به گزارش خبرگزاری بامردم، سنبل آبی که با برگهای پهن و قطورش آزادانه روی آب غوطهور است، اجازه ورود نور به آب را نمیدهد و موجب پیشگیری از پدیده فتوسنتز و در نتیجه خفگی آبزیان میشود.
تراکم این گیاه عبور قایق را غیرممکن و از طرف دیگر، مسیر آبراههها را مسدود میکند.
«سلیمانی» مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران ورود گونههای غیربومی و مهاجم به تالابها بهعنوان یکی از مسائل کلیدی تالابهای کشور برشمرد و افزود: گونههای غیربومی و معرفیشده بهعنوان یکی از عوامل مهم تهدیدکننده تنوع زیستی هستند.
سنبل آبی از پیامدهای فاجعه بار گونههای مهاجم به کشور
وی افزود: از پیامدهای فاجعه بار ورود گونههای مهاجم به زیستبومهای آبی کشور گیاه آزولا و سنبل آبی به تالاب انزلی است.
سلیمانی با تأکید بر اینکه نهادها و بخشهای مختلف مرتبط با موضوع باید اصلاحاتی را در نوع نگاه خود انجام دهند، تصریح کرد: ورود اغلب این گونههای مهاجم به کشور ماحصل نگاه بخشی و بدون توجه به اثرات بلند مدت و با پوششهایی نظیر بهبود معیشت و رونق اقتصادی صورت گرفته است و این در حالی است که اگر موسسات تحقیقاتی و اجرایی مرتبط تمرکز و تلاش خود را بر روی حمایت از گونههای بومی مبتنی بر نگاه جامعنگر و زیست بومی متمرکز میکردند شاهد آثار مخرب ورود این گونههای در حال حاضر نبودیم.
باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم
وی ادامه داد: رقابت بهرهبرداران بر سر پرورش گونههای مهاجم، حق حیات تالابها و معیشت مردم را به مخاطره میاندازد، ما باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم و هزینههای توسعه پایدار را بهعنوان یک سرمایهگذاری بلند مدت در طرحهای توسعه و تحقیقاتی کشور به رسمیت بشناسیم.
فرجپور کارشناس ارشد ادارهکل محیط زیست گیلان با اشاره به خطر جدی گیاه سنبل آبی برای تالاب انزلی گفت: سنبل آبی به سه روش کنترل شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی قابل کنترل است، اما با توجه به اثرات سوء زیست محیطی روش اول و هزینه بر بودن روش دوم، حذف فیزیکی این گیاه از بهترین راه حلهای کوتاه مدت به حساب میآید که با انواع و اقسام تجهیزات آبی و خشکی قابل انجام است.
گیاهی زیبا که به خطری بزرگ تبدیل شد
این کارشناس محیطزیست از مردم خواست از آوردن گیاهان و جانوران غیربومی و رها کردن آنها در طبیعت خودداری کنند، چون حتی یک گیاه بسیار زیبا و بهنظر بیآزار، میتواند به یک خطر بزرگ تبدیل شود.
ایسنا
ثبت دیدگاه