سه دوقطبی را می توان به عنوان مهم ترین تقابل جریانی در این انتخابات معرفی کرد که در زیر به بررسی آن ها پرداختیم.
به گزارش «بامردم»، در حالی که مدتی دیگر با اعلام اسامی کاندیداها مرحله تبلیغات رسمی انتخابات شورای شهر رشت آغاز می شود از همین اکنون در فضای مجازی و به صورت غیر رسمی دو قطبی های مختلفی شکل گرفته است که احتمال دارد فضای جدید و حساسی را در انتخابات پیش رو بوجود آورد. در این میان سه دوقطبی را می توان به عنوان مهم ترین تقابل جریانی در این انتخابات معرفی کرد که در زیر به بررسی آن ها پرداختیم.
دو قطبی رشتی ها و غیر رشتی ها
این دو قطبی از آن جا که بر پایه قومیت ها بنا شده است به نوبه خود یکی از خطرناکترین دو قطبی های انتخابات را شکل می دهد. شنیده می شود به جزء ائتلاف آذری ها، فومنی، شفتی ها، تالشی ها و شرق گیلانی ها هم به دنبال ائتلافی از جنس آذری ها هستند. امری که یکی از اعضای شورای شهر در مصاحبه خود با یکی از رسانه ها بر آن صحه گذاشته است. از سوی دیگر در کانال های مجازی تلاش برای لیستی از کاندیداهای رشتی نیز شکل گرفته که البته هنوز فقط به عنوان یک شنیده غیر محتمل محسوب می شود. هرچه است این دو قطبی حساسی است که بدنه جامعه را می تواند به شکل عجیبی با خود درگیر کند و هرگونه کوبیدن بر طبل قومیت گرایی نه تنها از لحاظ شرعی مطرود است بلکه جدی نگرفتن آن میتواند صدمات جبران ناپذیری بر پیکره وحدت جامعه ایجاد کند.
دو قطبی شهردار و مخالفان شهردار
این دو قطبی نیز موضوعی است که از زمان حضور ثابت قدم به عنوان شهردار وجود دارد. در زمان سوال و استیضاح ثابت قدم نیز این دو قطبی شکل گرفت و هرکسی خودش را متمایل به یک جناح می دانست. امری که بسیاری از درون این دو جریان نیز دوست دارند دوباره ادامه داشته باشد. این در حالی است که بسیاری سعی می کنند در انتخابات از هر دو جریان فاصله بگیرند اما همچنان ظهور و بروز خودش را نشان داده است و بسیاری از کاندیداها باید نسبت به آن واکنش نشان دهند. شنیده می شود تعدادی روزشمار برکناری شهردار را به عنوان تبلیغات خود انتخاب کرده اند و از سوی دیگر حامیان شهردار نیز با نقد اقلیت شورا و مخالفان شورا به عنوان جریان ضد توسعه در نظر دارند خود را به عنوان عامل توسعه شهری معرفی کنند و برای همین است که حتی احتمال لیست حامیان شهردار نیز محتمل به نظر می رسد.
البته بعید است که بیشتر مخالفان شهردار بتوانند با شعار ضد شهردار در جلب آرای مردم چندان موفق عمل کنند. شاید امثال یکی از اعضای همیشه مخالف شورا بتواند چنین استفاده ای کند اما این تبلیغی نیست که بتواند همگان در جلب آرای جامعه از آن بهره ببرند. همان طور که خود شهردار نیز نمی تواند از نام خود به راحتی برای دیگران رای جمع کند. شاید خود ثابت قدم اگر کاندیدای شورا بود به احتمال زیاد میتوانست منتخب مردم شود، ولی این که بتواند رای خود را به حامیانش تسری دهد در هاله ای از ابهام قرار دارد.
دو قطبی اصلاح طلبان و اصولگرایان
بعد از انتخابات دوره چهارم که چنین دو قطبی در رشت شکل نگرفت این دور با ثبت نام کاندیداهای شاخص به خصوص در جناح اصلاح طلبان شاهد یک رقابت سیاسی نیز در انتخابات شورای شهر خواهیم بود و همین اهمیت کشوری این انتخابات را بالاتر می برد. هرچند اعضای شورای چهارم هم دارای گرایشات مختلف سیاسی هستند که از آن جا که چندان عمیق و تشکیلاتی نیست نتوانسته خودش را در شورا نشان دهد. البته بعید است که به مانند انتخابات مجلس لیست های سیاسی شورای شهر رشت حرف اول را در انتخابات بزند. حتی ممکن است نسبت به دوقطبی دیگر از درجه اهمیت کمتری نیز برخوردار باشد. ولی به هر صورت اهمیت این انتخابات را بیشتر در سطح رسانه ها نشان می دهد. گفتنی است در دوره های گذشته و در شورای اول لیست اصلاح طلبان در اکثریت مطلق قرار داشت. در شورای دوم حالت تعادلی به خود گرفته بود که البته هیات رئیسه آن به اصولگرایان رسیده بود و در شورای سوم اصلاح طلبان بدون کاندیداهای اصلی خودشان شکست سنگینی در انتخابات خوردند اما تنها تعداد معدودی از نرات پیروز منتسب به جریان اصولگرا بودند و در لیست های آن ها قرار داشتند. ولی کاندیداهای دو جریان باید بدانند که تا وقتی در حوزه های مختلف شهری دارای جایگاه نباشند حضور آن ها در لیست های سیاسی کارایی چندانی برای آن ها نخواهد داشت.
گیل خبر
ثبت دیدگاه