به گزارش «بامردم»، محمد احمدی پور در آیین گشایش کارگاه آموزشی اعضای اداری هیأت های اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا که با حضور استاندار گیلان و دبیر ستاد انتخابات کشور برگزار شد گفت : علاوه بر معتمدان هیات های اجرایی که از میان مردم انتخاب می شوند مدیران آموزش و پرورش، جهادکشاورزی و ثبت احوال به عنوان اعضای اداری هیأت های اجرایی شورا های اسلامی شهر و روستا معتمدین دولت و حاکمیت هستند.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان هیأت های اجرایی را ارکان برگزاری انتخابات عنوان کرد و افزود :این کارگاه آموزشی در راستای تأکیدات استاندار گیلان مبنی بر توانمندسازی مجموعه ی دست اندرکاران برگزاری انتخابات استان است.
رییس ستاد انتخابات گیلان آگاهی کامل هیأت های اجرایی از قوانین انتخابات را یکی از محورهای اصلی این کارگاه آموزشی دانست وافزود: حق الناس بودن رأی مردم ،صیانت از آرای مردم ،قانونی عمل کردن و بی طرفی کامل مجریان انتخابات با آگاهی کامل از قوانین محقق می شود.
محمد احمدی پور وظایف هیئت اجرایی را برگزاری انتخابات و تعیین صلاحیت ها دانست و گفت: اقدام و عمل بر اساس قانون در برگزاری انتخابات با هیأت های اجرایی است .
وی بر لزوم همراهی و همدلی وارتباط خوب هیأت های اجرایی و نظارت با تدبیر فرمانداران و بخشداران تأکید و تصریح کرد: این همکاری در چارچوب قوانین و ضوابط باعث برگزاری انتخاباتی قانونمند و بدون حاشیه می شود.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان به رهنمودها و تذکرات استاندار گیلان در جلسات شورای تأمین استان اظهار داشت: رفتار، گفتار و حضور مجریان انتخابات در ۵ مرحله امنیتی انتخابات تأثیر مستقیم دارد که نیاز به مراقبت دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه این انتخابات پیش رو در حوزه های ملی، استانی، شهرستانی، بخش و روستا انجام می گیرد نیازمند انسجام هرچه بیشتر در مجموعه ی انتخابات استان هستیم.
گفتنی است تعیین تعداد و محل استقرار شعب ثبت نام و اخذ رأی و اعضای شعب ، مسئول صحت برگزاری انتخابات،نظارت برکامل بودن شعب ثبت نام و اخذ رای یک روز قبل از اخذ رای ،استعلام سوابق داوطلبان ، بررسی صلاحیت داوطلبان ،بی طرفی کامل در انجام کلیه وظایف ،دریافت و بررسی شکایت بعد از روز اعلام اگهی نتایج انتخابات ،تمهید مقدمات لازم جهت حضور نمایندگان فرماندار و بخشدار و اعضای شعب ثبت نام و اخذ رای یک ساعت قبل از شروع اخذ رای از مردم از جمله وظایف هیات های اجرایی است.
بمنظور برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر ، هیأت اجرایی شهرستان به ریاست فرماندار و عضویت رئیس اداره ثبت احوال ، رئیس آموزش و پرورش و هشت نفر از معتمدان در محدوده شهرستان تشکیل می شود .
برای تعیین هشت نفر معتمدان هیأت اجرایی ، فرماندار سی نفر از معتمدان اقشار مختلف مردم از کلیه شهرهای محدوده شهرستان را انتخاب و از آنان دعوت به عمل می آورد .
برای برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی روستا ، هیأت اجرایی بخش به ریاست بخشدار و عضویت رئیس اداره ثبت احوال ، رئیس آموزش و پرورش و رئیس جهاد کشاورزی بخش و هفت نفر از معتمدان محدوده بخش تشکیل می شود .
برای تعیین هفت نفر از معتمدان هیأت اجرایی ، بخشدار سی نفر از معتمدان اقشار مختلف مردم از روستاهای محدوده بخش را انتخاب و از آنان دعوت به عمل می آورد .
معتمدان منتخب به دعوت فرماندار و بخشدار ( یا نماینده وی ) ظرف دو روز پس از انتخاب تشکیل جلسه داده ، پس از حضور دو سوم مدعوین ( حداقل بیست نفر ) از بین خود به ترتیب هشت و هفت نفر را به عنوان معتمدان اصلی و پنج نفر را به عنوان معتمدان علی البدل هیأت اجرایی شهرستان و بخش با رأی مخفی و اکثریت نسبی آراء انتخاب می نمایند.
ثبت دیدگاه