یکشنبه, 16 دی 1403 Sunday, 5 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45000 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد دیدگاهها : 2516×
عمل سزارین چیست و در چه مواردی ضرورت دارد
9 دی 1402 ساعت: 9:27
شناسه : 270394
8

سزارین یکی از روش‌های زایمان است که با برش در ناحیه شکم و رحم انجام می‌شود. همچنین امروزه سزارین به دو صورت تشخیص پزشک و انتخابی صورت می‌گیرد.

پ
پ

عمل سزارین - عمل سزارین چیست و در چه مواردی ضرورت دارد - سزارین

سزارین یکی از روش‌های زایمان است که با برش در ناحیه شکم و رحم انجام می‌شود. همچنین امروزه سزارین به دو صورت تشخیص پزشک و انتخابی صورت می‌گیرد. هنگامی که شرایط برای انجام زایمان طبیعی مهیا نباشد، پزشک عمل سزارین را برای تولد نوزاد در نظر می‌گیرد. عواملی مانند وجود بیماری‌های رحمی، دیابت، فشار خون بالا، تنگ بودن مجرای رحم، بیش از حد بزرگ بودن نوزاد و… از جمله دلایل انجام سزارین هستند. سزارین نسبت به زایمان طبیعی دوره درمان طولانی‌تر و عوارض بیشتری دارد، به همین دلیل فقط در مواقع ضروری توصیه می‌شود. اما اگر شما انجام این عمل را به یک متخصص زنان ماهر و باتجربه بسپارید، مطمئن باشید این عمل را با حداقل عوارض انجام خواهید داد. دکتر افقهی یکی از باتجربه‌ترین پزشکان زنان و زایمان در اصفهان هستند. ایشان با مهارتی که دارند، می‌توانند عمل سزارین را به خوبی انجام دهند، به گونه‌ای که مادر و جنین هر دو سلامتیشان به خطر نیوفتد. برای اطلاعات بیشتر در مورد زایمان سزارین و ضرورت آن باما همراه باشید.

مادر شدن و زایمان یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین اتفاق زندگی هر خانمی است. تمامی بانوان دوست دارند تجربه خوشایندی از این لحظه داشته باشند. تجربه‌ای که زایمان را با همه سختی‌ها و دردهایش برای آن‌ها به خاطره‌ای فراموش نشدنی تبدیل کند. عمل سزارین یکی از روش‌های جراحی، برای به دنیا آوردن نوزاد است. اما این عمل به علت عوارضی که برای جنین و مادر دارد، جایگزین مناسبی برای زایمان طبیعی نیست. در واقع عمل سزارین زمانی مفید و کاربردی است که زایمان طبیعی برای مادر و بچه او مشکل و امکان‌ناپذیر باشد. اگر باردارید و به دنبال یک روش مناسب برای زایمان هستید یا می‌خواهید اطلاعات جامعی در خصوص زایمان سزارین کسب کنید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

سزارین چیست؟

عمل سزارین یکی از روش‌های زایمان است که در آن پزشک نوزاد را با برش در ناحیه شکم و رحم مادر به دنیا می‌آورد. همچنین بعضی از پزشکان این روش زایمان را به عنوان زایمان شکمی نیز یاد می‌کنند.

 

در چه شرایطی انجام عمل سزارین ضرورت دارد؟

در رابطه با این موضوع که عمل سزارین چگونه انجام می شود و در چه مواردی ضرورت داردباید بدانید که در برخی موارد هنگامی انجام می‌شود که زایمان طبیعی خطرناک و امکان‌ناپذیر باشد. از جمله شرایطی که می‌توان به سراغ این روش رفت، عبارتند از:

  • زمانی که مجرای رحم نمی‌تواند نوزاد را به صورت طبیعی عبور دهد، عمل سزارین انجام می‌شود. درضمن این مسئله ممکن است، به دلیل وجود عضلات ضعیف در ناحیه لگنی، تنگی در مجرای رحم یا وجود عوارضی مانند ضایعات جداره واژن، پروتز جراحی قبلی و یا عوارض جراحی قبلی باشد.
  • هنگامی که در گذشته حاملگی‌های متعدد مانند دوقلو یا سه قلو رخ داده باشد.
  • جنین از نظر سلامتی در یک وضعیت اورژانسی یا خطرناک قرار بگیرید.
  • هیدروسفالی یا مایع اضافی روی مغز جنین وجود داشته باشد.
  • جنین در وضعیت بریچ یا عرضی قرار داشته باشد.
  • هنگامی جنین برای عبور از دهانه رحم بیش از حد بزرگ باشد، عمل سزارین انجام می‌شود.
  • ممکن است مادر به یک ویروس مسری مانند تبخال یا اچ آی وی مبتلا باشد که زایمان طبیعی باعث انتقال آن به نوزاد می‌شود.
  • در بعضی موارد مشکلات سلامتی مادر مانند وجود عوارض پره کلامپسی، دیابت بارداری کنترل نشده، فشار خون بالا و یا عفونت جدی می‌تواند نیاز به سزارین را ضروری کند.
  • زمانی که دهانه رحم مادر به دلیل یک بیماری رحمی یا یک فیبروم مسدود شده باشد.
  • مشکلاتی مانند وجود عضلات رحم ضعیف، پارگی رحم، عفونت رحم یا وجود تومورهای خطرناک نیز می‌توانند باعث انجام عمل سزارین شود.
  • جفت یا بند ناف دچار ناهنجاری‌هایی شده باشد.
  • مادر در گذشته عمل سزارین داشته است.

سزارین انتخابی

اما در برخی مواقع عمل سزارین با انتخاب مادر نیز انجام می‌شود. طبق یک منبع در سال ۲۰۱۷ هر خانمی ممکن است سزارین انتخابی را به دلایل مختلف و پیچیده‌ای مانند موارد زیر انجام دهد:

  • به دلیل ترس از درد و اضطراب هنگام زایمان طبیعی
  • تجربه قبلی
  • تعامل با متخصصان بهداشت و درمان
  • تأثیرات اجتماعی از جمله دوستان، رسانه‌ها و خانواده
  • در نتیجه تنها موقعی سزارین انتخابی را انجام دهید که پزشک دلایل واضحی از خطرات زایمان طبیعی را به شما ارائه دهد.

images 1703755998 658d40ded323e - عمل سزارین چیست و در چه مواردی ضرورت دارد - سزارین

عوارض سزارین برای مادر

از جمله مشکلات احتمالی که مادر می‌تواند هنگام زایمان سزارین تجربه کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عفونت زخم

عفونت در ناحیه برش سزارین یک عارضه رایج است که این عفونت می‌تواند منجر به درد، تورم و ترشحات غیرعادی در ناحیه برش شود.

از دست دادن خون

ممکن است پس از سزارین خون‌ریزی نیز رخ دهد. در برخی موارد اگر این خونریزی بیشتر باشد، ممکن است نیاز به جراحی مجدد باشد.

لخته شدن خون

بعضی از مادران پس از سزارین با مشکل تشکیل لخته خون مواجه می‌شوند که این مشکل می‌تواند به تورم، درد و در برخی موارد جراحی تکمیلی منجر شود.

درد وعدم توانایی در حرکت

پس از سزارین، مادران به علت درد و ترمیم برش در حرکت و انجام فعالیت‌های روزمره خود مشکل دارند.

عوارض بیهوشی

عوارض داروهای بیهوشی مانند تهوع و استفراغ، سردرد، خستگی وعدم تمرکز نیز می‌تواند ازجمله عوارض عمل سزارین برای مادر باشد.

همچنین آسیب به یک عضو، مانند روده یا مثانه یا در بعضی از زنان آندومتریت، عفونت پوشش داخلی رحم نیز به وجود می‌آید.

 

عوارض سزارین برای نوزاد

از جمله مشکلات احتمالی که نوزاد می‌تواند هنگام زایمان سزارین تجربه کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آسیب جراحی

امکان دارد در طول عمل سزارین پوست و بافت نوزاد در ناحیه برش تحت تأثیر قرار گیرند و آسیب ببینند.

مشکلات تغذیه

در برخی مواقع نوزادان سزارینی با مشکلاتی در مکانیسم جذب و هضم مواد غذایی مواجه می‌شوند و ممکن است به مراقبت و تغذیه خاصی نیاز داشته باشند.

عوارض بیهوشی

نوزادانی که از طریق سزارین به دنیا می‌آیند ممکن است عوارضی مانند اختلال در تنفس، ناراحتی و خواب آلودگی ناشی از بیهوشی مادر را نیز تجربه کنند.

مشکلات انتقال میکروبی

یکی دیگر از عوارض سزارین برای نوزادان، انتقال میکروب‌ها از مادر به نوزاد است.

مشکلات تنفسی

نوزادانی که از طریق سزارین به دنیا می‌آیند، ممکن است به دلیل‌عدم تمامیت فرایند طبیعی زایمان وعدم تماس با مایع آمنیوتیک، مشکلات تنفسی داشته باشند.

 

چگونگی انجام عمل سزارین

در عمل سزارین پزشک یا متخصص زنان و زایمان، در حالی که مادر در حالت بی‌حسی اپیدورال یا نخاعی است، شکم و رحم او را برش می‌دهد. نکته مهم این است که بیهوشی عمومی در طول سزارین رایج نیست و اغلب پزشکان این عمل را با روش بی‌حسی انجام می‌دهند. طول برش معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ سانتی‌متر است. درضمن با بی‌حسی اپیدورال یا نخاعی، قسمت پایین بدن بدون درد باقی می‌ماند، اما ممکن است مادر احساس کشش یا کشیدن را نیز تجربه کند.

images 1703756066 658d4122945fb - عمل سزارین چیست و در چه مواردی ضرورت دارد - سزارین

بهبودی پس از سزارین

بعد از عمل سزارین انتظار می‌رود مادر و نوزاد به مدت ۲ تا ۴ روز در بیمارستان تحت نظر باشند. معمولا مادر به مدت ۶ تا ۴ هفته درد در محل برش، گرفتگی و خونریزی و… را تجربه خواهد کرد. شدت این نشانه‌ها برای زنانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، متفاوت است. اگر این عمل را انجام دادید و این علائم برای مدت طولانی ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

علائم بعد از سزارین

پس از عمل سزارین بعضی از علائم طبیعی وجود دارند که ممکن است شما تجربه کنید. از جمله این علائم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد و تورم در ناحیه عمل

پس از عمل سزارین ممکن است مادر در ناحیه عمل درد و تورم داشته باشد. این درد و تورم به طور معمول تا چند هفته پس از عمل ادامه دارد، اما با مصرف داردهای مسکن و … می‌توان آن را کاهش داد.

خونریزی و ترشحات واژنی

بعد از عمل سزارین ممکن است مادر خونریزی و ترشحات واژنی بدبویی را تجربه کند. این خونریزی به طور معمول پس از عمل تا چند هفته ادامه دارد، اما به تدریج کاهش می‌یابد.

مشکلات تنفسی

ممکن است عمل سزارین برخی از مشکلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس را نیز برای مادر به وجود آورد. این مشکلات می‌تواند به دلیل تاثیرات عمل جراحی بر ریه‌ها و تنفس او باشد.

درد در محل‌های دیگر بدن

بعد از سزارین ممکن است مادر در ناحیه‌های مختلفی مانند کتف‌ها، گردن یا مچ دست نیز احساس درد کند. این دردها معمولا به علت تأثیر عمل جراحی بر عضلات و اعصاب بدن هستند.

لرز و علائم عفونت

بروز لرز، تب، قرمزی، درد یا تورم شدید در ناحیه عمل، می‌تواند از علائم عفونت باشند، در این صورت بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

تقریبا همه گفتنی ها را راجع به عمل زایمان سزارین گفتیم، اما در پایان خارج از لطف نیست به شمایی که ساکن اصفهان هستید و به دنبال یه پزشک نامی و کاربلد و با تجربه در حوزه بیماری ها و مشکلات زنان و زایمان سزارین و متخصص در عمل لاپاراسکوپی در اصفهان می گردید را معرفی کنیم. خانم دکتر مریم افقهی جزء بهترین و کاردرست ترین پزشکان زنان و زایمان ساکن اصفهان هستند.

افتخارات و تخصص های ایشان خود یک مقاله مجزایی خواهد شد که در این مقاله نمی توان از تمامی آن ها نام برد. لذا بر خود واجب می دانم که آدرس وبسایت خانم دکتر افقهی را به نشانی www.drafghahi.com خدمتتان معرفی کنم که بتوانید سر فرصت جهت رزرو نوبت و شناخت بیشتر ایشان به آن مراجعه کنید.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.