به گزارش بهداشت نیوز، یکی از ترکیبات موجود در زعفران، سافرانال است که خواص ضدافسردگی دارد. این مولکول ترشح سروتونین را که هورمون شادی است، افزایش میدهد و میتواند علائم افسردگی خفیف مانند تغییرات خلقی در پاییز را بهبود دهد. سافرانال همچنین عملکرد شناختی را نیز تقویت میکند و بر حافظه و تسهیل قدرت یادگیری موثر است. البته نقش تسکیندهنده سیستم عصبی مرکزی و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز دارد.
بهطور کلی، ترکیباتی بهنام آلکالوئیدها در زعفران عامل احساس نشاط، شادی و سرزندگی است. این ترکیبات بر عدمتعادل هورمونی تاثیر میگذارند و میتوانند مانع از ریزهخوریهای عصبی ناشی از اضطراب و استرس شوند. بنابراین، در شرایط مشغلههای فراوان و کار بسیار که موجب خستگی جسمی و روانی میشود، مصرف زعفران توصیه میشود. برای این منظور میتوان کمی زعفران را در شیر یا آب همراه مقداری عسل میل کرد. افزودن زعفران به شیربرنج نیز انتخاب خوبی است زیرا زمینهساز تولید تریپتوفان؛ پیشنیاز هورمون شادیآور سروتونین خواهد بود.
همچنین، زعفران برای مقابله با احساس ضعف و بیماریهای شایع فصول سرد مفید است. تحریک سیستم ایمنی یکی از خواص این ادویه است که بهخصوص در جلوگیری از سرماخوردگی، سرفه و آنفلوانزا نقش دارد. مصرف زعفران توسط ورزشکاران هم به افزایش انرژی و تقویت قدرت بازیابی بدن کمک میکند. خاصیت تسکیندهنده زعفران نیز باعث شده تا این ادویه در دوران قاعدگی توصیه شود.
ثبت دیدگاه