دوشنبه, 17 دی 1403 Sunday, 5 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45013 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد دیدگاهها : 2518×
دلایل قوز کمر چیست؟
4 مرداد 1402 ساعت: 2:29
شناسه : 260092
6

آیا دچار قوز کمر شده‌اید یا این عارضه را در دیگر افراد دیده اید؟ آیا از این که به این عارضه مبتلا شوید، نگران هستید و می‌خواهید از آن پیشگیری کنید؟ همانطور که می‌دانید نشانه بارز قوز کمر، خمیدگی یا انحراف در ناحیه کمر است.

پ
پ

word image 260092 1 - دلایل قوز کمر چیست؟ - قوز کمر

آیا دچار قوز کمر شده‌اید یا این عارضه را در دیگر افراد دیده اید؟ آیا از این که به این عارضه مبتلا شوید، نگران هستید و می‌خواهید از آن پیشگیری کنید؟ همانطور که می‌دانید نشانه بارز قوز کمر، خمیدگی یا انحراف در ناحیه کمر است. در واقع این عارضه با انحراف یا خمیدگی غیر طبیعی و قابل مشاهده در قسمت عقب یا جانبی اسکلت بدن به ویژه در ناحیه عمودی پشت و ستون فقرات همراه است که علت‌های بسیار مختلفی دارد. در ادامه به علل ایجاد قوز کمر و روش‌های درمان آن خواهیم پرداخت.

قوز کمر چیست؟

قوز یا کوز کمر به وضعیتی گفته می‌شود که در آن ستون فقرات در ناحیه کمر خمیده شده و منحنی به خارج شکل گرفته است. این وضعیت ممکن است به صورت خمیدگی به جلو یا لوردوز کمر، خمیدگی به عقب یا کیفوز کمر و خمیدگی به کنار یا سکولیوز رخ دهد.

  • لوردوز کمر: در این حالت منحنی طبیعی ستون فقرات کمر به طرف جلو کاهش یافته و کمر به سمت داخل خم می‌شود.
  • کیفوز کمر: در این حالت ستون فقرات کمر به سمت عقب منحرف می‌شود و منحنی طبیعی کمر از بین می‌رود.
  • سکولیوز: در این حالت ستون فقرات کمر به یک طرف چپ یا راست خم می‌شود و ممکن است شکل S بگیرد.

تشخیص و تصحیح درست انواع قوز کمر به ارزیابی از طرف یک پزشک متخصص نیاز دارد و ما به شما دکتر محسنی متخصص ستون فقرات و مشکلات و بیماری‌های مربوط به آن را پیشنهاد می‌دهیم.

درمان قوز کمر چگونه انجام می‌شود؟

word image 260092 2 - دلایل قوز کمر چیست؟ - قوز کمر

پس از تشخیص نوع و شدت قوز کمر، پزشک از روش‌های درمانی مناسب که معمولا شامل موارد زیر است استفاد می‌کند:

مراقبت روزانه

این روش درمانی شامل استفاده از صندلی و مبلمان مناسب، پرهیز از برداشتن اشیاء سنگین و نشستن و ایستادن در حالت درست است که پزشک در مورد آن‌ها بیمار را راهنمایی می‌کند.

انجام تمرینات تقویتی

در این روش درمانی انجام تمرینات تقویت‌کننده پشت و شکم که نوع و شدت آن توسط پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست تعیین می‌شود، می‌تواند به بهبود قوز کمر کمک کند.

استفاده از پشتیبان‌های مناسب

استفاده از کمربند‌های پشتی، کورست یا دیگر پوشش‌های حمایتی مناسب که به پشت و ناحیه کمری استحکام و پشتیبانی می‌بخشد، می‌تواند به بهبود قوز کمر در برخی موارد کمک کند.

فیزیوتراپی

جلسات فیزیوتراپی شامل ماساژ، کشش ماهیچه‌ها و تمرینات اصلاحی برای تعادل و استحکام عضلات است و انجام این جلسات می‌توند به بهبود قوز کمر کمک کند.

جراحی

در موارد شدید یا در صورت عدم بهبود بیماران با درمان‌های غیر جراحی گفته شده، ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی توسط پزشک متخصص باشد.

دلایل ایجاد قوز کمر

همانطور که گفته شد قوز کمر علت‌های بسیار مختلفی دارد و برخی از این علت‌ها به شرح زیر است:

  • ابتلا به بیماری‌های اسکلتی-عضلانی مانند دیستروفی عضلانی، سپارژال مولتیپل، پلی استروپی مفصلی، سیستم غشائی مفصلی و…
  • ابتلا به بیماری‌های قوزشکنی ژنتیکی مانند مارفان، سندرم مارفان-ایلرز، هیپرلاکتانس، پیرولی و…
  • ضعف و ناتوانی عضلات پشتی به ویژه عضله محوری پشتی و عضلات پشت بازو
  • وارد شدن فشار طولانی مدت بر روی استخوان‌ها و بافت‌های نرم ناحیه کمر مانند استفاده نادرست از مبلمان، حمل بار سنگین و انجام تمرینات ورزشی به صورت نادرست
  • شکستگی استخوان‌های ناحیه عقب ستون فقرات
  • ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان، آسیب‌های دیسکی، آرتروز مفاصل کمری و…
  • وجود عوامل ژنتیکی یا قوز خانوادگی و قوز کمر ایدیوپاتیک
  • عدم تعادل بین عضلات شکمی و پشتی و عضلات کمری و سینه ای
  • ضربه، صدمه و آسیب دیدن ناحیه کمر

جمع بندی

قوز کمر یا کایفوزیس وضعیتی است که در آن منحنی طبیعی کمر دچار تغییر حالت به سمت داخل، خارج یا یکی از طرفین می‌شود. از جمله عوامل ایجاد‌کننده این عارضه می‌توان به ژنتیک، بیماری‌های استخوانی، ضعف عضلات پشت، نشستن نادرست و صدمات اشاره کرد. قوز کمر می‌تواند در قسمت‌های مختلفی از ناحیه کمری ایجاد شود و با علائمی مانند درد، محدودیت حرکت و تغییر شکل بدن همراه باشد. تشخیص این مشکل توسط متخصص ستون فقرات و از طریق معاینه فیزیکی و انجام آزمایشات مختلف انجام می‌شود و روش‌های درمانی مختلفی دارد که به شدت و علت آن وابسته است.

اگر دچار کمر درد هستید و سوالاتی در این باره دارید ما در این مقاله به سوالات شما از زبان بهترین دکتر کمر درد در تهران پاسخ داده ایم.

منبع: دکتر محسنی کبیر

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.