در بازه زمانی سالهای (۱۳۹۴-۱۳۷۶) نرخ بیکاری در کشورمان همواره دورقمی و بالای ۱۰% بوده است، بهطوری که طی این ۱۹ سال میانگین نرخ بیکاری در کشور ۱۲% میباشد. در ادبیات اقتصادی بیکاری بالاتر از ۵% غیرطبیعی و بیکاریهای دو رقمی بحران تلقی میشود.
بهطور کلی بیکاری را مشکل مشکلها معرفی میکنند به این ترتیب که وقتی مشکل در یک جامعه زیاد باشد، این مشکلات خود را به شکل بیکاری نشان خواهد داد.
بنابراین وقتی آمار بیکاری در یک جامعه افزایش مییابد به این معنی است که آن جامعه با مشکلات عمدهای دست و پنجه نرم میکند. از این رو میتوان گفت از آنجا که بسیاری از مشکلات در ایران نهادینه شده بیکاری نیز به مرز بحران رسیده و جویندگان کار از اجبار در این شرایط قرار گرفتهاند نه اینکه خودخواسته بیکار شده باشند.
با اطلاعاتی که در اختیار داریم اکنون نرخ بیکاری رسمی کشورمان شش میلیون نفر است و غیررسمی تقریبا 11 میلیون بیکار درجامعه داریم.
یکی از دلایل کاهش محبوبیت روحانی را میتوان رشد فزاینده مشکلات اقتصادی ایران و عملکرد اقتصادی ضعیف دولت در کنار پاسخگو نبودن در برابر آن عنوان کرد به طوری که وعده انتخاباتی حل ۱۰۰ روزه مشکلات در سال ۹۲ نیز پس از گذشت 5 سال به کتمان آن در نشست خبری اخیر رئیس جمهور ختم شد.
در تازهترین آمارهای نرخ بیکاری در کشور، هشت استان در فصل پاییز نرخ بیکاری تک رقمی را تجربه کردند.
استانهایی همچون هرمزگان «7.5درصد»، سمنان «8.3درصد»، مرکزی«8.5درصد»، خراسان شمالی«8.7درصد» ، خراسان رضوی«8.8درصد» ، اردبیل«9.2درصد» ، ایلام«9.6درصد» ، زنجان«9.6درصد» دارای این نرخ بیکاری تکرقمی بودهاند.
26 درصد از جوانان در بهار بیکار بودهاند
بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از این است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 95) 1.1 درصد و نسبت به فصل قبل (زمستان 95)، 1.7 درصد افزایش داشته است. بر اساس این گزارش، بررسی نرخ بیکاری افراد 10 ساله و بیشتر در این فصل نشان میدهد که 12.6 درصد از جمعیت فعال کشور (جمعیت شاغل و بیکار) فاقد شغل بوده و در جرگه بیکاران محسوب شدهاند. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص بیکاری نسبت به کل سال 95 0.2 درصد، نسبت به شاخص بیکاری فصل بهار 95، 0.4 درصد و نسبت به شاخص بیکاری در فصل زمستان 95، 0.1 درصد افزایش داشته است.
نرخ بیکاری تابستان به 11.7 درصد کاهش یافت
نرخ بیکاری فصل تابستان سال جاری، معادل 11.7درصد اعلام شده که نسبت به بهار امسال 0.9درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد کاهش یافته است؛ در فصل گذشته در حالی نرخ بیکاری کاهش یافته که همزمان نرخ مشارکت اقتصادی افزایشی بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان میدهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 96)، یک درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار 96) 0.9درصد کاهش داشته است.
در تابستان 96، بالغ بر 41درصد جمعیت 10ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند.
بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان میدهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 1395)، حدود 0.6درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار 96)، 0.4درصد افزایش داشته است.
در این میان، نرخ بیکاری جوانان 15-29 ساله نیز حاکی از آن است که 24.4درصد از جمعیت فعال 15-29 ساله بیکار بودهاند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
نرخ بیکاری پاییز 11.9درصد اعلام شد
در پاییز امسال 40.1درصد جمعیت 10ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند؛ بر این اساس، نرخ بیکاری 11.9درصد اعلام شد.
نتایج طرح آمارگیری نیرویکار پاییز 96 حاکی از آن است که نرخ بیکاری افراد 10ساله و بیشتر نشان میدهد که 11.9درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان میدهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز95)، 0.4درصد کاهش و نسبت به فصل گذشته (تابستان 96) 0.2درصد افزایش داشته است.
در پاییز 96، 40.1درصد جمعیت 10ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان میدهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 95)، 1.2درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته (تابستان96)، 0.9درصد کاهش داشته است.
طبق گزارش جدید مرکز آمار ایران، استانهای چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و خوزستان در تابستان سال 96 بالاترین نرخ بیکاری را به میزان 18.3 درصد، 18 درصد و 14.9 درصد داشته اند.
استانهای گیلان با 9.2 درصد، مرکزی با 8.2 درصد و سمنان با 7.1 درصد هم کمترین نرخ بیکاری را دارند.
ثبت دیدگاه