقد در زیست شهروندان در مواجهه با مسایل گوناگون
4. مشارکت ودخیل نمودن آحاد ملت نسبت به مساله توسعه وپیشرفت همه جانبه کشور وحس مسئولیت پذیری درهمه سطوح
و وقتی شهروند کشور احساس می کند که در ایجاد وساخته شدن مسئولیتهای کلان وخرد کشور می تواند تاثیر گذار بوده وجهت آفرین باشد؛ به مشارکت فعالانه او کمک شایانی مینماید.
به فرض محال اگر انتخاب ها به زعم افرادی اشتباه نیز باشند؛ اما باید به اصل قدرت انتخاب وحرمت به خرد جمعی تمکین نمود چون فرصت تغییر درجهت نیل به بهترین ها در چارچوب های قانونی جهت تغییر انتخابها گنجانده شده است.
همگان واقفند که راهی ومسیری جز عقلانیت ،خرد جمعی وتمکین به قانون اساسی کشور که در انتخاباتها نمود عینی تر می یابد،وجود ندارد.
که انشااله با تاکید بر وجوب انتخاب؛بهترین انتخابها حادث شوند.
ثبت دیدگاه