حتماً شما نیز تاکنون چیزهایی در مورد مزایای کفپوش چوبی برای خانه شنیدهاید و از طرفی کفپوش پی وی سی را به عنوان یک کفپوش محکم و کاربردی میشناسید. این موضوع میتواند انتخاب بهترین کفپوش را برای شما کمی دشوار نماید. اگر شما نیز مایلید بدانید بین کفپوش پی وی سی یا پارکت کدام بهتر است؟ با ما همراه باشید. چرا که در این مطلب قصد داشته با هم این دو کفپوش را مقایسه کنیم:
مقایسه کفپوش پی وی سی یا پارکت از جنبههای مختلف
یکی از نکات کلیدی در انتخاب کفپوش، شناخت کافی آن است. از این رو به منظور درک هر چه بهتر این که کفپوش پی وی سی یا پارکت کدام بهتر است؟ در ادامه از جنبههای مختلف، این دو کفپوش را با هم بررسی خواهیم نمود:
ماهیت کفپوش پی وی سی و پارکت
اگر چه کفپوش پی وی سی و پارکت هر دو گزینهای برای پوشش کف محسوب میشوند اما ماهیت این دو با هم فرق میکند. پارکت از قدیم به عنوان کفپوشی لوکس شناخته شده و جنس آن چوبی است. اگر چه در گذشته برای تهیه این کفپوش از چوب درختان گردو و راش استفاده میشد اما امروزه برای حذف برخی از معایب معمولاً این نوع کفپوش، از مشتقات چوب بهره گرفته میشود و با نام پارکت لمینت شناخته میشود و خیلی از اوقات امکان تشخیص این دو از هم وجود ندارد.
کفپوش پی وی سی نیز کفپوشی برای پوشش کف است اما از نظر ظاهری و همچنین نوع جنس با پارکت متفاوت است. تنوع کفپوش های پی وی سی بسیار زیاد است و امکان هماهنگی آن با دیگر اجزای دکوراسیون بسیار آسان است.
جنس کفپوش پی وی سی و پارکت
از دیگر تفاوت های اصلی میان این دو، تفاوت در نوع جنس است. کفپوش های پی وی سی همانطور که از نام آنها پیداست از نوعی پلاستیک فشرده به نام پی وی سی تهیه میشوند. حال آن که الیاف فشرده اچ دی اف که نوعی از مشتقات چوبی است در تولید پارکت ها به کار برده میشود. جنس این دو تاثیر بسیاری در دوام و میزان مقاومت آنها خواهد داشت.
نصب کفپوش پی وی سی و پارکت
آموزش نصب هر نوع کفپوشی مانند آموزش نصب کفپوش رولی با کفپوشی دیگر متفاوت است و کفپوش های پی وی سی و پارکت نیز هر یک روش نصب خاص خود را دارند. ضخامت کم کفپوش پی وی سی باعث شده است که برای نصب آن نیاز به زیرسازی لازم جهت هم سطح کردن کف وجود داشته باشد. این در حالی است که ضخامت پارکت به گونهای است که به راحتی میتوان آن را بر روی سطوحی چون موزاییک، سرامیک، بتن و… نصب کرد.
تایل های پارکت به وسیله زبانهایی که داشته به هم متصل میشوند و در نهایت بدون چسبیده شدن به زمین بر روی آن نصب خواهند شد. این کفپوشها بعد از نصب نیز در صورت نیاز قابل جابجایی هستند. اما کفپوش های پی وی سی با چسب به سطح زیرین خود چسبانده میشوند و به همین دلیل تنها یک بار قابل نصب هستند.
دوام کفپوش پی وی سی یا پارکت
مقاومت کفپوش های پی وی سی به دلیل جنس خاصی که داشته در مقابل رطوبت بسیار بالا است. برای همین حتی در محیط هایی چون آشپزخانه و سرویس بهداشتی نیز میتوان از این کفپوش استفاده نمود. اما پارکت ها، چوبی هستند و مقاومت آنها به نسبت پی وی سی کمتر خواهد بود. با این حال میزان مقاومت آنها راضی کننده است و از طرفی یک عایق صدا و حرارت مطلوب نیز به شمار می آیند.
از نظر میزان مقاومت در برابر خش نیز پارکت ها به دلیل برخورداری از یک لایه محافظتی اکسید آلومینیوم گزینه های مقاومتری به نسبت کفپوش ها هستند.
قیمت کفپوش پی وی سی و پارکت
از نظر قیمت همه چیز به جنس، اندازه و کارخانه سازنده این دو کفپوش بستگی دارد. اما معمولاً پارکت ها گزینه گرانتری هستند. برای همین شاید گاهی اوقات استفاده از کفپوش پی وی سی طرح پارکت را کفپوشی اقتصادی تر دانست.
البته لازم به ذکر است که با وجود قیمت بالاتر، پارکت ها تنوع طرح و مدل بسیار بالایی داشته و همچنین دوام و ماندگاری آنها نیز بسیار مطلوب است و به همین دلیل میتوان گفت که این تفاوت قیمت کاملاً توجیه پذیر است.
حرف آخر
در این مطلب برای آن که شما عزیزان بتوانید انتخاب مناسبی از بین دو کفپوش پی وی سی و پارکت داشته باشید از جنبه های مختلفی این دو را با هم مقایسه کردیم. حالا شما میتوانید خیلی راحت بسته به سلیقه خود و بودجه ای که برای خرید کفپوش در نظر گرفته اید و همچنین با درنظرگیری نقاط قوت و ضعف هر یک از این کفپوشها بهترین انتخاب را داشته باشید.
برچسب ها :
ثبت دیدگاه