جمعه, 21 دی 1403 Friday, 10 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45065 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2524×
بیمارستان‌ها پر شدند؛ فاجعه هند در راه ایران؟
7 اردیبهشت 1400 ساعت: 9:37
شناسه : 182881
5

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: متأسفانه در موج چهارم کرونا، شاهد افزایش بیماران بد حال هستیم، به طوری که تعداد بیماران بستری در «آی سی یو»‌ها فراتر از ۵۰۰۰ نفر رفته است که وضعیت خوبی ندارند.

پ
پ
بستری کرونا 3 - بیمارستان‌ها پر شدند؛ فاجعه هند در راه ایران؟ -

Health workers wearing personal protective equipment (PPE) carry bodies of people who were suffering from the coronavirus disease (COVID-19), outside the Guru Teg Bahadur hospital, in New Delhi, India, April 24, 2021. REUTERS/Adnan Abidi

به گزارش مهر،  شرایط کرونایی کشور همچنان بحرانی و خطرناک است، به طوری که ظرفیت تخت‌های بیمارستانی برای پذیرش بیماران کووید ۱۹، تکمیل شده و تخت خالی وجود ندارد. آن طور که از صحبت‌های مسئولان بیمارستانی در بخش دولتی می‌توان استنباط کرد، این است که مجبورند برخی بیماران را با تجویز دارو به خانه برگردانند، چون تخت خالی ندارند.

 حمید عمادی رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره)، با بحرانی خواندن شرایط کرونایی کشور، گفت: تعداد مراجعه کنندگان بسیار بالا است، به طوری که ما افرادی را که تا قبل از عید بد حال نبودند، اما بستری می‌کردیم، دیگر بستری نمی‌کنیم و با دادن دارو‌های لازم و در صورت امکان تهیه اکسیژن به منزل می‌فرستیم تا بار شدید بر بیمارستان‌ها کم شود.

متأسفانه در موج چهارم کرونا، شاهد افزایش بیماران بد حال هستیم، به طوری که تعداد بیماران بستری در «آی سی یو»‌ها فراتر از ۵۰۰۰ نفر رفته است که وضعیت خوبی ندارند.

خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام (ره)، با عنوان این مطلب که بیش از ۴۰ درصد تخت‌های بیمارستان به کرونا اختصاص پیدا کرده است، افزود: ظرفیت فعلی نسبت به گذشته افزایش داشته و این نشان دهنده افزایش بستری‌ها است.

به گفته وی، در یک هفته گذشته بدترین وضعیت کرونایی را در بیمارستان امام خمینی (ره) شاهد بودیم.

صادق نیت تاکید کرد: اگر وضعیت به همین منوال ادامه داشته باشد شاید در آینده با مشکل جدی مواجه شویم.

در همین حال، تقی ریاحی رئیس بیمارستان رسول اکرم (ص)، با اعلام اینکه ۵۰ درصد ظرفیت بیمارستان به کرونا اختصاص یافته است، افزود: حجم مراجعه کنندگان زیاد شده است که بیشتر آن‌ها سرپایی درمان می‌شوند. تاکنون چنین حجم مراجعه‌ای را ما ندیده بودیم.

وی با عنوان این مطلب که تأمین دارو برای بیماران کنترل شده است، ادامه داد: افزایش بستری بیماران کرونایی به بهای کم شدن خدمات غیر کرونایی بیمارستان است.

سید علی دهقان منشادی متخصص بیماری‌های عفونی، با عنوان این مطلب که تعداد بستری‌ها از ترخیصی‌ها بیشتر است، گفت: بیشتر بستری‌ها خانوادگی هستند و این نشان دهنده سرایت بالای ویروس است.

وی با اعلام این موضوع که در سنین پایین هم بستری داریم، افزود: این نشان می‌دهد که بسته پیشگیرانه در سطح خانواده‌ها کمتر رعایت می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی، با انتقاد از اینکه فاصله گذاری‌ها کمتر شده است، گفت: اگر رعایت پروتکل‌ها جدی گرفته نشود، روز‌های سختی در پیش خواهیم داشت.

این در حالی است که محدودیت‌های کرونایی دوباره تمدید شد و انتظار می‌رود شهروندان با رعایت دقیق پروتکل‌ها و اصناف با پیروی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، شرایط به سمت و سوی کنترل بیماری و فروکش طوفان کرونا پیش برود.

نگران شیوع کرونای هندی هستیم

همچنین سخنگوی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: یکی از دلایلی که کشور هند شرایط فاجعه باری را تجربه می‌کند این است که تا پیش از این پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها در آن رعایت نمی‌شد.

مهرداد بابایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان اظهار کرد: هنوز هم به جز اشتهارد و طالقان که در وضعیت نارنجی قرار دارند مابقی شهرستان‌های استان قرمز هستند.

وی با اشاره به اینکه همه ما نگران شیوع کرونای هندی در کشور هستیم، گفت: سرعت انتقال این ویروس در مقایسه به سویه‌های قبلی بیشتر است و کشندگی بالایی هم دارد.مردم در این شرایط باید با حساسیت بیشتری پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در مکان‌های عمومی و سربسته، حفظ بهداشت دست و رعایت فاصله اجتماعی را فراموش نکنند.  یکی از دلایلی که کشور هند شرایط فاجعه باری را تجربه می‌کند این است که تا پیش از این پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها در آن رعایت نمی‌شد.

وی تاکید کرد: خوشبختانه طی بیش از یک سال گذشته خدمات رسانی کادر بهداشت و درمان به گونه‌ای بوده که هیچ بیماری پشت درهای اتاق بستری نمانده است. در حال حاضر ۱۰۴۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند و طی ۲۴ ساعت گذشته هم شش نفر بر اساس ابتلای قطعی به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. طی ۲۴ ساعت اخیر حدود ۳۰۰۰ مراجعه سرپایی به مراکز درمانی استان به ثبت رسیده است.

افزایش بیماران بدحال در بیمارستان‌ها / پیش‌بینی ۳ هفته سخت و پر مرگ‌ومیر

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز با اشاره به وضعیت مراجعات بیماران کرونا به بیمارستان‌ها در خیز چهارم بیماری، گفت: متاسفانه حداقل دو سه هفته سخت و پرمرگ را در پیش خواهیم داشت.

دکتر حمید عمادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت گردش ویروس کرونا در کشور گفت: در حال حاضر بیمارستان‌ها به سرعت پر شدند و بیمارانی که داریم بستری می‌کنیم، عمدتا بیماران بدحالی هستند و نمی‌توانیم سریع مرخص‌شان کنیم و مجبوریم بیماران را بیشتر در بستری نگه داریم تا بهبودی حاصل کنند. این موضوع باعث می‌شود که بیمارستان‌ها زودتر به ظرفیت اشباع برسند و نتوانند پذیرش بیمار داشته باشند. این وضعیت نگران کننده است و ممکن است نتوانیم سرویس درست را به مردم ارائه کنیم. زیرا بیماران هم زیادند و هم بدحال.

افزایش شدت بیماری‌زایی کرونا

وی با بیان اینکه افزایش بدحالی بیماران به دلیل افزایش شدت بیماری است، گفت: درصد عمده‌ای از ویروسی که اکنون افراد را آلوده می‌کند، کرونای جهش یافته انگلیسی است.

عمادی درباره برخی اظهارات مبنی بر احتمال سیاه شدن وضعیت تهران و شهرهای قرمز طی چند هفته آتی، ادامه داد: امیدوارم اینطور نشود، اما این موضوع بستگی دارد که مسوولان سریعا اقدامی کنند و تصمیمات جدی بگیرند. اقدامات و محدودیت‌هایی را اعمال کنند. اقداماتی که در آذر ماه در کشور انجام شد و اعلام تعطیلی عمومی کنند. در این صورت شاید بتوانیم جلو پیشروی کرونا را بگیریم تا از مرحله قرمز به مرحله سیاه کرونایی نرسیم. بستگی به روند تصمیم گیری و اقدام از سوی مسئولان دارد، اگر با همین روند پیش رود، ممکن است در شهرهای قرمز به وضعیت سیاه هم برسیم. پیشنهاد ما این است که در شهرهای قرمز مانند تهران تعطیلی‌ها و ممنوعیت‌های جدی اتفاق افتد و باید این اتفاق بیفتد.

ادامه مرگ های ۳ رقمی تا چند هفته دیگر

عمادی درباره احتمال افزایش مرگ و میرهای ناشی از کرونا در کشور نیز اظهار کرد: واقعا دوست ندارم چنین پیش‌بینی‌هایی کنم، مردم خسته‌اند و دیگر تحمل اخبار ناگوار و ناامیدکننده را ندارند. با این حال واقعیت این است که اکنون مرگ و میر ما سه رقمی شده و حالاحالاها و حداقل تا دو سه هفته آینده سه رقمی خواهد ماند. شرایط بعد از آن هم بستگی به تصمیماتی دارد که گرفته می شود و اقداماتی که انجام داده می‌شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه حداقل دو سه هفته سخت و پرمرگ را در پیش خواهیم داشت، گفت: موجی که اکنون شاهد آن هستیم، موج شلوغی‌های آخر اسفند ماه و سفرهای فروردین ماه است که مرگ‌هایش را طی دو سه هفته دیگر نشان می‌دهد. مسئولان باید سریع‌تر تصمیم گیری کنند و مردم هم رعایت کرده و پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند. کادر بهداشت و درمان واقعا دیگر خسته‌اند. نمی‌دانید در بیمارستان‌ها چه وضعیت بدی حاکم است.

عمادی درباره عدم تعلیق خطوط هوایی ترکیه و خطرات این موضوع، گفت: همیشه در نهایت تصمیم درست را می‌گیریم، اما آنقدر دیر این اقدام را انجام می‌دهیم که وضعیت‌مان بدتر می‌شود. در حالی که باید سریع‌تر تصمیم‌گیری کنیم. اگر مقداری زودتر و جدی تر برخورد می‌کردیم اکنون چنین آمار ابتلا و مرگی در کشورمان نداشتیم. مانند روز روشن بود که چنین اتفاقی می‌افتد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.