معرفی 3 پمپ صنعتی کاربردی
حوزههای مختلفی که امروزه در میان برترین صنایع جهان قرار دارند، همگی مجهز به دستگاههای صنعتی پیشرفته هستند. اهمیت بهرهگیری از این دستگاهها، بهاندازه موفقیت در کسبوکارهای بزرگ زیاد است.
پمپهای صنعتی مختلف ممکن است که عملکردی مشابه همدیگر داشته باشند؛ یعنی چند پمپ وجود دارد که ازلحاظ فناوری و ساختاری متفاوت با همدیگر هستند؛ اما هدف از ساخت آنها انجام یک وظیفه واحد است. تفاوت در فناوری موجب ایجاد انواع مختلف پمپهای صنعتی شده است. اگر کنجکاو هستید که در حوزههای مختلف صنعتی مانند دستگاههای پمپ صنعتی و دستگاههای مجهز و پیشرفته در این حوزه و نحوه کار با آنها را یاد بگیرید تا انتهای محتوا همراه ما باشید و با بهترین انواع پمپهای صنعتی آشنا شوید.
پرطرفدارترین پمپهای صنعتی کدماند؟
اساس عملکرد پمپهای صنعتی، منتقل کردن و حرکت دادن سیالات بهواسطه انرژی هیدرودینامیکی است. پمپهای صنعتی از راه تبدیل انرژیهای مختلف به یکدیگر موجب استخراج سیالاتی صنعتی همچون نفت و بنزین و… میشوند. در ادامه اساس دستهبندی پمپهای صنعتی کاربردی را به شکل مفصل میخوانید.
پمپهای جابجایی مثبت
روند انتقال در پمپهای جابهجایی مثبت به این شیوه است که در این دستگاههای صنعتی، سیالات مختلفی درون بشکهها از یکسو توسط پمپها مکیده شده و از سوی دیگر از بشکهها خارج میشوند. سیالاتی که ویسکوزیته بالاتری دارند، مایعات مناسبی برای استخراج توسط این نوع پمپها هستند.
حوزههای مختلفی که از این پمپها بهره میگیرند، شامل صنایع شیمیایی، کارخانههای آب و فاضلاب، کارخانههای کاغذسازی و مواردی مانند اینها هستند. علاوه بر مواردی که ذکر کردیم، صنایع و مشاغل بسیار زیاد دیگری نیز برای استفاده از پمپهای جابجایی مثبت وجود دارد و همین عامل موجب محبوبیت بالای این نوع پمپها در میان صاحبان صنایع بزرگ شده است. یکی از مشکلات رایجی که برای این نوع پمپها ممکن است ایجاد شود و به خرابی شدن آنها بینجامد، ازکارافتادن پمپ دستگاه ناشی از فشار زیادی است که در اثر مسدود بودن مسیر انتقال سیالات به پمپ واردشده است؛ بنابراین اگر قصد خرید پمپ صنعتی از نوع پمپهای جابجایی مثبت را دارید، حتماً مواظب باشید که مسیر انتقال سیالات کاملاً تمیز و باز باشد.
پمپهای سانتریفیوژ
استفاده از پمپهای صنعتی بزرگ و غولآسا برای همه مشاغل و حوزههای کاری که شما فکر میکنید کاربرد ندارند. پمپهای سانتریفیوژ یکی از دستگاههای صنعتی است که در میان مشاغل گستردهتری مانند کشاورزی و کارخانههای فاضلاب و آب شهری، کاربرد زیادی دارد. استفاده از پمپهای سانترفیوژ برای آبرسانی مراتع و زمینهای کشاورزی از طریق استخراج آب از سرچشمهها، چاهها، رودخانهها و. استفاده میشود. این پمپها قدرت بسیار بالایی دارند و میتوانند از عمیقترین مناطق زمین و پرفشارترین قسمتهای کوهستانی با عمق زیاد نیز آب را استخراج کرده و در لولههایی جریان دهند تا موجب آبیاری زمینهای کشاورزی شود.
پمپهای سانترفیوژ ازجمله دوزینگ پمپ و انتقالدهندههایی هستند که روند کار آنها از طریق چرخش پروانههای پرسرعتی است که درون آنها توسط موتور به چرخش درمیآیند و آب را در مسیر با سرعتبالا به حرکت درمیآورند؛ پس از جریان یافتن آب فاضلاب و دیگر سیالات از میان پروانهها، نیروی گریز از مرکز موجب میشود که آب به سمت جلو انتقال یابد. البته انتقال موادی مانند آب از طریق این نوع پمپها کیفیت بیشتری نسبت به انتقال مواد غلیظتر دارد.
پمپهای شناور
موتورپمپهای شناور فعالیت در دماهای بسیار بالایی مانند ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه فارنهایت و فشارهای بالای عمقی را بهراحتی تحمل میکند و برای حفاریهایی با عمق بسیار، بهترین نوع پمپ به شمار میرود. یکی از خاصیتهایی که این نوع پمپ را بسیار گرانقیمت و پرهزینه میکند، کاربردی بودن آن در شرایط سخت مانند دما و فشار بالا در عمق بسیار زیاد زمین است. نکتهای که نباید در هنگام خرید و استفاده از این نوع پمپها فراموش کرد این است که ممکن است خرید این پمپها برای صاحبان مشاغل هزینههای بسیار زیادی از طریق خرید کابلهای برق به دنبال داشته باشد. البته با خرید کابلهای فشارقوی که بهتازگی وارد بازار صنایع بزرگ شدهاند، میتوان این مشکل را رفع کرد و هزینهها را تا حدود بسیار زیادی پایین آورد.
برایتان سؤال است که استفاده از این پمپها در چه صنایعی بیشتر دیده میشود، باید گفت که برای استخراج نفت از چاههای بسیار عمیق و همچنین استخراج آبهای زیرزمینی بهمنظور جلوگیری از ایجاد سیل، از این نوع پمپها استفاده میشود. این پمپها دستگاههای صنعتی مناسبی برای استفاده در شرایط سخت هستند. از میان پمپهای صنعتی و انواع پمپ بشکه کش، این سه نوع از پرکاربردترین آنها بودند. انتخاب و خرید هوشمندانه پمپهای صنعتی قدم اول برای موفقیت در تجارتهای بزرگ به شمار میرود.
مرحله دیگر درباره کار با انواع پمپهای صنعتی است. نکتهای مهم برای یادگیری چگونگی کار با این پمپهای پیچیده، ابتدا باید تکتک اجزای تشکیلدهنده آنها را بشناسید. سپس چگونگی عملکرد این اجزا را از همدیگر تشخیص دهید. در ادامه به بررسی اجزای اصلی پمپهای صنعتی پرداختهایم.
معرفی اجزای اصلی پمپهای صنعتی
پمپهای صنعتی، ابزارهایی حساس، پیچیده و گرانقیمت هستند که کار با آنها اطلاعات و دانش خاصی را میطلبد. در ادامه به بررسی اجزای مختلف پمپهای بشکه کش پرداختهایم.
بدنه اصلی دستگاه
بدنه اصلی دستگاه، یک دیوار مابین اجزای داخلی دستگاه با محیط بیرون است. اگر جنس بدنه اصلی مقاوم در برابر شرایط مربوط به نوع پمپ بشکه باشد، عملکرد صحیح دستگاه اختلالی ایجاد نخواهد شد. این یعنی اگر پمپی برای استخراج سیالاتی از دل دریا ساخته میشود، باید بدنه آن در مقابل زنگزدگی در اثر تماس مداوم با آب مقاومت داشته باشد. همچنین بدنه پمپهای صنعتی باید در مقابل شرایط سخت مانند فشار و دمای بالا نیز مقاومت داشته باشد.
حلزونی
اکثر پمپهای صنعتی دارای پروانههایی برای عبور جریان سیالات مختلف از خود و حرکت آن به سمت جلو هستند. این پروانهها نیز مانند جنس اصلی بدنه دستگاه باید در مقابل با سیالات شیمیایی با ویسکوزیتههای مختلف مقاوم باشند و دچار خوردگی، زنگزدگی، تجزیهشدگی و واکنشهای شیمیایی نشوند.
شافت و موتور
شافت و موتور دو اجزای بههمپیوسته و اساسی پمپهای صنعتی هستند. در اصل منبع نیرویی که موجب جابجایی سیالات در پمپهای صنعتی میشود، موتورهای ac و cd ازجمله مقاومترین و مناسبترین نوع موتور برای پمپهای صنعتی هستند. پروانههایی که درون محفظه حلزونی قرار دارند، توسط قطعهای به نام شافت به موتور متصل میشوند و از این طریق عملکرد صحیح دستگاه به وقوع میپیوندد.
بلبرینگ و هاب
همانند دو قطعه قبلی که ارتباط و هماهنگی خاصی با همدیگر داشتند هاب و بلبرینگ نیز با همدیگر متصل هستند. طی مشکلاتی که ممکن است برای ناحیه حلزونی و درنتیجه پروانههای دستگاههای صنعتی به وجود بیاید. چرخش متوالی و پیوسته پروانهها با مشکل مواجه میشود بلبرینگ قطعهای است که موجب عدم ایجاد مشکل در چرخش مداوم پروانهها میشود البته نکتهای که در رابطه با این قطعه نباید فراموش کنید روغنکاری مداوم آن برای عملکرد صحیح است موتور و بلبرینگ توسط قطعهای به نام هاب به یکدیگر وصل میشوند.
با توجه به مطالبی که تا اکنون خواندهاید، شاید اینگونه فکر کنید که پمپهای صنعتی فقط برای انتقال سیالات صنعتی و مواد شیمیایی در صنعت کاربرد دارند و در این زمینهها استفاده میشوند. در حقیقت پمپهای صنعتی در زمینههای گستردهای نیاز صاحبان مشاغل را برطرف میکنند و کارخانههای موادی مانند روغنهای مختلف، خوراکیهایی مانند رب و خط تولید آبمیوهها نیز توسط پمپهای صنعتی فعالیت میکنند.
نوع سیالات چه تأثیری روی عملکرد پمپهای صنعتی دارد؟
نکته مهمی که در هنگام خرید پمپهای صنعتی باید موردتوجه قرار دهید، نوع سیالی است که قصد انتقال آن توسط پمپهای صنعتی را داریم و نکته دیگر دما و غلظت آن سیال مخصوص مدنظر شما است. سیالات اسیدی و بهعبارت دیگر سیالاتی که درصد اسید بالاتری دارند و مایعاتی مانند آب ِدارای نمک یا بهاصطلاح آبشور، موجب تجزیه اجزای مختلف پمپ صنعتی و آسیب رساندن به دیگر اجزای میشوند. همچنین برخی از سیالاتی که دمای بسیار بالایی دارند و یا سیالات دارای ترکیبات شیمیایی خطرناک، موجب تجزیهوتحلیل اجزا و بدنه پمپهای صنعتی میشوند
پمپها و بشکه کشهای صنعتی، دستگاههای ارزانقیمت و دمدستی نیستند؛ بنابراین برای خرید آنها باید سایتها و فروشگاههای بسیار معتبر و مجربی را پیدا کنید که طرفداران بسیار زیادی داشتهاند. سایت صنعت پلاس یکی از فروشگاههای معتبر و باسابقه فروش انواع پمپهای صنعتی و انواع بشکه کشها، بهترین و بهروزترین دستگاههای صنعتی را باقیمت مناسب در اختیار خریداران قرار میدهد.
ثبت دیدگاه