یکشنبه, 23 دی 1403 Sunday, 12 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45092 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد دیدگاهها : 2524×
۲۲ کشته و ده‌ها زخمی در درگیری طایفه‌ای ایران | یک روستا به طور کامل تخریب شد
20 خرداد 1396 ساعت: 18:41
شناسه : 57541
3

ایلنا نوشت: نماینده مردم ایذه و باغملک با اشاره به درگیری طایفه‌ای شامگاه گذشته از کشته شدن بیش از ۲۰ نفر، زخمی شدن ده‌ها شهروند و آوارگی تعداد بسیاری از مردم روستاهای این منطقه خبر داد و با انتقاد از برخورد نه‌چندان مقتدر با این اتفاق‌ها از موافقت معاونت سیاسی-امنیتی وزارت کشور برای تشکیل جلسه […]

پ
پ

درگیری طایفه ای در باغملک - ۲۲ کشته و ده‌ها زخمی در درگیری طایفه‌ای ایران | یک روستا به طور کامل تخریب شد -

ایلنا نوشت: نماینده مردم ایذه و باغملک با اشاره به درگیری طایفه‌ای شامگاه گذشته از کشته شدن بیش از ۲۰ نفر، زخمی شدن ده‌ها شهروند و آوارگی تعداد بسیاری از مردم روستاهای این منطقه خبر داد و با انتقاد از برخورد نه‌چندان مقتدر با این اتفاق‌ها از موافقت معاونت سیاسی-امنیتی وزارت کشور برای تشکیل جلسه فوری در این رابطه سخن گفت.

هدایت‌الله خادمی با اشاره به درگیری‌های شامگاه گذشته رامهرمز در استان خوزستان اعلام کرد: ماجرای حوادث شب گذشته رامهرمز ریشه در یک درگیری طایفه‌ای قدیمی مربوط به منطقه ایذه و باغملک دارد که بر اساس آن از حدود چند سال قبل هر از گاهی شاهد درگیری این دو طایفه در دو روستای پِتِک جلالی و پِتِک بیگدلی در منطقه باغملک بوده و شب گذشته نیز درگیری در منطقه رامهرمز منجر به کشته شدن تعدادی از هموطنان‌مان شد.

او گفت: متاسفانه در اثر درگیری مسلحانه شب گذشته با استفاده از تسلیحات پیشرفته نظامی در منطقه رامهرمز بیش از ۲۰ نفر (حدود ۲۱ تا ۲۲ نفر) کشته شدند و تعداد بسیاری از مردم این منطقه نیز مجروح و زخمی شدند و همچنین تعداد زیادی از مردم این روستاها نیز آواره شده‌اند و حداقل یک روستا به طور کامل تخلیه شده و مردم آواره این روستا به روستاهای اطراف پناهنده شده‌اند.

ریشه درگیری‌های طایفه‌ای رامهرمز در باغملک

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که طوایف درگیر مربوط به منطقه حوزه انتخابیه او هستند، خاطرنشان کرد: باتوجه به این‌که این درگیری‌ها از سال‌های قبل آغاز شده، نیروی انتظامی برخی از طوایف را به مناطق دیگر همچون رامهرمز منتقل کرده و با این حال، باتوجه به این‌که برخورد درست و قدرتمندی با آن صورت نگرفته است، این درگیری‌ها هر از گاه از سرگرفته شده که در آخرین مورد، شب گذشته شاهد درگیری در رامهرمز بودیم.

انتقاد از نحوه برخورد امنیتی با درگیری‌های طایفه‌ای

او با ابراز نگرانی از گسترده شدن درگیری‌ها به مناطق و شهرهای اطراف، اعلام کرد: متاسفانه حاکمیت با اقتدار لازم با این مسائل برخورد نمی‌کند و گویا تصورشان این بوده که موضوع با کدخدامنشی حل خواهد شد اما به نظر می رسد این شیوه اثربخش نبوده است.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی همچنین اعلام کرد: انتظار می‌رود در نظامی با این اقتدار که تروریستی همچون ریگی را در آسمان دستگیری می‌کند، با طوایفی که این‌گونه همدیگر را می‌کشند، برخورد کرد.

قوه قضاییه و نیروی انتظامی با صلابت بیشتر برخورد کند

خادمی تصریح کرد: مردم انتظار دارند قوه قضاییه با قدرت و صلابت بیشتر وارد شود و این مشکلات و معضلات را تعیین‌تکلیف کند. به هر حال عده‌ای از شهروندان در جریان این درگیری‌ها مرتکب تخلفاتی شده و گروهی نیز خسارت‌هایی را متحمل شده‌اند. گروهی قاتل و مقتول هستند و قوه قضایه و نیروی انتظامی باید با قدرت نسبت به اعمال قانون اقدام کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هنگامی که دستگاه‌های قضایی و انتظامی برخورد لازم را انجام ندهند، ممکن است گروهی فکر کنند حاکمیت به دنبال اجرای قانون نیست و بنابر این خودشان وارد عمل می‌شوند و این یعنی قانون جنگل!

او یادآور شد: در نتیجه این گروه از مردم به بخشی دیگر از شهروندان منطقه آسیب می‌رسانند و باقی طوایفی هم که با یکدیگر اختلافاتی دارند، وقتی می‌ببیند این فرصت هست که اختالافتشان را راساً حل و فصل کنند، به این نتیجه می‌رسند که چرا چنین نکنند و این اتفاق تبدیل به رویه می‌شود.

موافقت معاون امنیتی وزارت کشور برای تشکیل جلسه فوری

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که نظام باید با این افراد برخورد کند، از نامه‌نگاری خود با مسئولان دولت در این رابطه خبر داد و گفت: امروز نامه‌ای به آقای ذوالفقاری معاونت سیاسی-امنیتی وزارت کشور نوشته و از این مقام خواستار تشکیل جلسه فوری شدم و آقای ذوالفقاری هم قول دادند که جلسه فوق‌العاده تشکیل شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به نظر می‌رسد بضاعت امنیتی استان کافی نیست و انتظار کمک از دیگر استان‌ها یا از مرکز که وابستگی طایفه‌ای ندارند، احساس می‌شود.

آسیب‌شناسی درگیری‌های طایفه‌ای

خادمی در پایان و در واکنش به سوالی درباره انگیزه اصلی این درگیری‌های طایفه‌ای خاطرنشان کرد: طبیعتاً فقر، بدبختی و بیکاری ریشه همه معضلات اجتماعی است که هم‌اکنون نیز در این مناطق وجود دارد اما در این مورد علاوه بر این مسائل، اختلافات طایفه‌ای نیز به مشکلات دامن زده و بعضاً برای موضوعات و اختلافات جزئی همچون درگیری بر سر آب یا چند متر زمین این دعواهای طایفه‌ای را شعله‌ور می‌کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

https://ksicargo.com/https://menpan.org/