حسین چراغی در حاشیه در بازدید مسئولان بنادر ایران و جمهوری آذربایجان از بندر آستارا در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بندر آستارا از مهم ترین بنادر شمال کشور است و صادرات کالا از آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 57 درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: نزدیکی بندر آستارا به کشورهای آسیای میانه از مزایای این واحد بندری است و با ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک ایران و جمهوری آذربایجان با سرمایه گذاری بخش خصوصی، می توان تحول بزرگی در توسعه اقتصادی دو کشور ایجاد کرد.
به گفته چراغی، افزایش حجم حمل و نقل از برنامه های مسئولان بنادر ایران و جمهوری آذربایجان است و سالانه بیش از 40 هزار نفر با هدف زیارت و تفریح، از جمهوری آذربایجان به ایران سفر می کنند و این ظرفیت برای رونق سفرهای دریایی قابل استفاده است.
وی گفت: تا اوایل سال آینده خط مسافربری دریایی باکو به انزلی و باکو به آستارا ایجاد خواهد شد و در این رابطه، در بندر انزلی با مشارکت بخش خصوصی سالن مسافری ساخته شده و مسافربری دریایی با ساخت کشتی ها محقق خواهد شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان افزود: رونق گردشگری دریایی بستر توسعه اقتصادی است و امیدواریم مسئولان بنادر جمهوری آذربایجان نیز با مسافربری دریایی موافقت کنند.
بندر چند منظوره آستارا با 60 هکتار وسعت برای تخلیه و بارگیری کشتی های 2 هزار و 500 تنی پیش بینی و طراحی شده و بعد از تکمیل، یک میلیون و 500 هزار تن از ظرفیت آن با یک اسکله اختصاصی به تخلیه و بارگیری سوخت و مواد نفتی و 2 میلیون تن به تخلیه و بارگیری سایر کالاها اختصاص خواهد یافت و این بندر ظرفیت پذیرش همزمان پنج کشتی در پنج اسکله اختصاصی را دارد.
مسئولان بنادر ایران و جمهوری آذربایجان عصر دیروز (یکشنبه) از بندر آستارا بازدید کردند.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
ثبت دیدگاه