چهارشنبه, 17 بهمن 1403 Wednesday, 5 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45396 تعداد نوشته های امروز : 13 تعداد دیدگاهها : 2541×
کاشت ناخن در بارداری
19 اسفند 1402 ساعت: 9:09
شناسه : 275735
6

به تازگی با خبر شده اید که بارداری هستید؟ همیشه از کاشت ناخن برای زیبایی ناخن های دست و پا استفاده می ‌کردید و یا در حال حاضر در روی ناخن‌ های خود کاشت دارید؟

پ
پ

به تازگی با خبر شده اید که بارداری هستید؟ همیشه از کاشت ناخن برای زیبایی ناخن های دست و پا استفاده می ‌کردید و یا در حال حاضر در روی ناخن‌ های خود کاشت دارید؟ قطعاً نگرانی‌ هایی برای شما ایجاد شده است که این کاشت ناخن برای جنین مضر است یا خیر؟ آیا کاشت ناخن برای جنین من ضرر دارد یا باید در اولین فرصت برای برداشتن آن اقدام کنم؟ در این مطلب به ساده ‌ترین شکل پاسخ این سوال ‌ها را دریافت خواهید کرد و مطلع می ‌شوید که آخرین نتایج بررسی‌ های پزشکی در زمینه کاشت ناخن در بارداری چه پاسخ‌ هایی را داده است؟

اگر می‌خواهید بدون مقدمه به پاسخ این سوال برسید که آیا کاشت ناخن در بارداری ضرر دارد ؟ باید گفت که بهترین کار عدم استفاده از کاشت ناخن در طول دوره بارداری است. البته مواردی وجود دارد که ریسک کاشت ناخن در این بازه زمانی را کاهش می ‌دهد و اگر اصرار به داشتن ناخن های زیبا در طول این دوره خاص زندگی خود دارید، می توانید با رعایت کردن مواردی که در ادامه گفته می ‌شود و زمان ‌هایی که بیشتر روی آن تاکید می‌ شود، نسبت به کاشت ناخن در بارداری اقدام کنید. اما بهتر است قبل از آن اطلاعات کافی در مورد کاشت ناخن در بارداری و استفاده از دستگاه یو وی در این بازه زمانی داشته باشید.

C:\Users\Nadereh\Downloads\Nail implantation during pregnancy.jpg

آیا کاشت ناخن در بارداری ضرر دارد؟

در طول بارداری، جنین مراحل مختلفی از رشد و تکامل را طی می ‌کند که بسیاری از آنها هنوز هم برای انسان ناشناخته است. هر ماده شیمیایی که از طریق تنفس، تماس پوستی و یا خوردن وارد بدن ما می ‌شود، قطعاً تاثیرات منفی روی رشد جنین خواهد داشت که بسیاری از آن را علم پزشکی هنوز درک نکرده است. در کشور ما آلودگی هوا به اندازه کافی مواد شیمیایی و ذرات معلق را وارد بدن مادر می کند و مواد غذایی هم تا حد زیادی دارای مواد نگهدارنده هستند که برای سلامتی جنین مضر می ‌باشد. پس منطقی است که مادر با اقدام هوشمندانه سعی در کاهش ورود مواد شیمیایی به بدن خود کند که در ادامه از طریق جفت به جنین می رسد. به خوبی می دانید که انواع لاک، ژلیش، مواد کاشت و لمینت ناخن، استون و دیگر پاک کننده ها، دستگاه UV و … انتقال دهنده مواد شیمیایی زیادی از طریق پوست و ناخن به بدن مادر هستند. علاوه بر آن، حضور در سالن زیبایی باعث استنشاق مواد شیمیایی زیادی می‌ شود که قطعاً برای سلامت مادر و جنین ضررهای زیادی دارد. البته زمانی که به بهترین سالن کاشت ناخن تهران و یا هر شهر دیگری مراجعه کنید، به دلیل کیفیت بالای مواد و تهویه مناسب، این آسیب ها به حداقل خود می رسد. اما این ضررها چه زمانی به اوج خود می‌رسد؟ بازه زمانی که جنین روزهای اولیه‌ تشکیل سلول‌ های خود را طی می ‌کند و این بازه زمانی حداقل سه ماه طول خواهد کشید.

C:\Users\Nadereh\Downloads\Are nail implants harmful during pregnancy.jpg

کاشت ناخن در اوایل بارداری

ارگان‌های اصلی بدن نوزاد شما در سه ماهه اول بارداری یا همان اوایل بارداری شکل می‌ گیرد. به همین دلیل است که پزشکان تاکید می‌ کنند کاشت ناخن در اوایل بارداری را مطلقاً فراموش کنید. اگر شما قبل از اینکه از بارداری خود مطلع شده باشید، کاشت ناخن انجام دادید، جای نگرانی نیست! زیرا در آن زمان اطلاعی از این موضوع نداشتید. اما اکنون که خبر بارداری به گوش شما رسیده، بهتر است برای ترمیم یا کاشت مجدد به سالن زیبایی مراجعه نکنید. هم چنین توصیه می‌ شود در این بازه زمانی برای ریمو کاشت ناخن هم به سالن زیبایی مراجعه نکنید، زیرا بخارات مواد شیمیایی، لاک پاک کن‌ها، استون و … همگی برای سلامتی جنین شما ضرر دارد. بهتر است ریمو کاشت ناخن در اوایل بارداری صورت نگیرد و این کار را به بعد از گذراندن هفته دوازدهم بارداری و انجام دادن سونوگرافی و آزمایش‌های غربالگری اول انجام دهید. فراموش نکنید که نوزاد شما حساس ‌ترین روزهای زندگی خود را در سه ماهه اول بارداری سپری می ‌کند. وظیفه شماست که احتمال آسیب‌های وارده به جنین خود را با رعایت چنین مسائلی به حداقل برسانید. پس در یک کلام کاشت ناخن در اوایل بارداری ممنوع!

کاشت ناخن در ماه آخر بارداری

سه ماهه آخر بارداری زمانیست که جنین شما رشد کرده و ارگان ‌ها و اندام‌ های اصلی او تشکیل شده است. بعضی از پزشکان از شدت سخت ‌گیری در کاشت ناخن و دیگر کارهای زیبایی مانند رنگ و لایت مو کم می ‌کنند و به مادران باردار اجازه می ‌دهند کاشت ناخن در سه ماهه آخر بارداری را انجام دهند. باید پذیرفت که کاشت ناخن، لاک و ترکیبات شیمیایی قطعاً موادی را وارد بدن شما خواهد کرد که می ‌تواند از طریق جفت به جنین برسد. اما شدت آسیب‌های وارده و یا احتمالی به جنین در سه ماهه آخر بارداری کاهش پیدا می‌ کند، چرا که رشد و تکامل اصلی جنین صورت گرفته است.

شما می‌ توانید در این بازه زمانی انواع لاک‌ هایی که فاقد مواد شیمیایی و صنعتی خطرناک است و یا مخصوص کودکان طراحی شده‌ اند، استفاده کنید. بهتر است کاشت ناخن در ماه آخر بارداری را در سالن‌ هایی که تهویه مطبوع مناسبی دارند، با رعایت کلیه موارد بهداشتی به انجام برسانید. اما این کار هم آسیب های جانبی اندکی برای شما خواهد داشت و این تصمیم شخصی شما و نظر پزشکتان است که تعیین می ‌کند آیا در اواخر بارداری کارشت ناخن انجام دهید یا خیر.

مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد، لاک زدن و کاشت ناخن در روز زایمان است. اگر زایمان شما از طریق سزارین انجام می شود نباید کاشت ناخن و هیچ نوع لاکی در روز زایمان داشته باشید. چرا که متخصص بیهوشی باید سطح ناخن واقعی شما را مشاهده کند و این کار برای سلامتی مادر و جنین ضروریست. این در حالی است که یک لایه کاشت یا لاک ناخن مانع از چنین بررسی می شود. پس حتی اگر کاشت ناخن در سه ماهه آخر بارداری را انجام می ‌دهید، برای روز زایمان لاک، ژل، کاشت یا لمینت ناخن را ریموو کنید.

C:\Users\Nadereh\Downloads\Nail implantation in the last month of pregnancy.jpg

مضرات دستگاه یو وی ناخن در بارداری

در سال‌ن های زیبایی برای خشک کردن ژلیش، کاشت ناخن یا مواد از دستگاه UV یا LED استفاده می ‌شود. این دستگاه‌ ها اشعه مشابه با اشعه مضر خورشید را به پوست شما می ‌تاباند که می ‌تواند بسیار خطرناک باشد. حتی اگر باردار نباشید هم استفاده مکرر از این دستگاه‌ ها برای خشک کردن لاک یا ژلیش توصیه نمی‌ شود. اما اگر بخواهیم از نظر علمی به این سوال پاسخ دهیم که آیا استفاده از دستگاه یو وی ناخن در بارداری ضرر دارد یا خیر؟ باید گفت هیچ مطالعه علمی تاثیرات بد این دستگاه در رشد جنین را نشان نداده است. اما چیزی که واضح است، پرتویی که به دست یا پای شما تابانده می ‌شود، باعث پیری زودرس پوست، بروز سرطان و مشکلات این چنینی خواهد شد. اگر این دستگاه می ‌تواند بر روی مادر بالغ و با سیستم ایمنی قوی ‌تر تاثیرات منفی داشته باشد، پس احتمال اینکه بر روی جنین در حال رشد با سیستم ایمنی ناقص هم اثرات سوء و منفی داشته باشد، وجود خواهد داشت. پس برای احتیاط بهتر است استفاده از دستگاه یو وی در طول بارداری را به حداقل برسانید و برای خشک کردن لاک و ژل خود از آن استفاده نکنید. با این حال هنوز هیچ تحقیق علمی که ثابت کند استفاده از این دستگاه می‌تواند سلامت جنین شما را به خطر بیند ازد، وجود ندارد.

C:\Users\Nadereh\Downloads\Disadvantages of nail UV device during pregnancy.jpg

شرایط کاشت ناخن در طول بارداری

اگر به هر دلیلی در طول این دوره حساس مجبور شدید که از کاشت ناخن استفاده کنید، توصیه می ‌کنیم موارد زیر را رعایت کنید تا آسیب وارد شده به شما و جنین به حداقل برسد. همچنان توصیه می شود در طول بارداری تنها در شرایطی کاشت ناخن را انجام دهید که راهی جز این وجود ندارد. با رعایت موارد زیر در زمان مراجعه به سالن زیبایی به سلامت بیشتر خود و جنین کمک کنید.

توجه به تهویه سالن

فرایند کاشت ناخن با انتشار گاز و بوهایی در محیط همراه است که می ‌تواند برای سلامتی شما و جنین خطرات زیادی داشته باشد. به همین دلیل باید در نظر داشته باشید که سالن زیبایی که برای کاشت ناخن انتخاب می ‌کنید، از تهویه مطبوع بسیار مناسبی بهره برده و شدت این بوها را برای شما به حداقل برساند. سعی کنید صندلی کنار پنجره را انتخاب کنید که جریان کامل هوا برای شما برقرار باشد و تجمع گاز و بخارات سمی ناشی از کاشت ناخن کمتر از طریق مجرای تنفسی وارد بدن شما شود.

احتمال بروز عفونت

در صورتی که در اطراف ناخن ‌های شما زخم، بریدگی یا پارگی وجود دارد، احتمال اینکه بعد از کاشت ناخن دچار عفونت شوید، بسیار بالاست و عفونت در طول بارداری مسئله خطرناک و جبران ناپذیر است. بنابراین اگر چنین مسئله ‌ای وجود دارد، تحت هیچ شرایطی اقدام به کاشت ناخن در طول بارداری انجام ندهید. هم چنین اگر حین کاشت ناخن زخمی در ناخن ‌ها یا گوشت اطراف آن ایجاد شد، سریعاً موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا هر نوع عفونت احتمال بروز سقط جنین در ماه های پایین و زایمان زودرس در ماه های بالا را برای شما به همراه خواهد داشت.

استفاده از مواد کاشت ناخن با کیفیت

در سالن های کاشت ناخن از مواد متفاوتی برای کاشت استفاده می ‌شود که بعضی از آنها فاقد کیفیت لازم می ‌باشد. تشخیص اینکه کدام مواد کاشت ناخن کیفیت خوبی دارند، شاید از عهده شما خارج باشد، اما می ‌توانید با مراجعه به سالن‌های زیبایی حرفه‌ای و شناخته شده در زمینه کاشت ناخن، اطمینان داشته باشید که مواد مورد استفاده از کیفیت خوبی بهره می‌ برند. بهتر است در زمان مراجعه به تکنسین ناخن خود اعلام کنید که باردار هستید تا در صورتی که مواد کاشت ناخن مخصوص یا کم ضرررتری دارد، از آن برای شما استفاده کند.

توجه به بهداشت سالن زیبایی

مورد دیگری که باید در کاشت ناخن در بارداری به آن توجه کنیم، توجه به بهداشت سالن زیبایی است. زمانی که صحبت از بهداشت می ‌کنیم، رعایت آن در همه جنبه‌ها اعم از پرسنل، محیط و تجهیزات می ‌باشد. لازم است که کلیه وسایل مورد استفاده برای شما بعد از هر بار استفاده ضدعفونی شود و متخصص ناخن کار از دستکش و ماسک استفاده کند. خود شما هم حتماً باید از ماسک در طول زمان حضور در سالن زیبایی استفاده کنید. به این ترتیب ریسک عفونت و بروز مشکلات پوستی که می‌ تواند برای جنین شما مضر باشد، به حداقل کاهش پیدا می‌ کند.

کوتاه بودن زمان حضور در سالن کاشت ناخن

هر چقدر هم محیط سالن زیبایی از تهویه خوبی بهره ببرد و شما همه موارد از قبیل زدن ماسک و نشستن کنار پنجره را رعایت کنید، باز هم در معرض مواد شیمیایی مضر برای جنین قرار دارید. پس توصیه می‌ شود به سالن ‌های زیبایی مراجعه کنید که در کوتاه‌ ترین زمان ممکن کار شما به اتمام برسد. اگر در یک سالن زیبایی مدت زمان زیادی را باید برای انجام کار منتظر بمانید و یا تکنسین‌های ناخن از مهارت و سرعت عمل خوبی برخوردار نیستند، قطعا این سالن برای شما گزینه خوبی نخواهد بود.

نکات استفاده از دستگاه یووی در بارداری

 بهتر است مدت زمان استفاده از دستگاه یووی برای کاشت ناخن و یا خشک شدن ژلیش را به حداقل برسانید. توصیه می شود، قبل از استفاده از این دستگاه از یک ضد آفتاب قوی که در برابر اشعه های مضر خورشید مقاومت خوبی دارد، استفاده کنید تا آسیب‌های پوستی شما کاهش پیدا کند. همچنین می ‌توانید از روش‌های کاشتی استفاده کنید که نیاز کمتری به این دستگاه برای خشک شدن دارد.

مواد شیمیایی مضر در انواع لاک و ژلیش‌ها را بشناسید:

  • تولوئن (Toluene)
  • پارابن (Paraben)
  • فرمالدئید (Formaldehyde)
  • ترت بوتیل هیدروپراکسید (tert-Butyl hydroperoxide)
  • دی بوتیل فتالات (Dibutyl phthalate)
  • تری فنیل فسفات (Triphenyl phosphate)

این مواد می ‌توانند برای رشد جنین شما خطرناک باشند و به دلیل ترکیبات شیمیایی مضری که دارند، آسیب‌هایی را به همراه خواهند داشت. اگرچه شما نمی‌ توانید در یک سالن زیبایی متوجه شوید که در ترکیبات یک لاک ژل یا ماده شیمیایی چه چیزهایی وجود دارد، اما اگر خودتان در منزل از لاک در دوران بارداری استفاده می ‌کنید، می ‌توانید با بررسی ترکیب تشکیل دهنده آن، از شدت آسیب‌های وارده به خود و جنین بکاهید. لاک‌های ناخن تشکیل شده بر پایه آب یا فرمولاسیون شده برای کودکان، گزینه‌های ایده‌آلی برای استفاده در طول دوران بارداری هستند و آسیب کمتری را به شما وارد می ‌کنند.

نوشیدن آب کافی را فراموش نکنید!

نوشیدن آب به اندازه کافی باعث می ‌شود که سموم وارد شده به بدن شما راحت ‌تر خارج شود و آسیب کمتری به شما و جنین برسد. به طور کلی نوشیدن آب فراوان در طول دوران بارداری بسیار مفید است، اما نوشیدن آب بعد از کاشت ناخن می‌ تواند اثرات مفید زیادتری داشته باشد و به دفع شدن راحت‌ تر سموم کمک کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.