یکی از مسائلی که امروزه بسیاری از والدین با آن دست و پنجه نرم میکنند، علاقه زیاد کودکان به گوشی موبایل است. این مشکل تا حدی پیش میرود که تبدیل به اعتیاد شده و جدا کردن او از گوشی کار دشوار خواهد بود. زمانهایی که کودک با این وسیله سپری میکند، جزء ساعتهای طلایی او محسوب میشود. چرا که تمام فعالیتهای جسمی و ذهنی او صرف وقت گذارانی با گوشی موبایل میشود. بنابراین والدین در این شرایط شاهد این هستند که ساعتها فرزندشان بیتحرک گوشی به دست در گوشهای نشسته است. این زمانها میتواند صرف بهترین و مفیدترین کارها شده و آیندهای موفقتر در انتظارش باشد. امروز تصمیم داریم به یک سوال پرتکرار والدین که چگونه گوشی موبایل را از کودک خود بگیریم، پاسخ دهیم. پس اگر شما نیز دچار این چالش شدهاید تا پایان مطالب را مطالعه نمایید، تا بهترین جواب را دریافت کنید.
چگونه وابستگی کودک به گوشی را کم کنیم
باید قبول کنیم که گوشی موبایل و برنامههای فضای مجازی برای تمامی افراد حتی بزرگسالان نیز جذاب و جالب است. همانطور که میدانید گوشیها دارای دو جنبه مثبت و منفی هستند و بسته به نوع استفاده تاثیرات مختلفی را به جای میگذارند. گاهی اوقات موبایل و برنامههای آن جنبه آموزشی برای کودکان به همراه دارد. اما به طور کلی وابستگی کودک به گوشی باعث میشود تا در انجام فعالیتهای دیگر مانند تکالیف مدرسه دچار مشکل شود. اگر احساس میکنید که فرزندتان بیش از حد به موبایل معتاد شده، باید این مسئله را به طور جدی پیگیری نمایید. راهکارهایی که در ادامه ارائه میدهیم به حل مشکل والدین در این زمینه کمک خواهد کرد:
با کودک همراه شوید
در نظر داشته باشید برای کودکانی که به گوشی موبایل معتاد شدهاند، یک شبه کنار گذاشتن آن کاری دشوار است. بهتر است کمی با فرزند خود همراه شده و متوجه شوید که او در گوشی با چه چیزهایی سرگرم میشود. در این صورت میفهمید که موضوعات و علاقمندیهای او در موبایل شامل چه چیزهایی میشود. این کار تا حدی از نگرانی شما نسبت به گوشی در دیت گرفتن کودک کم خواهد کرد. البته این موضوع بدان معنا نیست که شما نسبت به اعتیاد او بیتفاوت باشید.
بلکه این کار زمینهای برای یافتن بهترین راهحل برای دور کردن فرزند از گوشی خواهد بود. اگر کودک با گوشی موبایل بازیهای آفلاین و آنلاین انجام میدهد، میتوانید با او همراه شوید. سعی کنید بازیهای مناسب را برای او بارگذاری یا نصب کرده و به مرور او را به آن سمت سوق دهید. به این نکته توجه داشته باشید که بازیهایی را انتخاب کنید که علاوه بر دارا بودن ارزش آموزشی، جذاب باشند. مطمئن باشید که هر دو شما از چنین بازیهایی که منطق ریاضی را به کار میگیرد، لذت خواهید برد.
از گوشی به عنوان پاداش استفاده نمایید
والدین آگاه و هوشمند از هر مسئلهای در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده میکنند. بنابراین در پاسخ به سوال چگونه گوشی موبایل را از کودک خود بگیریم، نیز میتوان گفت این مشکل پیش آمده را به این ترتیب برطرف کرد. البته صبر و مداومت بر انجام راهحلهای درست نیز در این مسئله تاثیرگذار خواهد بود. از گوشی موبایل و بازیهای آن به عنوان انگیزههایی برای انجام وظایف مانند تکالیف مدرسه یا کارهای دیگر نظیر کارهای منزل استفاده نمایید.
به طور مثال به فرزند خود بگویید: (دخترم یا پسرم، میتوانی پس از اینکه تکالیفت را انجام دادی یا اتاقت را مرتب کردی، سپس من آن را تایید کردم، به مدت نیم ساعت با گوشی بازی کنی.) یا اینکه به فرزند خود در قبال مقدار بیشتری از کارهای خانه یا درس خواندن، پول داده تا در باشگاه یا مراکز تفریحی مانند شهربازی بازی کند. البته با توجه به علاقمندیهای کودکان به ویژه دختران، گاهی با خرید اسباب بازی دخترانه برای فرزندتان به او پاداش داده و او را برای تقویت رفتارهای مطلوب تشویق کنید.
اجازه دهید کودک از بازی کردن یا گوشی در دست گرفتن سیر شود
اگر فرزندتان میخواهد به قیمت انجام ندادن کارهای دیگر گوشی در دست گرفته یا بازی کند، با او قراری بگذارید؛ به این صورت که بعدازظهر روزهای تعطیل هر اندازه که بخواهد بازی کرده یا گوشی در دست بگیرد. میتوانید برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی یک گوشی بدون خط و بازیهای آفلاین برای کودک در نظر گرفته تا این مدت را با شرایطی مناسبتر سپری کند. به این ترتیب شما نیز تا حدی خیالتان از نگرانیهای مختلف راحت خواهد شد. راه حلی بهتر نیز این است که او در روز تعطیل به باشگاه برده و با نظارت خود یا مسئولان به بازی مشغول شود. انجام بازی یا ورزش مورد علاقه را به حدی انجام دهد که کاملا خسته شده و نیاز به استراحت داشته باشد. به این ترتیب دیگر فرزندتان نیازی به دست گرفتن گوشی نخواهد داشت.
پیآمدهای منفی را به کار گیرید
اگر در انجام راهکارهایی که در بخشهای قبلی بیان کردیم، نتیجه رضایت بخشی به دست نیاوردید، گوشی را از دسترس او خارج کنید. میتوانید یک پسورد دلخواه بر روی گوشی گذاشته تا کودک نتواند آن را باز کند. به این ترتیب زمانهای به دست گرفتن گوشی توسط شما کنترل میشود. پس او به ناچار وادار به کسب اجازه از سمت شما خواهد شد. در ادامه و به مرور زمان و با او بفهمانید که نتیجه سوء استفاده از گوشی چه خواهد بود. بهتر است به صورت دقیق مدت زمانی را که در اثر سوء استفاده، گوشی قفل شده یا از دسترس خارج میشود را مشخص نمایید. در ادامه بررسی کنید که کودک تا چه حد از دستورات شما پیروی کرده است.
جمع بندی نهایی
در مطالب بالا راهکارهای جامع و کاملی را در پاسخ به سوال چگونه گوشی موبایل را از کودک خود بگیریم، ارائه دادیم. کودکان گاهی ساعتها از وقت خود را صرف بازی با گوشی میکنند. این امر باعث میشود تا در انجام فعالیتهای دیگر مانند انجام تکالیف مدرسه یا کارهای روزمره و شخصی دچار مشکل شوند. اگر احساس میکنید فرزندتان به گوشی معتاد شده تا نمیتوانید آن را از او جدا کنید باید مسئله را به صورت جدی پیگیری کنید.
راهحلهایی مانند: همراه شدن با کودک، انجام پیآمدهای منفی در این شرایط برایتان کارساز خواهد بود. همچنین میتوانید اجازه دهید تا کودک با انجام بازی مورد علاقه سیر شود. گاهی هم از گوشی به عنوان پاداش استفاده نمایید. اگر فرزند دخترتان به گوشی معتاد شده است، یکی از راهکارهای پیشنهادی کمک گرفتن از اسباب بازی دخترانه مانند عروسک است. چرا که کودکان به عروسکها علاقه زیادی نشان داده و در این زمینه میتواند مفید واقع شود.
ثبت دیدگاه