توییت: رحمتاله بیگدلی
اظهارات جناب عبدالرضا داوری در باره توپ اهدایی فیفا به مرحوم رئیسی غیردقیق و نوعی کودکآزاری است و باید از خانواده و نوه مرحوم رئیسی عذرخواهی کند؛ زیرا طبق آییننامه تبادل هدایا با مقامات خارجی مصوب ۱۳۷۰ هيأت وزیران، هدایای تقدیمی به مقامات جمهوری اسلامی بسته به قیمت و ارزش مادی و معنوی آنها تعیین تکلیف میشوند.
چنانچه ارزش هدایای اعطایی به مقامات از مبلغ مشخصی کمتر باشد آن هدیه به مقام دریافتکننده تعلق میگیرد.
چنانچه ارزش مادی هدیه اعطایی از مبلغ مشخصی بالاتر، اما فاقد ارزش هنری و معنوی خاصی باشد، مقام دریافتکننده میتواند با پرداخت قیمت کارشناسی، آن هدیه را از دولت خریداری کند.
چنانچه هدیه اعطایی دارای ارزش هنری و معنوی باشد (مثل کتب خطی) آن هدیه تحویل دولت میشود تا در موزهها نگهداری شود.
مطابق ماده ۷ آییننامه تبادل هدایا با مقامات
خارجی مصوب ۱۳۷۰ هدایای اعطایی به رئیسجمهوری و هدایایی که از طرف رئیسجمهوری به مقامات همطراز اعطا میشود از شمول این آییننامه مستثنی هستند.
براین اساس، اقدام مرحوم رئیسی در تصرف توپ فوتبال اهدایی رئیس فیفا و اهدای آن به نوهاش برخلاف ادعای دوست ما جناب عبدالرضا داوری هیچگونه ایراد قانونی ندارد و اقدام نوه او نیز اقدامی ارزشمند و در خور تحسين و تقدیر است.
شایسته است که آقای داوری هر چه سریعتر از خانواده مرحوم رئیسی بالاخص نوه ایشان عذرخواهی کند.
بهتر است مواظب کودکان باشیم و موجبات رنجش آنان را فراهم نکنیم.
آن کودک فارغ از اینکه فرزند و نوه چه کسی است رعایت حقوقش واجب است و حال که برای اقدامی انسانی چون فروش توپ و اهدای قیمت آن به مردم مظلوم غزه پیشقدم شده بهتر است با حرفهای ناروا و غیردقیق او را نیازاریم.
بهیاد داشته باشیم که مرحوم اسدالله لاجوردی فرزند مسعود رجوی را از میان دود و آتش و خون نجات داد و تسلیم پدربزرگش کرد، اگرچه آن فرزند بعدا به پدرش ملحق شد و سرنوشت عجیبی داشت!
خدای متعال در آیه ۸ سوره مائده فرمود:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ؛
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، براى خدا به داد برخيزيد [و] به عدالت شهادت دهيد، و البته نبايد دشمنى گروهى شما را بر آن دارد كه عدالت نكنيد. عدالت كنيد كه آن به تقوا نزديكتر است، و از خدا پروا داريد، كه خدا به آنچه انجام مىدهيد آگاه است.»
ثبت دیدگاه