رکود اقتصادی بهخصوص در مقیاس کلان، چالشی است که ناگهان پدید نمیآید، بلکه داستانی تلخ با شخصیتهای اثرگذار و متفاوت است که طی یک بازه زمانی طولانی بنابه دلایل مختلفی رخ میدهد. با توجه به آنچه که سازوکار اقتصادی جهان امروز ما را شکل میدهد، نمیتوان بروز یک چالش مانند رکود اقتصادی را بیارتباط با سایر حوزهها دانست؛ بدین معنی که این چالش میتواند در تمام عرصهها نمود پیدا کند و سبب افول پویایی اقتصادی در صنعت، هنر، سطح جامعه و سایر لایههای زندگی انسانی شود. اما پرسش اساسی اینجاست که ما چگونه میتوانیم از چنین شرایطی که اقتصاد با بحران دست به گریبان است رهایی یابیم؟
اگر در حوزه صنعت بهعنوان صنعتگر یا کارفرما فعال هستید یا در حال حاضر دانشجویید و قصد دارید تا در آیندهای نزدیک وارد بازار کار در شریط اقتصادی نامطلوب کنونی شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
رکود اقتصادی؛ تعریفی ساده از مسالهای پیچیده
پیش از بررسی علل این موضوع و بهخصوص بروز این مشکل در صنعت، بهتر است که تعریفی از آن ارائه دهیم.
بهبیان ساده، رخدادن شرایطی که در آن فعالیتهای اقتصادی برای چندین ماه متوقف یا با کاهش مواجه شود و تاثیرات منفی بر سایر حوزهها بگذارد، شرایط رکود اقتصادی نام دارد. رکود سبب توقف رشد اقتصادی میشود، در چنین شرایطی تولید کاهش پیدا میکند، چراکه توان خرید کالاهای موجود در بازار وجود ندارد. بنابراین، تعدیل نیروی کار در صنایع مختلف آغاز و مشکلات دیگر ناشی از خلا رشد اقتصادی مانند کاهش بکارگیری نیروی متخصص و کیفیت خدمات، به دیگر مشکلات اضافه میشوند.
رکود اقتصادی براثر چه عواملی رخ میدهد؟
رکود و بحران در اقتصاد میتوانند بر اثر عوامل متعددی ایجاد شوند، عواملی که علاوه بر اقتصاد ریشههای سیاسی و اجتماعی هم دارند. از سوی دیگر، علتهای ناشی از تغییرات در اقتصاد بین المللی مانند کاهش قیمت نفت، مواد اولیه و فلزات نیز میتوانند اثر مستقیم بر رکود اقتصادی داشته باشند. همچنین، تحریمها نیز از مهمترین علل بروز شرایط رکود هستند. در مورد ایران، این تحریمها باعث کاهش قیمت کالاها و مواد صادراتی نظیر نفت، پتروشیمی، فولاد و … شدند که به کاهش چشمگیر درآمدهای دولت منجر شد. همین کافی بود تا تحریمها، بنزین در آتش رکود بریزند و این شرایط روزبهروز وخیمتر شود.
پیرو همین ناملایمات اقتصادی، پرسش مهم این است که راه حل صنعتگران، کارفرمایان و اهالی این حوزه برای بقا در چنین شرایطی چیست؟ آیا باید چشمانتظار بهثمر رسیدن تلاش دیپلماتها و گشایش در زمانی نامعلوم باشند یا اینکه نور امیدی از طریق یادگیری، ارتقا مهارتهای فردی و شرکت در دوره های آموزشی وجود دارد؟ پاسخ این پرسش حیاتی به همراه معرفی یک گروه از متخصصان معتبر، در ادامه این مطلب وجود دارد.
ارتقا مهارتهای فردی، راهی برای بقا در رکود اقتصادی
صنعت امروز که با گستره وسیعی از چالشها روبهرو است، پیشاز هر چیز، نیازمند مهارتهای نیروی انسانی متخصص است. افرادی که با داشتن همزمان چند مهارت، بتوانند در عین ارزشآفرینی و ایجاد ارزش افزوده برای سازمان، در راستای بهبود شرایط شغلی خود نیز قدم بردارند.
تجربه نشان داده است که سازمانها حضور افرادی که دید وسیعی از شغل و حوزه فعالیت خود دارند را در کنار خود ترجیح میدهند و برای آنها ارزش زیادی قائل هستند، چراکه در شرایط رکود اقتصادی، حضور یک نیروی متخصص با چند مهارت، علاوهبر ایجاد ارزش مالی برای خود و سازمان، میتواند باعث ارتقای دیگر افراد مجموعه شود. همچنین، لازم به توضیح است که روند پیشرفت صنایع در سطح جهان حاکی از این است که بهروز رسانی مهارتهای گذشته و فراگیری مهارتهای جدید، یک پیشنیاز اساسی برای رشد و خارج شدن از دایره امنی است که بهدلیل رکود، هر لحظه در خطر فروپاشی قرار دارد.
توسعه مهارتهای فردی و کسب درآمد در بحرانهای مالی
اگر تصمیم دارید تا در شرایط بحرانی اقتصاد، به یک فرد کلیدی در جایگاه شغلی خود تبدیل شوید و بهواسطه توسعه مهارتهای فردیتان درآمد بیشتری کسب کنید، نکاتی که در ادامه مطرح شدهاند در نظر داشته باشید.
مطالعات تخصصی خود را افزایش دهید
شما میتوانید با مطالعه و افزایش آگاهی، شخصیت خود را از زوایای مختلف بشناسید و مهارتهای خود را توسعه دهید. داشتن چندین مهارت در راستای شغل و فعالیت حرفهای شما، باعث افزایش تعامل با سایر همکاران و در نهایت، به افزایش و توسعه تولید منجر میشود.
یکی از خلاهایی که در دانشگاههای کشور حس میشود، یادگیری ناکافی درباره مهارتهای رشته تحصیلی افراد است. با توجه به این شرایط، افرادی میتوانند از رکود اقتصادی و شرایط بحرانی حاکم بر بازار کار رهایی یابند که با پرورش چندین مهارت، به یکی از سرمایههای انسانی سازمان خود بدل شده و نقش موثری در بهبود کیفیت کالا و خدمات آن ایفا کنند.
با افراد متخصص و آکاه در ارتباط باشید
بسیاری بر این باورند که افراد و اطرافیان شما، تاثیر مستقیمی بر جهش مالی و توسعه فردیتان دارند. اگر تصمیم دارید که در شرایط رکود اقتصادی همچنان با افزایش دانش و مهارت، ارتقای شغلی را تجربه کنید و درآمد بهتری داشته باشید، انتخاب یک مرجع مناسب برای راهنمایی و ارائه خدمات آموزشی استاندارد در کنارتان، تاثیر چشمگیری در میزان پیشرفت شما خواهد داشت. برای این منظور، میتوانید از تجربه و دانش گروه آموزشی پارس پژوهان استفاده کنید. این گروه آموزشی هدف خود را ارائه خدمات آموزشی و مشاوره، برای بازارهای داخلی و خارجی بهمنظور تسهیل و تسریع فرآیندهای تبدیل آموختهها به مهارت عنوان کرده است و به دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی و صنعتگران خدمات مشاوره را به صورت تخصصی و توسط فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر کشوری ارائه میدهد.
سخن پایانی
در ابتدای این مطلب عنوان شد که رکود اقتصادی، داستانی تلخ با شخصیتهای اثرگذار و متفاوت است که طی یک بازه زمانی طولانی بنابه دلایل مختلفی رخ میدهد، اما هیچ یک از این شخصیتها به اندازه خود شما در تاثیرپذیری از این شرایط موثر نیستند. تصمیم به یادگیری مهارت تخصصی یک انتخاب کاملا فردی است که ثمره آن در همکاری تجلی پیدا میکند.
هماکنون میتوانید در تماس با کارشناسان گروه آموزشی پارس پژوهان و یا مراجعه به صفحه اینستاگرام این مجموعه به آدرس https://instagram.com/parspajouhaan_co ، از خدمات تخصصی آن آگاه شده و برای افزایش مهارتهای خود تصمیمی آگاهانه اتخاذ کنید.
ثبت دیدگاه