سه‌شنبه, 23 بهمن 1403 Tuesday, 11 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45454 تعداد نوشته های امروز : 3 تعداد دیدگاهها : 2543×
تصمیم مواجهه تهران با ترامپ که مذاکره با آمریکا «غیرشرافتمندانه» لقب گرفت، از کجا نشات گرفت؟
22 بهمن 1403 ساعت: 15:10
شناسه : 300397
2
مذاکره با ترامپ : از «غیرعاقلانه» بودن تا  «غیرشرافتمندانه» بودن

مصاحبه هفته گذشته ترامپ در زمان امضای یادداشت اجرایی ریاست جمهوری آنقدر تند نبود و در آن مصاحبه تکرار می کرد که خواهان گفتگو با ایران است. حتی تاکید داشت که تمایلی به اجرای این دستورات ندارد…

منبع : امتداد
پ
پ

مصاحبه هفته گذشته ترامپ در زمان امضای یادداشت اجرایی ریاست جمهوری آنقدر تند نبود و در آن مصاحبه تکرار می کرد که خواهان گفتگو با ایران است. حتی تاکید داشت که تمایلی به اجرای این دستورات ندارد. اما متن یادداشت همان چیزی بود که پیشتر در دوران پمپئو در دستور کارترامپ قرار داشت. آن روز اول که در سال 97 این شروط را گذاشت، بولتن خوشحال بود که قرار است در سالگرد 40 سالگی انقلاب، همراه با براندازان جشن پیروزی را در تهران بگیرد. اما موفق نشدند. دولت روحانی تحمل کرد تا سیاست فشار حداکثری شکست بخورد و ترامپ رفت.

با این حال سئوال این است که چرا مذاکره با آمریکا غیرشرافتمندانه است؟ پیشتر حتی حسن روحانی مذاکره با ترامپ را «غیرعاقلانه» یاد کرده بود. اما غیرشرافتمندانه نه. این مساله بعد از سخنرانی اخیر محمد باقر قالیباف بیشتر مورد توجه قرار گرفت. تاجایی که حتی برخی کانالهای غیررسمی  از پیام های پشت پرده ترامپ داستان سرایی ها کردند. قالیباف از متن ترامپ گفته بود که خواهان خلع سلاح کامل ایران شده است. در این باره سه دیدگاه به وجود آمد:

1- اولین واکنش این بود که ترامپ متنی برای ایران ارسال کرده و در آن شروط خود را بیان کرده است. این موضوع البته با توضیح مرکز رسانه مجلس شورای اسلامی برطرف شد. این مرکز گفت که ترامپ نامه ای به ایران ننوشت است. این مرکز تاکید کرد که اشاره رئیس مجلس به «یادداشت رئیس جمهور آمریکا» بود. منظور قالیباف بندهای همان یادداشتی بود که ترامپ در شب حضور نتانیاهو در کاخ سفید امضا کرد.

2- روایت دوم این بود که احتمالا ایران و آمریکا در مدت اخیر (همانطور که در برخی از رسانه ها ادعا شده بود) مذاکراتی از طریق ایلان ماسک انجام دادند و در نهایت واکنش اخیر، خروجی همان مذاکرات است.

3 – روایت سوم اما مبتنی بر این است که مجموعه سیستم  بعد از مطالعه یادداشت ترامپ به این تحلیل رسیده است که با این حرفها مذاکره شرافتمندانه نیست. این خط توسط تیم قالیباف و برخی از رسانه ها بعدا دنبال شد اما در سخنرانی اصل اشاره ای به این موضوع نشده بود و همین ابهام را ایجاد می کند.

آیا آنچه ترامپ منتشر کرد، از سوی ایران اینطور تحلیل شد که با این یادداشت «هر نوع مذاکره با امریکا غیرشرافتمندانه» است؟

هنوز نمیشود دقیق نتیجه گیری کرد که چرا مذاکره با ترامپ از موضع «غیرعقلانی بودن» به «غیرشرافتمندانه بودن» تغییر یافت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.