منتقدان دولت و برخی نامزدهای ریاست جمهوری که در ماه گذشته به ویژه در سومین مناظره انتخاباتی، عملکرد دولت را در بخش های گوناگون اقتصادی با نقدها و ادعاهای غیرعلمی زیر سوال بردند، با پاسخ سریع و کارشناسی وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط روبه رو شدند.
به گزارش «بامردم» ،مخاطبانِ سومین مناظره میان شش نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری که دیروز ۲۲ اردیبهشت ماه با موضوع اقتصادی برگزار شد شاهد نقدها و اتهام هایی از طرف برخی نامزدها به عملکرد دولت در بخش های گوناگون اقتصادی بودند.
برخی نامزدها در جریان مناظره سوم ، نقدها و ادعاهای غیرکارشناسی علیه عملکرد دولت در بخش هایی چون نهاد ریاست جمهوری، تولید، گمرک و مبارزه با قاچاق کالا، مسائل پولی و بانکی، کشاورزی، خصوصی سازی، بهداشت و درمان و امور مالیاتی مطرح ساختند که در فاصله ای اندک با واکنش و پاسخ های کارشناسی سازمان ها و وزارتخانه های مربوط روبه رو شد.
** ادعای کذب افزایش هزینه های نهاد ریاست جمهوری
افزایش هزینه های نهاد ریاست جمهوری در دولت یازدهم، ادعای یکی از نامزدهای ریاست جمهوری بود به همین دلیل روابط عمومی و تبلیغات نهاد ریاست جمهوری به این ادعا پاسخ داد.
در خبر نهاد ریاست جمهوری آمده است : مستند به جداول قوانین بودجه سنواتی و هزینه کرد ثبت شده در پایان هر سال، در خصوص مقایسه هزینه کرد نهاد ریاست جمهوری در دولت قبل با دولت تدبیر و امید باید گفت، در سال ۱۳۹۱ علاوه بر ۵۹ میلیارد تومان اعتبار ردیف اصلی، مبلغ ۳۱۴ میلیارد تومان نیز از سایر ردیفها به نهاد تخصیص داده شده، ضمن آنکه از محل مازاد درآمد نفتی، مبلغ ۴۶۰ میلیارد تومان به نهاد تخصیص که با تشخیص و اعمال مدیریت مدیران عالی وقت نهاد، بین دستگاهها و سازمانهای اجرایی متعددی توزیع شده است و در مجموع امکان هزینه کرد و اعمال مدیریت بر رقمی بالغ بر ۸۳۳ میلیارد تومان (حدود ۱۵ برابر رقم مورد ادعای آن رسانه!) برای مسئولین وقت نهاد فراهم بوده است.
در ادامه می خوانیم: رقم مورد ادعا به عنوان بودجه مصوب نهاد ریاست جمهوری در قانون بودجه ۱۳۹۶، معادل مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان لحاظ گردیده و هنوز به مرحله تخصیص و دریافتی از خزانه نرسیده و یقینا بنا بر روند بودجهای در سنوات گذشته، معمولا بخش عمدهای از رقم اعتبارات مصوب قانونی محقق نخواهد شد و لذا به هزینه گرفته نخواهد شد.
** تعطیلی واحدهای تولیدی؛ دروغ بزرگ منتقدان دولت
عملکرد دولت تدبیر وامید در بخش تولید داخلی و حمایت از کارگاه ها و کارخانه ها همواره پای ثابت نقد برخی نامزدهای ریاست جمهوری و منتقدان دولت در هفته های اخیر بوده است. مخالفان بر این ادعا پافشاری می کنند که عملکرد دولت در حمایت از تولید داخلی باعث تعطیلی حدود ۷۰ درصدی واحدی های تولیدی و کارگاه ها شده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در واکنش به ادعای یکی از نامزدهای ریاست جمهوری مبنی بر اینکه «چند ده هزار کارخانه تعطیل شده اند و روند تعطیلی کارخانه های کوچک و بزرگ ادامه دارد» آمار و اطلاعاتی از فعالیت های دولت در بخش تولید داخلی منتشر کرد.
به گزارش وزارت صنعت ، «در دوران تصدی دولت یازدهم بر امور اجرایی کشور، تعداد واحدهایی که احیا و راه اندازی مجدد شده و نیز تعداد واحدهای جدیدی که به چرخه تولید افزوده شده اند، در مقایسه با تعداد بنگاه هایی که در اثر مشکلات ساختاری تولید، تشدید تقاضای رقابتی، مشکلات روزآمدی و نیز چالش های مالکیتی دچار تعطیلی شده اند، روندی عادی دارد.»
در این گزارش نیز آمده است: با وجود اینکه در مناظره قبلی یک نامزد محترم به ارائه آمار غیر واقعی توقف ۴۱ درصدی واحدها اشاره کرد، به فاصله یک هفته این میزان را ۷۰ درصد اعلام کرد. این گونه بیان اطلاعات نشان دهنده بی اطلاعی و بی اساسی اطلاعات کاندیدای محترم است. طبق آمار رسمی میزان واحدهای متوقف در شهرک ها و نواحی صنعتی با توجه به اقدامات دولت تدبیر و امید از ۲۰ درصد سال ١٣٩٢به ۱۴٫۵ درصد در دولت یازدهم کاهش یافته است.
** واکنش کارکنان گمرک مرکزی به یک ادعا
دیروز در جریان مناظره سوم شش نامزد ریاست جمهوری، یکی از نامزدها در نقد عملکرد دولت یازدهم در مبارزه با قاچاق کالا، کارکنان گمرک را مورد انتقاد قرار داد و گفت: چرا در اوایل سال جاری ناگهان مسوولان گمرکی شما متوجه می شوند وسایل و امکاناتی وجود دارد که بشود به وسیله آنها تشخیص داد که دارد چگونه قاچاق انجام می گیرد. در این چهار سال خواب بودند؟
ادعای این نامزد، واکنش کارکنان گمرکات مرزی کشور را در پی داشت. کارکنان گمرکات مرزی از جمله مهران، ماهیرود، بیله سوار، پرویزخان، میرجاوه، اینچه برون، لطف آباد، بازرگان، سرو، آستارا، دوغارون، شلمچه، خسروی، باشماق در بیانیه ای اعلام کردند: کارکنان شریف گمرک ایران نه تنها در مکانی که مورد نظر ایشان است خواب نبودهاند، بلکه در همه مرزها و نقاط حساس مبدأ ورود کالا به کشور با چشمانی باز مراقب بودند و هستند تا کالایی بدون طی کردن مراحل و تشریفات قانونی وارد کشور نشود، به نظر میرسد که آنهایی که نمیخواهند این تلاش کارکنان گمرک را که در خط مقدم مبارزه با قاچاق هستند و بهرغم آنکه از نظر قانون به طور مستقیم وظیفهای برای مقابله با قاچاق ندارند را ببینند، در خواب هستند.»
در ادامه آمده است: «آدرس میدهیم که بروید و ببینید تا خودتان را به خواب نزنید و ببینید که ما خواب نیستیم، بد نیست سری به مرز ماهیرود بزنید یا میرجاوه یا اینچهبرون و یا سرو یا نوردوز یا در همین نزدیکی گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) که کارکنان گمرک شبانهروزی به مردم خدمات میدهند. آیا اسم این مرزها را شنیدهاید که کارکنان گمرک روزانه صدها کیلومتر راه را طی میکنند تا به مردم خدمات بدهند یا اینکه مثل همان دستگاههایی که حتی اسمش را بلد نیستید تا حالا اسم این مرزها را نشنیدهاید؟!»
** افزایش تسهیلات ازدواج از زبان آمار
یکی از نامزدهای ریاست جمهوری در جریان مناظره سوم ، بار دیگر مساله ازدواج جوانان در دولت تدبیر و امید و ارایه تسهیلات ازدواج به زوج ها در این دولت را به چالش کشاند و در ادعا خود چنین عنوان کرد: شما همین وام ۱۰ میلیون تومانی را هم پرداخت نکردید شما اکنون وام را به تولید کننده هم نمیدهید و این عمدتا به افراد خاص داده میشود.
بانک مرکزی نیز در واکنش به سخنان این نامزد، آمار تسهیلات قرض الحسنه و ازدواج پرداخت شده در دولت را تشریح کرد. در این جوابیه آمده است: از ابتدای سال ۱۳۸۸ تا پایان سال ۱۳۹۱ تعداد ۴٫۵۴۵٫۹۸۷ فقره بالغ بر مبلغ ۱۱۱٫۴۴۰ میلیاردریال پرداخت شده؛ این در حالی است که از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۵ تعداد ۴٫۱۱۲٫۱۴۶ فقره بالغ بر مبلغ ۱۹۱٫۶۰۳ میلیاردریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
همچنین می خوانیم: نظام بانکی از ابتدای راه اندازی سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تا پایان سال ۱۳۹۵ مجموعاً تعداد ۸٫۶۶۸٫۱۳۳ فقره بالغ بر ۳۰۳٫۰۴۴ میلیارد ریال تسهیلات ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است.
** برنامه های وزارت کشاورزی، شعار نامزدهای ریاست جمهوری
وزارت جهاد کشاورزی هم به ادعاهای مطرح شده از طرف برخی نامزدها واکنش نشان داد و اعلام کرد که شعارهای برخی نامزدها، برنامه های در حال اجرای دولت یازدهم است.
یکی از نامزدهای انتخابات پیش رو، در مناظره اقدامات دولت در حوزه کشاورزی را نقد کرد و مدعی شد که دولت در چهار سال گذشته اقدامی صورت نداده است و اکنون وعده برای چهار سال آینده می دهد.
وزارت جهاد کشاورزی اما به این نامزد پاسخ داد: شناسایی و فعال سازی ظرفیت های جدید تولیدی در حوزه کشاورزی کشور از جمله راهبردها و برنامه های دولت تدبیر وامید بوده است و در این راستا توسعه آبزی پروری دریایی با فناوری پرورش ماهی در قفس به میزان یک میلیون تن در آب های شمال و جنوب کشور و آب های داخلی شناسایی شده و از سال ۹۴ اجرای این طرح ملی آغاز و در سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۲۰ هزارتن ماهی به این روش تولید شده است.
این وزارتخانه افزود: پس از توافق برجام و توسعه همکاری های بین المللی انتقال تکنولوژی های جدید فرآوری و توسعه بازارهای صادراتی گیاهان دارویی در دولت یازدهم از سوی وزارت جهاد کشاورزی به طور ویژه پیگیری شده است. برای اجرای این دو طرح که از طرح های اقتصادی مقاومتی است مجری ویژه تعیین شده است.
** کاهش حضور خصولتی ها، افتخار دولت تدبیر و امید
یکی از نامزدهای ریاست جمهوری در جریان مناظره سوم، عملکرد دولت در بخش خصوصی را هدف هجمه های غیر کارشناسی شده قرار داد و بدون توجه به عملکرد دولت در این حوزه، مسوولان را به بی توجهی به خصوصی سازی متهم ساخت.
سازمان خصوصی سازی در پاسخ به این نامزدها اعلام کرد: در دولت یازدهم، در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، شیوه غلط دولت قبل برای واگذاری سهام شرکتهای دولتی به صورت واگذاری مستقیم شرکتها به نهادهای عمومی و شبه دولتی بابت رد دیون دولت، اصلاح شد و خصوصیسازی فقط به بخشخصوصی واقعی کشور هدف قرار گرفت و درصد حضور بخش خصوصی واقعی در دولت یازدهم به بیش از ۳٫۵ برابر دولت قبل رسید.
** کاهش پرداخت از جیب مردم، نتیجه اجرای طرح تحول سلامت
کاهش پرداختی بیماران یکی از بزرگترین دستاوردهای اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم به شمار می رود. با وجود این، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری این دستاورد دولت را در عرصه نظام درمان و سلامت نادیده انگاشت و مدعی شد که هزینه های درمان در دولت یازدهم افزایش یافته است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این نامزد انتخابات پاسخ داد: هم اکنون مردم به طور متوسط برای هر نوبت بستری در بیمارستان های دولتی به جای دو میلیون تومان در دولت قبل فقط ۲۰۰ هزار تومان پرداخت می کنند و دیگر کسی به خاطر هزینههای خدمات پزشکی محروم نمی ماند.
وزارت بهداشت اضافه کرد: با اجرای این طرح، بیماران مبتلا به سرطان، بیماران خاص و کسانی که جراحی بزرگ داشته اند با تمام وجود احساس کرده اند که دولت چه حمایت مالی بزرگی از آنها کرده است.
** تشریح برنامه ها و اصول سازمان امور مالیاتی کشور
سازمان امور مالیاتی نیز پیش از برگزاری مناظره به یکی از ادعاها پاسخ گفت. در این جوابیه به معافیت مالیاتی آستان قدس اشاره شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی در نامه به این نامزد، ضمن تشریح دستاوردهای این سازمان در چهار سال گذشته، تصریح کرد: «مقام معظم رهبری درباره معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی و شرکتها و موسسات وابسته اشاره به این مهم میکند که معافیت آستان شامل مالیاتهای تکلیفی و مالیات بر ارزش افزوده نمیشود.»
بر اساس این جوابیه، «در حال حاضر، مهمترین برنامه سازمان امور مالیاتی کشور مبارزه با فرار مالیاتی است. با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم و همچنین بهرهمندی از اطلاعات جامع مالیاتی و دسترسی به اطلاعات هویتی، مالی، پولی و عملکردی مودیان، گام بزرگی در جهت مقابله با فرار مالیاتی در کشور برداشته شده است. ایجاد دفتر مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی در سازمانهای امور مالیاتی کشور نیز، روند رسیدگی به پروندههای کلان فرار مالیاتی را تسریع بخشیده است به گونهای که تنها در شش ماهه دوم سال ۱۳۹۵، با بررسی ۷۷ پرونده مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور توانسته است ۹۹۰ میلیارد تومان مالیات تعیین و وصول نماید و این بدان معناست که شناسایی مودیان جدید جزو اولویتهای اساسی سازمان است.»
ایرنا
ثبت دیدگاه