ارزها به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای مالی در جهان، برای تجارت، سرمایهگذاری و تعاملات بین المللی استفاده میشوند. در این مقاله، به بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت ارز و تاثیر آن بر اقتصاد کشورها پرداخته میشود.
تغییر قیمت ارز های جهانی و تاثیر آن بر اقتصاد کشورها
تغییرات قیمت ارزهای جهانی، تاثیر بسزایی در اقتصاد کشورها دارد. با افزایش قیمت ارز، صادرات کشورها به دلار قویتر و رقابتپذیرتر میشود و در عین حال، واردات کالا و خدمات به قیمت گرانتر میشود. با کاهش قیمت ارز، صادرات کشور ضعیفتر و رقابتناپذیرتر میشود و در عین حال، واردات به قیمت ارزانتر صورت میگیرد. بنابراین، تغییرات قیمت ارزها میتواند تاثیر بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد کشورها داشته باشد.
عوامل کاهش قیمت ارز
در واقع آنچه به طور عمومی و مستمر دلار را بالا میبرد همان عاملی است که دلار را در بلندمدت مدیریت میکند و طبعا هر پدیدهای که در بلندمدت عمل کند، در میانمدت و کوتاه مدت خود را به اشکال متفاوت نشان میدهد؛ یعنی اینگونه نیست که عوامل کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت به طور جداگانه از یکدیگر عمل کنند. در واقع این عوامل به طور مشخص روی بدنه اقتصاد کشور اثر میگذارند و قیمت ارز را تغییر میدهند. اما در کل عوامل کاهش قیمت ارز عبارتند از:
کاهش تقاضا برای ارز: در صورت کاهش تقاضا برای یک ارز، قیمت آن نیز کاهش پیدا میکند.
افزایش عرضه ارز: در صورت افزایش عرضه ارز، قیمت آن کاهش پیدا میکند.
کاهش نرخ بهره: در صورت کاهش نرخ بهره، سرمایهگذاران از سرمایهگذاری در ارز جلوگیری میکنند و قیمت آن کاهش پیدا میکند.
عوامل افزایش قیمت ارز
حال که با عوامل کاهش قیمت ارز های جهانی آشنا شدید، بهتر می دانیم تا در ادامه به عوامل افزایش آن ها نیز اشاره ای را داشته باشیم. وقتی وضعیت صادرات خوب میشود، دولت تحریمها را دور میزند و از طریقی نفت خود را فروخته و منابع ارزی را به کشور وارد میکند، فشار کسری بودجه و بالارفتن نقدینگی، تورم و غیره کم اثر میشود یعنی بخش قابل توجهی از این اثر کاهش مییابد.
به همین دلیل است که میبینیم در بعضی از ماهها قیمت دلار افزایش پیدا میکند و در برخی از ماهها خیر! ولی واقعیت این است که به هر شکلی هم که بتوانیم در نظام بینالمللی صادرات بالایی داشته باشیم همچنان این عوامل بنیادی که به آنها اشاره کردم فشار روی قیمت دلار ایجاد خواهد کرد. موارد زیر تعدادی از عوامل دیگر افزایش قیمت ارز محسوب می شوند.
افزایش تقاضا برای ارز: در صورت افزایش تقاضا برای یک ارز، قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند.
کاهش عرضه ارز: در صورت کاهش عرضه ارز، قیمت آن افزایش پیدا میکند.
افزایش نرخ بهره: در صورت افزایش نرخ بهره، سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در ارز تمایل دارند و قیمت آن افزایش پیدا میکند.
تاثیر تحریم ها بر روی قیمت ارز در ایران
تحریم ها به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت ارز در ایران، باعث کاهش عرضه ارز و افزایش تقاضا برای آن میشوند. در نتیجه، قیمت ارز در بازار آزاد و رسمی در ایران افزایش پیدا میکند. همچنین، تحریم ها میتوانند باعث کاهش صادرات و افزایش واردات شوند که در نتیجه، تاثیر بر قیمت ارز دارند.
نحوه ثابت نگه داشتن ارزش سرمایه در هنگام کاهش قیمت ارز
برای ثابت نگه داشتن ارزش سرمایه در هنگام کاهش قیمت ارز، میتوان از روشهایی مانند سرمایهگذاری در سهام، طلا، ملک و سایر داراییهای غیرارزی استفاده کرد. همچنین، میتوان با استفاده از روشهای مدیریت ریسک، مانند استفاده از قراردادهای آتی و گزینههای فارکس، ریسک سرمایهگذاری را کاهش داد و به ثبات ارزش سرمایه خود دست یافت.
مجموعه رایکا فارکس یکیاز معتبرترین مجموعه های ایران در بازار فارکس است که در حال حاضر با ارائه سیگنال رایگان فارکس و آموزش فارکس میتواند برای حفظ و افزایش سرمایه، به شما کمک کند پیشنهاد میکنیم که جهت مشاوره رایگان با تیم پشتیبانی این مجموعه ارتباط برقرا کنید و از خدمات رایگان این مجموعه استفاده کنید. شما با استفاده از خدمات سایت رایکا فارکس میتوانید کمتر از ۱۰ روز به درامد دلاری از فارکس برسید.
سخن نهایی درباره قیمت ارز
تغییرات قیمت ارزها میتواند تاثیر بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد کشورها داشته باشد. عوامل کاهش و افزایش قیمت ارز، تاثیر بسزایی در قیمت آن دارند. تحریم ها میتوانند باعث کاهش عرضه ارز و افزایش تقاضا برای آن شوند که در نتیجه، تاثیر بر قیمت ارز دارند. برای ثابت نگه داشتن ارزش سرمایه در هنگام کاهش قیمت ارز، میتوان از روشهای مختلف استفاده کرد.
https://baamardom.ir/?p=249663