همایش جهانی «عاری از اعتیاد» در سالن کنفرانس هلال احمر شهرستان لاهیجان برگزار شد.
اختصاصی «بامردم»، روزبه صفابخش کارشناس روانشاسی و مدرس دوره های امدادی، حمایت روانی و … در این همایش اظهار داشت: معمولا در کمترین همایشی به چرایی کشیده شدن افراد به اعتیاد به مواد مخدر پرداخته می شود در حالی که مورد ریشه ای و اصلی در بحث مبارزه با اعتیاد را میتوان در سوالاتی همچون «چرا یک فرد معتاد میشود» و «اعتیاد چیست و چگونه می توان از آن پیشگیری کرد» پیدا کرد.
وی سه اصل بین المللی پیشگیری از اعتیاد را «شناخت و آگاهی نسبت به عوامل خطرزا»، «آشناکردن نوجوانان و بیان ضرر و زیان های مواد مخدر»، «خانواده و اهمیت مسائل تربیتی» عنوان کرد و افزود: عوامل خطرزا در جوامعه مختلف با توجه به فرهنگ و موارد دیگر متفاوت است، مثلا عوامل خطرزا در اروپا با عوامل درون ایران متفاوت است و به همین دلیل می بایست این عوامل بومی سازی شود.
صفابخش عنوان کرد: اگر ضرر و زیان مواد مخدر را در زمان درست و به موقع برای افراد مطرح کنیم دیگر هرگز سراغ اعتیاد نمی روند، به طور مثال کسانی که شیشه مصرف می کنند بسیاری از سلول های مغزی آن ها از بین می رود و این سلول ها هرگز جایگزین نمی شوند، شیشه با از بین بردن این سلول ها به انسان نشاط و لذت می دهد که در نهایت به جنون منتهی خواهد شد، این در حالی است که بسیاری از افراد از این عوارض اطلاعی ندارند.
این کارشناس روانشناسی تاکید کرد: بنده خانواده و مسائل تربیتی را مهمترین و اساسی ترین علت اعتیاد می دانم، مسائل بد و حتی اعتیاد با زور به سراغ انسان نمی آید کسی زور نمی گوید این را بکش بلکه خود فرد این را می خواهد، یکی از اولین و اصلی ترین راه های مقابله با اعتیاد تقویت مهارت نه گفتن است، بسیاری از کسانی که به سمت اعتیاد کشیده می شوند قدرت نه گفتن را ندارند.
وی افزود: علت این عدم توانایی در نه گفتن، عزت نفس و اعتماد به نفس پایین است، کسی که به توانایی های خود اعتماد کند یعنی اعتماد به نفس خوبی دارد، عزت نفس نیز یعنی احترام گذاشتن به خود، امروزه یکی از مشکلات اساسی افراد در جامعه عدم توانایی در نه گفتن است که یکی از دلایل آن به خانواده و نحوه تربیت بر می گردد، اولیا نه گفتن را به کودکان یاد نداده اند.
مدرس دوره های امدادی و حمایت روانی تصریح کرد: بسیاری از رفتارهای افراد در دوران نوجوانی و جوانی به دوران کودکی و به پدر و مادر ها بر می گردد، برخی از رفتارهای اولیا با فرزندان در دوران کودکی باعث قطع رابطه کودک با خانواده می شود و این بعد ها در دوران نوجوانی و جوانی خود را نشان خواهد داد.
صفابخش خاطرنشان کرد: همه این موارد گفته شده بر اهمیت موضوع خانواده در بحث پیشگیری از اعتیاد تاکید دارد، صدمه روح و روان درونی است و از چشم دیگران دیده نمی شود، بچه ای که معتاد می شود معمولا می گویند تو چه کم داشتی همه چیز داشتی چرا معتاد شدی، غافل از اینکه مشکل به روح و روان و عدم اعتماد به نفس فرزند بر می گردد.
در پایان این همایش گواهی نامه آموزشی طرح ملی پیمان به قبول شدگان در آزمون آنلاین کارگاه 8 ساعته آموزشی «پیشگری موثر از اعتیاد در جهت تامین نشاط جامعه» اهدا شد.
این همایش به همت تیم پیمان شهرستان لاهیجان و با همکاری کانون جوانان جمعیت هلال احمر شهرستان لاهیجان و کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد لاهیجان برگزار شد.
ثبت دیدگاه