در سطح جهان، جف بزوس سومین فرد ثروتمند است که ثروت او بر ثروت بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت و سرمایه گذار افسانه ای وارن بافت، سایه افکنده است. از آوریل ۲۰۲۳، شاخص میلیاردرهای بلومبرگ دارایی خالص او را ۱۲۷ میلیارد دلار ذکر کرده است. جف بزوس موسس، مدیر ارشد اجرایی سابق (مدیر عامل) و اکنون رئیس اجرایی شرکت جهانی تجارت الکترونیک آمازون است. این شرکت ۶.۵ درصد از کل خرده فروشی ایالات متحده و ۴۴.۹ درصد از هزینه های خرده فروشی دیجیتال را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است. از آنجایی که دیجیتالی شدن و انقلاب محاسبات ابری رفتار انسان را تغییر میدهد، پیش بینی میشود خدمات وب آمازون (AWS) بالاتر رود.
جف بزوس که توسط یک مادر نوجوان و ناپدری مهاجر کوبایی بزرگ شده است، یک بار به معلمان مدرسه خود گفت: “آینده بشر در این سیاره نیست.” رئیس جف بزوس از استعفای او از شغل ثابت خود به عنوان مدیر اجرایی صندوق تامینی با D. E. Shaw & Co برای راه اندازی آمازون در سال ۱۹۹۴ جلوگیری کرد. جف بزوس در رشته علوم کامپیوتر و مهندسی برق از دانشگاه پرینستون فارغ التحصیل شد. او پس از فارغ التحصیلی، پیشنهادات اینتل و آزمایشگاه بل را برای پیوستن به استارتاپی به نام فیتل رد کرد. او به راهاندازی یک شرکت خدمات خبری از طریق فکس با هالسی ماینور، موسس CNET کمک کرد،که شکست خورد و باعث شد بزوس جوانترین معاون ارشد در صندوق تامینی به نام D. E. Shaw شود. بزوس از رشد سالانه ۲۳۰۰ درصدی اینترنت در سال ۱۹۹۴ مسحور شد و ایده او برای آمازون متولد شد.
جف بزوس و شرکت آمازون
Amazon.com، یک پلتفرم برای فروش کتاب است، با سرمایه گذاری ۱۰۰۰۰ دلاری او از یک گاراژ بیرون آمد. جف بزوس، همسرش و دو برنامه نویس بیشتر جلسات را در محله بارنز و نوبل برگزار کردند. پس از راه اندازی در ژوئیه ۱۹۹۵، آمازون در هر ایالت ایالات متحده و ۴۵ کشور کتاب فروخت. بزوس تلاش کرد تا با تخمین ۷۴ میلیون دلار فروش تا سال ۲۰۰۰، سرمایه خود را افزایش دهد که بسیار کمتر از واقعیت است: فروش ۱.۶۴ میلیارد دلاری فقط در سال ۱۹۹۹! در ژوئن ۱۹۹۶، آمازون ۸ میلیون دلار دیگر را در سری A از شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر Kleiner Perkins جمع آوری کرد. آمازون در می ۱۹۹۷ عمومی شد و یکی از معدود استارتاپهایی بود که از رکود دات کام جان سالم به در برد.
فروش سالانه از ۵۱۱۰۰۰ دلار در سال ۱۹۹۵ به بیش از ۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۱ افزایش یافت. قیمت سهام آمازون نشان دهنده رشد خارق العاده آن است. سهام از ژانویه ۲۰۱۶ تا ژانویه ۲۰۲۱ حدود ۴۵۰ درصد افزایش یافت و تنها از ژانویه ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ ۶۰ درصد افزایش یافت. جف بزوس تا سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲.۷ درصد از سهام آمازون را در اختیار داشت. اعلام مجمع سالانه ۲۰۲۲ شرکت نشان داد که بزوس بیش از ۶۴.۵ میلیون سهم دارد.
جف بزوس در سرمایه گذاری های سنتی مانند املاک و مستغلات دارایی نیز فعالیتهایی دارد. مزرعه ۱۶۵۰۰۰ هکتاری ذرت او در تگزاس به عنوان پایگاه عملیات شرکت هوافضای او، Blue Origin، خریداری شد و به عنوان محل آزمایش موشک نیو شپرد زیر مداری با فرود عمودی، سرنشین دار عمل می کند. خانه های او شامل دارایی های چند میلیون دلاری در سواحل شرقی و غربی در بورلی هیلز و منهتن است. گزارش شده است که حضور جف بزوس در نیویورک ارزش املاک برج قرن را افزایش داده است و فضا بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار در هر فوت مربع فروخته می شود. او همچنین دارای یک ملک کنار دریاچه در ایالت واشنگتن است که برای افزایش فضای زندگی به ۳۰۰۰۰ فوت مربع ۲۸ میلیون دلار هزینه کرد.
در سال ۲۰۱۲، آمازون ساختمان دفتر مرکزی اتحادیه دریاچه جنوبی خود در سیاتل را به قیمت ۱.۵ میلیارد دلار خریداری کرد و آن را به یکی از بزرگترین مالکان املاک تجاری تبدیل کرد. آمازون نزدیک به دوازده ساختمان، تقریباً ۲ میلیون فوت مربع فضای اداری و تقریباً ۱۰۰۰۰۰ فوت مربع فضای خرده فروشی را در اختیار گرفت. در آگوست ۲۰۱۷، سیاتل تایمز گزارش داد که آمازون به اندازه مجموع ۴۰ کارفرمای بزرگ منطقه، فضای اداری در ۸.۱ میلیون فوت مربع دارد.
امور خیریه
جف بزوس که یک کارآفرین خَیر است مبالغ قابل توجهی را در کمکهای خیریه سرمایه گذاری کرده است. بزوس علاوه بر تأمین مالی چندین پروژه آموزشی توسط بنیاد خانواده بزوس، کمک های خیریه چند میلیون دلاری به موزه تاریخ و صنعت سیاتل و دانشگاه پرینستون دانشگاه پرینستون کرده است.
اگر کسی هرگز شکست نخورده باشد نمی تواند واقعاً یک فرد موفق باشد. اگر برای الهام گرفتن از داستان زندگی بزرگترین کارآفرینان جهان به دنبال یک سایت مرجع میگردید پیشنهاد ما وب سایت دانشگاه کسبوکار است. وب سایت دانشگاه کسبوکار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش میدهد. دانشگاه کسبوکار سالها تجربه خود را در زمینه استارتاپها با شما به اشتراک میگذارد. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقهمند هستید میتوانید از وبسایتهایی مانند entrepreneur.com، economist.com، businessuni.net، bloomberg.com، hbr.org و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.
منبع: دانشگاه کسب و کار
https://baamardom.ir/?p=251624