پسته کله قوچی
سته کله قوچی نسبت به پسته اکبری، کوتاهتر و کمی گردتر است. ظاهر گرد و درشت پسته کله قوچی تا حدی آن را شبیه پسته فندقی میکند اما این نوع پسته اندازهی درشتتر و وزن بیشتری نسبت به پسته فندقی دارد.
همانطور که گفتیم پسته کله قوچی اونس پایینتری دارد و به همین خاطر در یک کیلو پسته، تعداد کمتری از آن وجود خواهد داشت. این پسته به خاطر مغز درشتی که دارد شناخته شده است و البته این درشت بودنش باعث شده مورد توجه مردمان خوش اشتهای یونان، آلمان و همچنین اعراب قرار گیرد..
پسته کله قوچی برای اولین بار در شهرستان رفسنجان و توسط فردی به نام حاج علی شریفی معرفی شد و به همین خاطر این پسته به پسته شریفی نیز شهرت دارد. اما علت نامگذاری آن با عنوان کله قوچی به خاطر درشت بودن مغز این پسته و شباهت آن با کلهی قوچ است. همین الان میتوانید برگهی دیگری در مرورگر خود باز کنید و به دنبال عکسهای قوچ هم بگردید! پسته کله قوچی دارای پوستهی خارجی استخوانی مایل به کرم است و مغز آن نیز با پوستهی نازکی به رنگ قرمز تیره پوشیده شده است.
پسته کوهی
مصرف پسته کوهی ترک لب را معالجه و از شب کوری پیشگیری میکند.
از دیگر خواصاین گیاه در طب سنتی استفاده از آن برای از بین بردن ماهگرفتگی پوست بدن و لکه بسیار مفید است و استفاده از روغن پسته کوهی بهترین درمان است.
پسته کوهی به درمان تکرر ادرار و قطره قطره آمدن آن کمک میکند.
روغن و میوه پسته وحشی پاک کننده اخلاط سینه و ریه می باشند.
تقویت دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص پسته کوهی میباشد. مصرف مداوم پسته کوهی در دفع کرمهای روده و معده موثر است و از بیماریهای مربوط به سیستم گوارشی نیز جلوگیری میکند. به هضم بهتر غذا کمک میکند و اشتها آور است.
پسته کوهی یا بنه، پسته مخصوصی است که در برخی نواحی کشورمان دیده میشود. میوه پسته کوهی به صورت سفت است، مغز آن روغنی است و به صورت تخمه مصرف میشود با این تفاوت که پوسته سخت آن باعث آسیب به دندان میشود. پوسته بیرونی این میوه، در جوانی سبز رنگ و قسمتی از آن قرمز رنگ است و به صورت نیمه رسیده در اردیبهشت ماه برداشت میشود. لازم به توضیح است از درختان پسته کوهی نوعی صمغ طبیعی که به سقز معروف است، ترشح میشود که حاوی مواد و ترکیبات مفید فراوانی بوده و خواص درمانی بسیاری دارد.
پسته وحشی
میوه پسته وحشی در مناطق کوهستانی بخصوص در کردستان “قزوان” نامیده می شود، از پسته وحشی به عنوان طعم دهنده در دوغ، کره و ترشی استفاده می شود.
صمغ این نوع درخت در گویش کردی “بنشت” خوانده می شود که به دلیل ملین قوی که دارد به عنوان مصرف دارویی برای درمان یبوست و اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد.
در بانه رویش درخت پسته همراه با درخت بلوط به شکل درهم آمیخته دیده می شود و همچنین میوه این درختان هم زمان با میوه خرما می رسد.
ثبت دیدگاه