توسط پروفسور سیاوش فلاحتکار، سنگ شاخ گوزني كامل كليه سمت چپ يك بيمار مرد ٤٩ ساله، در بيمارستان رازی رشت و به روش بسته و از طريق پوست خارج شد.
پروفسور سیاوش فلاحتکار در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار «بامردم» با بیان اینکه سنگ هاي كليه از بيماري هاي شايع بشر مي باشد، اظهار داشت: متاسفانه یک تا هفت درصد افراد جامعه به این بیماری دچار می شوند، كساني كه سابقه سنگ كليه دارند در عرض پنج تا هفت سال ممكن است مجددا دچار سنگ شوند.
وی افزود: يكي از اشكال بروز سنگ كليه ايجاد سنگ هاي بزرگ كليه مي باشد كه مي تواند سيستم كليه را به صورت ناقص يا كامل اشغال نمايد، به اين نوع سنگ ها سنگ هاي شاخ گوزني مي گويند كه به علت شباهت شاخه هاي متعدد آن به شاخ گوزن اطلاق شده است.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تصریح کرد: سنگ هاي شاخ گوزني كامل، از بدترين نوع سنگ هاي كليه بوده كه مي توانند باعث تخريب كامل كليه شوند، امروزه يكي از چالش هاي مهم درماني مربوط به درمان سنگ هاي شاخ گوزني كامل است.
فلاحتکار افزود: هنوز بسياري از پزشكان در همه كشور هاي دنيا از جمله مراكز پيشرفته سنگ هاي شاخ گوزني كليه را به روش جراحي باز عمل مي كنند، گرچه از جراحي لاپاروسكوپي نيز براي سنگ هاي شاخ گوزني كامل استفاده مي شود ولي موفقيت آن چشم گير نيست.
وی با بیان اینکه تعدادي از جراحان موفق دنيا سنگ هاي شاخ گوزني كليه را از طريق پوست خارج مي كنند، گفت: در جراحی اخیر ما که در روز یکشنبه 11 تیر ماه 1396 در بیمارستان رازی رشت انجام شد، بيمار مردی 49 ساله و مبتلا به سنگ شاخ گوزني كليه سمت چپ بود كه از طريق روش ابداعي ما يعني در حالت كاملا خوابيده به پشت، سنگ هاي كليه او از طريق پوست خارج شد و با لطف الهي موفق شديم همه سنگ ها را خارج كنيم.
فلاحتکار اضافه کرد: قطر بزرگترین سنگ حدود ٧ سانتي متر و وزن تقريبي سنگ حدود٩٠ تا١٠٠گرم بود، گرچه بايد دانست که سنگ هاي شاخه گوزني كامل ممكن است به بيش از يك مرحله درمان نياز داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در اين روش درماني بيمار نياز به عمل جراحي باز ندارد و زودتر به انجام امور روزمره و معمول خود برمي گردد و حتی چنانچه فرد شغلي داشته باشد كه شامل فعالیت های سنگين شود، پس از مدت كوتاهي مي تواند به كارش برگردد، همچنین مدت بستري بيمار در بيمارستان در اين روش كمتر است و چنانچه بيمار در سال هاي آينده دچار سنگ كليه شود عمل او سخت تر از قبل نخواهد بود.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری عنوان کرد: روش خوابيده به پشت در بيماراني كه سابقه بيماري هاي قلبي و تنفسي دارند يا جراحي روي ستون فقرات گردني يا كمري انجام داده اند نیز به راحتي قابل انجام است.
فلاحتکار در رابطه با مزایای این روش جراحی تشریح کرد: در این روش مدت زمان بیهوشی 24 الی 30 دقیقه کاهش می یابد، بیمارانی که مشکل ریوی دارند این وضعیت را بهتر تحمل می کنند، به طور همزمان می توان یوروتروسکوپی و سنگ شکنی درون اندامی نیز انجام داد، اگر بیمار بی حسی نخاعی گرفته باشد و بخواهیم آن را به بیهوشی عمومی تبدیل کنیم در این روش راحت تر است، مایع و ادرار کمتری روی بیمار می ریزد و ریسک هیپوترمی کاهش می یابد، عوارض مربوط به جابجایی بیمار وجود ندارد، ریسک آسیب به کولون کمتر می باشد، جراح می تواند در حال نشسته عمل PNLرا انجام دهد، ریسک آسیب به کولون کمتر می باشد و همچنین سنگ های خورد شده به راحتی evacuateمی شوند و از بدن خارج می شوند.
وی تاکید کرد: این روش نوین جراحی تاکنون بر روی بیماران زیادی انجام شده است و نتایج آن بسیار رضایت بخش بوده است.
شایان ذکر است پروفسور فلاحتکار از اعضای علمی دانشگاه علوم پزشكي گيلان بوده و در سال 1388 در سن 44 سالگی، درجه استادی خود را کسب کرد و هم اکنون رئيس مركز تحقيقات ارولوژي این دانشگاه و ابداع کننده ی روش جديد خارج كردن سنگهاي بزرگ «شاخ گوزنی» كليه از بدن می باشد، که یکی از کتابهای تالیفی به سرپرستی وی از سوی مراکز معتبر پزشکی دنیا به عنوان مرجع معرفی شده است.
روش جدید اعمال جراحی PCNL به شیوه Complete Supine بدون هیچ تغییر پوزیشن بیمار در حالی که جراح نیز می تواند در حال نشسته به PNL ادامه دهد، برای اولین بار در جهان و با موفقیت توسط دکتر سیاوش فلاحتکار استاد ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شده است.
ثبت دیدگاه