برخی از کشاورزان پس از برداشت برنج بلافاصله بستر لازم را برای پرورش راتون فراهم میکنند و با تولید برنج بیشتر موجب ارتقای درآمد خانوار میشوند.
اما عدهای هستند که آگاهانه یا غیرعمد، پس از برداشت محصول کاه وکلش مزارع را آتش میزنند که علاوه بر وارد کردن آسیبهای جبرانناپذیر به ساختار بیولوژیکی و آلی خاک، باعث آلودگی هوا و مزاحمت برای مردم میشود.
در واقع آتش زنندگان کاه و کلش نه تنها درآمد و ثروت ناشی از فروش این محصولات را دود میکنند، بلکه موجب راهی کردن افرادی به بیمارستان میشوند که از مشکلات تنفسی رنج میبرند.
آتشزدن کاه و کلش با توجه به اینکه تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی میشود، جرم بوده و با مجرمین برخورد قانونی خواهد شد.
این اقدام باعث از بین رفتن میکروارگانیسمهای زنده خاک، مواد غذایی، کاهش حاصلخیزی و افزایش درصد فرسایش خاکشده و آلودگی هوا و محیط زیست را نیز به دنبال دارد.
با فرارسیدن فصل برداشت محصول برنج در استان، جلسهای با حضور دهیاران در خصوص ممانعت از سوزاندن ضایعات کشاورزی توسط روستاییان در بندرانزلی تشکیل شد.
هادیپور رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی گفت: آلودگی هوا در نتیجه سوزاندن ضایعات کشاورزی در این فصل از جمله معضلات عمده محیط زیستی استان به شمار میآید که متولیان امر ازجمله جهاد کشاورزی باید شرایط مناسب جهت ذخیره کاه و کلش روستاییان را فراهم کنند.
وی افزود: دهیاران در آگاهی و اطلاعرسانی روستاییان تحت مدیریت خود نقش مهمی دارند.
هادیپور تصریح کرد: به دلیل حساسیت موضوع با همکاری اداره جهاد کشاورزی اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی ویژه دهیاران شده است.
ایسنا
ثبت دیدگاه