×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 4 خبر

123 8 - بیماری دیستمپر سگ چیست؟ -

سگ حیوان با وفا و دوست داشتنی است که امروزه افراد زیادی این حیوان را در خانه نگه داری کرده و همانند عضوی از خانواده از سگ مراقبت می‌کنند، نکته‌ای که در مراقبت از سگ باید به آن توجه ویژه‌ای داشت، سلامتی و بهداشت حیوان است چرا که بسیاری از بیماری ها بین انسان و حیوان مشترک بوده و در برخی موارد این بیماری ها کشنده و بسیار خطرناک خواهد بود.

بیماری دیستمپر سگ بعد از هاری دومین بیماری خطرناک و کشنده در سگ ها محسوب می‌شود که به طور مستقیم بر سیستم عصبی، ریه ها و روده‌های حیوان تاثیرات مخربی بر جای خواهد گذاشت.

(برای درمان بیماری دیستمپر سگ و دریافت مشاوره تخصصی، می توانید به سایت بیمارستان دامپزشکی دکتر تقی پور مراجعه کنید.)

برخی از صاحبان سگ ها نسبت به این بیماری اطلاعات زیادی نداشته و تصور می‌کنند این ویروس فقط از ادرار و مدفوع سگ قابل انتقال به سگ دیگری است اما باید بدانید در محیط‌هایی که چندین سگ با هم در حال بازی هستند و تماس مستقیم با یکدیگر دارند، این بیماری انتقال می‌یابد، زیرا بر اثر تنفس سگ بیمار، ویروس در هوا پخش شده و فقط در محیط‌هایی که دمای بالایی دارند ویروس از بین می‌رود.

دیستمپر در محیط‌های سرد تا چندین هفته باقی می‌ماند و از بین نمی‌رود، پس توصیه می‌شود زمانی که سگ را برای بازی با سگ های دیگر به پارک و محیط باز می‌برید، به بیماری‌هایی که به سادگی انتقال می‌یابد توجه کنید، چراکه بسیاری از ویروس‌های کشنده به راحتی از سگ بیمار به دیگری قابل انتقال بوده و سلامت حیوان خانگی شما را به خطر می‌اندازد.

133 - بیماری دیستمپر سگ چیست؟ -

علائم دیستمپر سگ

دیستمپر سگ از راه تنفس سگ وارد بدن شده و پس از رشد در تمام نقاط بدن پخش می‌شود و سبب افزایش دمای بدن سگ خواهد شد و در ادامه به ریه، روده، بینی و چشم‌ها آسیب وارد می‌کند. باکتری‌ها و عفونت‌ها در محل‌های آسیب دیده رشد کرده و سیستم دفاعی بدن را مختل می‌کند.

نداشتن اشتها، پر بودن بینی از ترشح، اسهال، ریزش ترشحات از چشم و ذات الریه از علائم دیستمپر سگ بوده، همچنین پخش شدن ویروس به کف پای سگ موجب ضخیم شدن و ایجاد پوسته پوسته در بالشتک‌های کف پا می‌شود.

به طور معمول علائم دیستمپر سگ از جمله تب، ۳ تا ۷ روز بعد از ابتلا رخ می‌دهد و به مرور زمان حیوان را با مشکل مواجه می‌کند؛ اما بسیاری از صاحبان حیوانات خانگی، تب کردن سگ را امری مهم تلقی نکرده و از اثرات دمای هوا می‌پندارند. این بی توجهی باعث می‌شود تا بیماری در بدن سگ پیشرفت کرده و به سیستم عصبی آسیب وارد کند.

در این صورت علائمی چون گرفتگی عضلات، فلج شدن کامل یا بخشی از بدن، تشنج‌های شدید، افسردگی سگ، عدم هماهنگی عضلات بدن و از دست دادن توانایی ذهنی را به همراه دارد.

وجود این علائم بسیار نگران کننده بوده و در بسیاری از موارد مرگ حیوان را در پی دارد، همچنین در صورتی که سگ بیمار تحت نظر دامپزشک دوره بیماری را طی کند و زنده بماند، برای همیشه سیستم عصبی خود را از دست می‌دهند که این امر هم برای حیوان و هم صاحبان حیوانات دردآور و ناراحت کننده است.

انتقال ویروس دیستمپر به انسان

بهتر است بدانید نزدیک به نیمی از بیماری‌های حیوانات با انسان‌ها مشترک بوده و قابل سرایت است، حال این بیماری خطرناک اگر در دو جهش ژنتیکی ساده بر یکی از پروتئین‌های سطحی ویروس صورت گیرد، می‌تواند انسان را درگیر این بیماری کرده و انتقال ویروس دیستمپر به انسان او را با مشکلات خطرناکی رو به رو می‌کند.

توصیه می‌شود با مشاهده‌ی علائم این بیماری، سگ را به بیمارستان دامپزشکی برده تا درمان زیر نظر دامپزشک انجام شود، همچنین سگی که به این بیماری مبتلا شده را باید از دیگران دور کرده و برای مدتی در قرنطینه زندگی کند.

در ضمن محیط زندگی سگ هم می‌تواند آلوده باشد و ویروس را در هوا پخش کند، بهترین راه حل برای این مسئله ضدعفونی کردن محیط با مواد ضدعفونی کننده است.

کیت دیستمپر چیست؟

همان طور که گفته شد تشخیص و فرآیند مراقبت هرچه زودتر انجام شود درصد بهبودی بیماری بالاتر رفته و از پیشرفت ویروس جلوگیری خواهد شد، کیت دیستمپر در مدت زمان کوتاهی مثبت یا منفی بودن بیماری را نشان می‌دهد.

خطوط آزمایش و کنترل آن با دو خط C و T نمایش داده می‌شود که قبل از شروع آزمایش عاری از خط و خطوط بوده و بعد از آزمایش یک نوار رنگی در بالای کیت ظاهر می‌گردد که معتبر بودن آزمایش را نشان می‌دهد.

وجود یک خط یا یک باند در بالای کیت یا همان پنجره نتیجه نشان از منفی بودن آزمایش دارد ولی اگر هر دو خط C و T در پنجره نتیجه مشاهده گردد بدان معنی است که نتیجه مثبت بوده و سگ به این بیماری مبتلا شده، هرچند کیفیت تشخیص کیت دیستمپر و میزان دقت آن بالا بوده اما در مواردی هم ممکن است نتیجه نادرست نمایش داده شود و یا آزمایش به‌درستی صورت نگرفته باشد. به همین خاطر توصیه می‌شود از این کیت در آزمایشگاه بیمارستان دامپزشکی استفاده شود تا صحت آن توسط متخصص آزمایشگاه بررسی گردد.

 

منبع:

https://taghipourhospital.com/دیستمپر-سگ/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.